Tři body i z Meteoru!

28.08.2010 14:03

Meteor Tábor - Bernartice A  1:2 (0:1)

 Ve druhém utkání nové fotbalové sezóny hostovali bernartičtí fotbalisté na hřišti soupeře, který je považován za jasného favorita letošního ročníku krajské 1.B třídy této skupiny. Hráči Meteoru potvrdili svou herní kvalitu a téměř celé utkání hru ovládali. Hosté ale umně bránili a podnikali nebezpečné brejky. Jejich hra se jistě jevila nezajímavou pro oko diváka, ale nakonec přinesla ovoce a velkou roli hrálo tentokrát i štěstí. Hosté po vysilujícím  boji s těžkým soupeřem vydolovali vítězství i díky produktivnější koncovce, která byla naopak velkým problémem jinak skutečně dobře hrajících domácích.

Od počátku zápasu bylo jasné jakým směrem se bude hra ubírat. Byl to tvrdý boj o pozice na hřišti vedený oboustranně rytířsky. Domácí začali presinkem na soupeřově polovině  hřiště. Hosté však využívali rychlých brejků a také domácí obranu nenechávali v nečinnosti. To se jim vyplatilo hned v 8. minutě utkání. Psohlavec unikl svému strážci  od rohového praporku, nezištně přihrál Šerhantovi, ten našel v přeplněném pokutovém území na okamžik volného Ťupu a ten doslova propálil tvrdou střelou těsně za hranicí malého vápna k levé tyči dobře reagujícího Kvěcha v domácí svatyni a hosté se kupodivu všech radovali poprvé - 0 : 1. Domácí hru to ale vůbec neovlivnilo, dál bušili do zformované obrany hostů. Ve 13.  minutě Včelákova přizemní přihrávka proletěla celé pokutové území do autu, aniž by byla zasažena nabíhajícím útočníkem. V 17. minutě zachránil Suchopár hostující branku před nebezpečím odkopem, když  ze závaru před  ní již míč směřoval na nabíhajícího útočníka domácích. Poté se  šance naskytla opět Včelákovi, ale bezchybný brankář T. Fučík si s jeho střelou poradil. Ve 24. minutě vystřelil nepřesně T. Novák a  balón skončil nad brankou. O dvě minuty později v brejku vysunul Šerhant  do křídla Paseku, jeho střela ale branku Kvěcha minula. Ve 35. minutě skončil trestný kop Bednáře jen na hostující zdi. Domácí vyvíjeli obrovský tlak ve snaze srovnat do poločasu stav, organizovaně i s troškou štěstí bránící hosté a dobře chytající gólman jim to neumožnili. Ve 44. minutě ještě přesně hlavičkoval Včelák, ale Fučík byl na místě.

