Týn rozhodl hned v úvodu.

16.09.2012 13:05

Týn - Bernartice  2:0 (2:0)    Foto + video zde: https://bivoj-fotbal.rajce.idnes.cz/Tyn-Bern/

 

FK Olympie Týn nad Vltavou : Sokol Bernartice  2 : 0  (2 : 0 )

 

            K zápasu 4. kola krajské 1. A třídy zajížděli bernartičtí fotbalisté do nedalekého Týna nad Vltavou. Ve vyrovnaném utkání, kde jediným rozdílným jevem bylo proměňování gólových příležitostí, na body nedosáhli. Domácí ty vytvořené na počátku utkání proměnili a proto se stali vítězi tohoto utkání zcela zaslouženě. Hosté bohužel z gólovek neprofitovali a tudíž nemohli pomýšlet na lepší výsledek. Druhá část utkání již v podstatě nic neřešila, protože naskytnuté šance již neproměnilo ani jedno z mužstev.

Prvního gólu se dočkali domácí již ve 3. minutě hry. Trestný kop zprava zahrával Mravec, hlavičkou míč přiťukl na volného Petra Janoucha kapitán domácích Vařil a zkušený exmilevský borec neměl problémy s umístěním míče k vzdálenější tyče bernartické branky - 1 : 0. Druhý úspěch domácích na sebe nenechal dlouho čekat. V 8. minutě Ťupa fauloval střelce prvního úspěchu v pokutovém území a nařízenou penaltu kopl další zkušený hráč domácích Vařil přesně k tyči, brankář Tomáš Fučík sice dobře vystihl směr střely, ale na míč nedosáhl  - 2 : 0. V 11. minutě se dostal odražený míč k Červenkovi, který branku překopl. Hosté pak utkání herně srovnali. Avšak brankové příležitostí, které si podstatně aktivnější hrou vytvořili, trestuhodně zahodili. V 15. minutě postupoval na domácí branku sám P. Homola, nastřelil pouze nohy padajícího brankáře, podobně  v 17. minutě po dobrém Kotalově vysunutí  totéž předvedl Adam Rakovan. Ve 23. minutě akce hostů po ose Kotal - Hrych - P. Homola byla opět zakončena střelou posledně jmenovaného, kterou brankář v pádu opět nohama odrazil na roh. Pak se střelou Mravce doprostřed branky neměl Tomáš Fučík potíže. Ve 33. minutě unikl zleva Boček, ale bernartický gólman byl u tyče včas a míč vytěsnil na roh. V 38. minutě postupoval středem na hostující branku Červenka, nikým neatakován. Brankář vystihl jeho úmysl a jeho sólový únik zlikvidoval. Do konce poločasu již žádné dramatické okamžiky nenastaly a domácí odcházeli do kabin s dvoubrankovým náskokem.

Druhý poločas měl již od počátku vyrovnaný průběh a hra se pohybovala od vápna k vápnu. Když náhle v 58. minutě unikl hbitý Červenka a byl sražen v pokutovém území Psohlavcem. Rozhodčí nařídil druhý pokutový kop. Míč si postavil na značku Meidl a jeho slabá přízemní střela směřovala jen vedle pravé tyče Fučíkovy svatyně. V 65. minutě hlavičkoval Vařil vysoko nad branku. Po akci Janoucha v 70. minutě se k míči dostal Červenka a s jeho  lehkou střelou neměl bernartický gólman potíže. Pak zase chvilku tahali pilku hosté. Kovářův centrovaný míč zprava v 75. minutě zachytil Rakovan na zadní tyči, ale pálil nepřesně. V 79. minutě závar před hostující brankou řešil kapitán Psohlavec uklizením míče na roh. V 82. minutě Kovářův trestný kop zprava hlavičkoval Kotal, ale brankář Korbel byl na místě a střelu chytil. Střela Vojíka v 85. minutě směřovala mimo, podobně jako střelecký pokus Vařila. Hosté se snažili do konce utkání ještě o kontaktní gól a hektický závěr vyvrcholil kartovým přídělem. Zápas skončil díky neuvěřitelnému neproměňování brankových příležitosti pro hosty prohrou. Domácí na tom nebyli o mnoho lépe, ale alespoň na začátku ty své proměnili a díky tomu získali všechny body. Utkání lze označit jako průměrné.

Branky : 3. Petr Janouch, 8. Vařil (pokutový kop). V 58. minutě nedal Meidl další pokutový kop.

Rozhodčí : Miroslav Vítek - Jiří Eibl a Petr Řehoř

Diváci : 60 (z toho víc než polovina hostujících)

Žluté karty : 3 : 4 ( Červenka, Brom, Korbel - P. Homola 2x, T. Češka, D. Homola)

Červená karta : 0 : 1 (89. P. Homola po 2 x ž. k.)
Sestavy : Týn n. Vlt. : Korbel - Brom, Pomije, Blüml (26. Meidl), Šonka - Mravec, Vojík, Červenka, Boček (82. Šálený) - Vařil, Petr Janouch (71. Štos). Trenér Vladimír Švec.
Bernartice : T. Fučík - Ťupa (73. St. Češka), Mrkáček, Psohlavec, T. Češka (46. D. Homola) - P. Homola, Kloboučník - Paseka (46. Kovář), Kotal, Hrych - A. Rakovan. Mužstvo koučoval hrající asistent Jan Psohlavec.

Zpět