Týn přivezl Áčko a vyhrál, Béčko zdolalo Borovany

15.08.2011 16:33

Sokol Bernartice  :   FK Olympie Týn n. Vltavou   1 : 4 (0 : 2 )

            V posledním přátelském přípravném utkání na novou sezónu v krajské 1. B třídě měli domácí hostit v sobotu 13. srpna na svém hřišti rezervní tým Olympie Týn nad Vltavou, hosté však přijeli s A mužstvem a proto byla konfrontace sil obou mužstev na novou sezónu pro domácí ještě zajímavější. Hosté se ujali vedení po standardce, do poločasu skóre nádhernou střelou do horního růžku branky zvýšili. Domácí ve druhé části hry hned na začátku korigovali. Pak již se projevila větší herní zkušenost hostů a rozdíl mezi oběma soupeři byl patrný. Hosté ještě  skóre navýšili a zaslouženě zvítězili.  Pro domácí to bylo před nadcházejícími mistrovskými boji velmi poučné střetnutí. Celou letní přípravu odehráli se soupeři hrajícími vždy o třídu výše. To jim může pomoci v následujících utkáních.

Zápas byl od počátku poměrně vyrovnaný. Obrany byli lepší útoků a tak se hrálo hlavně mezi oběma šestnáctkami. Svou větší aktivitu a o poznání lepší kombinační hru vyjádřili jako první hosté, kteří se dostali do jednobrankového náskoku v 12. minutě ze standardní situace. Rohový kop  zahrával Kášek, na něj si naběhl exmilevský Kodad a hlavičkou překonal poprvé brankáře Kunta - 0 : 1. Ve 23. minutě měli opět obrovskou šanci hosté, to Hrdina zatáhl míč zleva k brankové čáře a jeho následný centr hlavičkoval z ofsajdové pozice nad branku Štos. O dvě minuty později napřáhl ke střele Spěvák, ale branku netrefil. Ve 26. minutě se dočkali hosté druhé branky. To se dirigent mužstva Hrdina  dostal přes domácí bránící hráče a nádhernou střelou z dvaceti metrů vymetl pavučiny z levého horního rohu bernartické branky  - 0 : 2. Dvě minuty poté pálil přesně i Vařil, ale domácí gólman Kunt byl na místě. Ve 32. minutě našel centrem zprava T. Fučík naběhnutého Kováře, kterého přesnou střelu k tyči brankář Švejda odvrátil na roh. Průniku Paseky v 41. minutě do střelecké pozice před branku zabránil pozičně dobře postavený Kojetín a míč mu v posledním okamžiku zákrokem pod jeho nohy odkopl do bezpečí. Ve 43. minutě střelu Bočka doprostřed branky Kunt v klidu chytil.

Druhý poločas zahájili lépe domácí. Již ve 48. byl v pokutovém území faulován D. Kukrál, z nařízeného pokutového kopu Kloboučník korigoval stav utkání na 1 : 2. D. Homola našel přesnou přihrávkou před brankou v 59. minutě D . Kukrála, který hned z první netrefil do sítě k bližší tyči a míč skončil v autu. Pak už opět přišli ke slovu hosté. Hrdina v 62. minutě unikl po levé straně domácí obraně, jeho přetažený centr na zadní tyč přihrál Spěvák pod sebe na nabíhajícího Štose, který nejhezčí akci utkání zakončil přesně - 1 : 3.  Střelu P. Homoly zblokovali obránci v 65. minutě a míč skončil nad brankovou konstrukcí a následoval rohový kop.  Nedáš, dostaneš - se opět potvrdilo. To jasně nejvíce viditelný hráč na hřišti, udivující svou kopací technikou týnský Hrdina zařídil další úspěch domácích. V 68. minutě po svém typickém úniku po levé straně posunul do středu míč na naběhnutého Bočka, který z pětadvaceti metrů trefil náramně do branky téměř nereagujícího domácího brankáře a hosté odskočili do tříbrankového vedení - 1 : 4. Po centru na zadní tyč od Štose si naběhl na míč v 72. minutě Kášek a jeho přesnou střelu vytáhl brankář Kunt na roh. Stejně jako střelu Spěváka o čtyři minuty později.  Poslední střelecký pokus měli domácí v 86. minutě.  D. Homola našel dobře Kováře, jehož střela skončila vedle vzdálenější tyče.

 U domácích zahrál dobře Psohlavec na postě stopera, v záloze byl nejvíc vidět Kovář a v útoku opět velmi dobře hrající Kloboučník. U hostů spolehlivě zachytal Švejda, v obraně dominoval zkušený Kodad. Na zálohu se mohou hosté spolehnout díky nestárnoucím  a velmi pracovitým Hrdinovi a  Káškovi. V útoku měl dobré okamžiky Spěvák, jen lepší soustředěnost na hru ho připravila o brankové vyjádření svého herního projevu.

 

Branky : 48. Kloboučník (PK) - 12. Kodad, 26. Hrdina, 62. Štos, 68. Boček.

Rozhodčí : Petr Vašíček

Diváci  :  50

Sestavy: Bernartice : Kunt - P. Homola, Psohlavec, Kotal (55. T. Fučík), Novák - D. Homola, St. Češka, Kovář, Hrych (35. Paseka) - Kloboučník, Tomáš Fučík (35. D. Kukrál). Trenér Petr Vašíček.

Týn nad Vltavou : Švejda - Pomije, Kodad, Kášek, Vařil - Vladimír Červenka, Štos, Boček, Hrdina - Bahleda (45. Kojetín), Spěvák. Trenér Zdeněk Čadek.

 Připravil Jan Šerhant

Sokol Bernartice  :   Borovany   3:2  (3:0)

Branky: Fedák, Kučera, Špánek - Staněk, Pícha M.

Sestava domácí: V. Fučík - Kosinka, T. Češka, Fedák, V. Herink - Fuka, L. Schorník, Syrovátka, Ručka - Kučera, Špánek

střídal: Hurtík, Mrzena

Zpět