Ve druhé části utkání se obraz hry nezměnil. Již v 51. minutě byl faulován domácí Petřík v pokutovém území a rozhodčí odpískal penaltu. Míč si na značku exekuce postavil Bednář. Kop ale  příliš signalizoval, brankář T. Fučík směr míče k pravé tyči vystihl a vytěsnil ho na roh. To byl pro hosty velice důležitý moment. Domácími to ale vůbec neotřáslo. Soupeře  nadále udržovali  pod silným tlakem, ašak jeho brejky byly velmi nebezpečné. V 54. minutě zahrozil z trestného kopu výhradní exekutor Bednář, gólman Fučík mu střelu chytil a míč z jeho dlouhého výkopu šel po ose Psohlavec - Šerhant - Ťupa a posledně jmenovaný prověřil kvality brankáře Kvěcha dobrou střelou a donutil ho k zákroku.  V 60. minutě střela St. Češky skončila jen v náručí brankáře. O chvilku později hlavičkoval na druhé straně Petřík vedle branky.   V 70. minutě vyslal Šerhant dlouhým pasem do křídla Hrycha,  jehož kvalitní střela se odrazila od horní části břevna nad branku. V 72. minutě dostal do šance St. Češka přesným prohozem mezi beky Ťupu, kterého střela z křídla skončila nad brankou. Již se zdálo, že hosté dotáhnou zápas do vítězného konce, když přišel okamžik, ze kterého by srovnání stavu téměř nikdo neočekával. V 82. minutě si postavil míč Bednář k rozehrání trestného kopu z úhlu a poměrně daleko od branky. Jeho podařený kopec směřující k vzdálenější tyči, asi takticky útočník minul nebo na něj prostě nedoskočil, míč dopadl do blátíčka před brankou vydatně zkrápěného trávníku a sklouzl se k tyči do sítě. Brankář na něj dobře reagoval, ale nedosáhl. Bylo srovnáno  - 1 : 1. Každý kdo si myslel, že domácí dosáhnuli toužebně vyrovnávacího gólu a již se nebudou snažit o další úspěch byl na velkém omylu.  Ani hosté nesklopili hlavu a paradoxně chtěli rozhodnout utkání i oni s již poněkud unavenými domácími z neustálého útočení. V 87. minutě vypálil St. Češka levačkou k tyči a brankář Kvěch musel odvracet na roh. O minutu později měli osud utkání v svých rukou domácí. Po skrumáži v pokutovém území minula střela jen těsně levou tyč, u níž do prázdné branky nedokopl míč Josef Novák a oba skončili jen těsně vedle brankové tyče v autu.  Poslední dvě minuty zápasu ale patřili jasně hostům. Z první šance jen zahrozili a z druhé již udeřili. V 89. minutě  Ručka vysunul Šerhanta, jehož střela skončila vedle Kvěchovy svatyně. V 90. minutě uviděl kapitán mužstva Psohlavec na půli dobře nastartovaného Šerhanta, ten si míč předkopl, brankář proti němu vyběhl a daleko před pokutovým územím ho fauloval, naštěstí těsně předtím ho bernartický útočník míčem obhodil. K balónu se dostal nabíhající stoper Skočil, zatáhl jej po křídle a přesně  přihrál do volného prostoru před malé vápno u vzdálenější tyče nabíhajícímu Pasekovi, který střelou trefil dokonale k radosti hostující lavičky přesně horní růžek Kvěchovy branky. V tomto celém oboustranně lopotném utkání bylo vymalováno - 1 : 2. Hned po rozehrání míče uprostřed hrací plochy rozhodčí zápas ukončil.

Trenér Petr Vašíček k utkání řekl : " Přijeli jsme s taktikou, že hrajeme venku s velmi kvalitním soupeřem. To znamená, že jsme bránili v bloku a snažili se hrát na rychlé brejky. Tato strategie se nám nakonec vyplatila. Umožnil to i příznivý stav od počátku utkání. I ve druhé půli jsme byli pod stálým a silným tlakem. Soupeř na začátku nedal pokutový kop a to bylo pro naši dosavadní taktiku dalším plusem. Domácí si vytvořili i ve druhé části hry další šance, ale  podařilo se jim  srovnat stav až před koncem utkání. Mohli ještě v posledních minutách rozhodnout utkání ve svůj prospěch. Štěstí však stálo na naší straně a podařilo se nám z brejku utkání  rozhodnout. Nevyzdvihuji ze svého mužstva žádného jednotlivce, zahrálo takticky jako celek. Všichni si sáhli až na dno svých sil a za to jim chci poděkovat. Soupeř byl fotbalovějším a my tím šťastnějším celkem."

Branky : 82. Bednář - 8. Ťupa, 90. Paseka

Rozhodčí: Pavel Rejžek - Marek Mráz a František Nečesal

Žluté   karty :  3 : 2 ( T.  Novák, Rybák, Färber - Paseka, Skočil )

Diváci  :  50

Sestavy:

Meteor Tábor : Rybák, Färber, Včelák, Bednář - Jirousek, Josef Novák, Bartáček (63.  Štěrba), Fiala - Tomáš Novák, Petřík (81. Holub). Trenér Roman Lukáč.

Bernartice : Tomáš Fučík - Novák (75. Ručka), Skočil, Suchopár, T. Češka - Hrych, Psohlavec, St. Češka, Ťupa - Paseka, Šerhant. Trenér Petr Vašíček.

 Připravil Jan Šerhant

Zpět