Třetí výhra v řadě, tentokrát nad Sezimákem

29.08.2016 13:26

Sokol Bernartice – Sokol Sezimovo Ústí 2:1 (0:0)

Ve 3. kole krajské 1.A třídy hostili Bernartičtí soupeře, se kterým byla v minulých sezonách odehrána vždy kvalitní a dramatická utkání. Domácí v nich byli vesměs úspěšnější. Podobné utkání se očekávalo i nyní a nebylo tomu jinak. Hosté ze Sokola Sezimova Ústí měli lepší první poločas a nebýt neproměněné penalty a obrovské šance v první půlhodince hry, mohlo být s domácími zle. Ve druhém poločasu se dokonce ujali vedení, ale pak již hru opanovali domácí a bylo pouze otázkou času, kdy zaznamenají brankový úspěch. Do konce zápasu byli aktivnější a to vyústilo nakonec k zasloužené vítězné trefě v posledních minutách hry. Byly to ale těžce vybojované body.
Od počátku bylo utkání neskutečně vyrovnané bez brankových příležitostí na obou stranách. Hráčům obou mužstev se jakoby nechtělo ve velmi horkém nedělním odpoledni příliš vyčerpávat organismus. Ve 21. minutě po vlastně prvním průniku Nikla do domácího pokutového území byl hostující aktér poslán Kukrálem na trávník a následoval pokutový kop. Míč si postavil Dominik Šmíd, avšak jeho přesnou střelu k pravé tyči vystihl hrdina domácích brankář Tomáš Fučík a perfektním zákrokem míč vytěsnil na roh. Hosty tato skutečnost nijak nedeprimovala a zdáli se být od tohoto okamžiku kombinačně lepším mužstvem. Ve 29. minutě dostala kolmou přihrávku do volného prostoru jejich posila z Ratibořských Hor Václav Hoffmann. Ten postupoval osamocen na domácího gólmana. Tomáš Fučík však proti měnu vyběhl a vytáhl další svůj skvělý zákrok. Vystihl totiž jeho střelu a v pádu míč rukou odrazil do bezpečí a udržel, v tomto okamžiku pro domácí, velice lichotivý bezbrankový stav. Po této superšanci se domácí konečně probrali z letargie a začali konečně ohrožovat i Bártovu svatyni. Ve 31. minutě dostal dobrý míč Rakovan, ale hostující brankář u něho byl o vteřinku dříve a ukopl ho na roh. Ve 35. minutě Mrkáčkův centrovaný míč hlavičkovaný stoperem Novákem skončil odražený bekem za brankovou čarou a následoval roh, po jehož zahrání přišla střela Rakovana a brankářův zákrok na další roh. Ve 43. minutě dlouhý Ťupův autový vhod hlavičkoval Rakovan a brankář míč vytáhl z pod šibenice. Poločas tak skončil bezbrankově.
Druhý poločas začali aktivněji hosté a byli hned na jeho začátku odměněni vedoucím gólem již v 50. minutě hry. Vinš našel do pokutového území nabíhajícího asi nejlepšího hráče hostů Dominika Šmída, který si pohrál s domácím bekem míč si navedl z pravé strany do středu a střelou levačkou nedal domácím brankáři Tomáši Fučíkovi šanci na úspěšný zákrok - 0:1. S tímto stavem se hosté velmi uspokojili a začali výsledek bránit. Již se nesnažili o hru, která je celý první poločas zdobila. Dalším důvodem k tomu byl i úbytek sil, který si vyžádalo velmi horké nedělní odpoledne. Otěže zápasu převzali domácí a už je do konce utkání nepustili. V 57. minutě se naskytla šance Kukrálovi, avšak bránu netrefil. V 65. minutě se ale aktivita domácí poprvé přetavila v brankový efekt. Centrovaný míč Tomáše Češky naše1 v pokutovém území hlavu Brože, který vyhrál vzdušný souboj se svým strážcem, míč se odrazil k Adamu Rakovanovi, který již věděl kam jej poslat - 1:1. Kloboučníkovu prudkou střelu v 74. minutě, vytěsnil hostující gólman Bárta na roh. O minutu později si šel do kabiny po druhé žluté kartě odpočinout Tomáš Česka a zdálo se, že hosté převezmou proti oslabeným domácím iniciativu. Kupodivu se tak nestalo a domácí i v deseti pracovali spolehlivě. Ke konci zápasu ještě vystupňovali tlak a nepouštěli hosty na svou polovinu hřiště. V 88. minutě Kovářův trestný kop z dobré vzdálenosti vytáhl gólman nad břevno. Rozhodující okamžik nastal o minutu později. Mrkáčkův rohový kop přizvedl hlavou Václav Homola a finální hlavička Adama Rakovana, který vyhrál souboj s brankářem, skončila k nevýslovné radosti domácí lavičky a publika v síti - 2:1. Do konce hrací doby zbývaly i s nastavením hrací doby tři minuty, ve kterých si již Bernartičtí stav pohlídali a po nepříznivém vývoji střetnutí, kdy zápas doma opět museli otáčet, šťastně zvítězili zaslouženým gólem v posledních minutách hry.
Příští zápas odehrají Bernartice v sobotu 3. září na Šumavě, kde je čeká ve Vimperku nelehký soupeř.
Branky: 65. a 89. Adam Rakovan – 50. Dominik Šmíd. Hostující Dominik Šmíd neproměnil v 21. minutě penaltu.
Rozhodčí: Lukáš Tauber – Svyatoslav Izugrafov, Luboš Zabilka. DFA: Vladimír Eibl. ŽK: 4-1 (68. a 75. Tomáš Češka, 21. Kukrál, 90. Vít Fučík - 90. Vinš). ČK: 1-0 (75. Tomáš Češka). Diváků: 100.
Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Kovář, Novák, Mrkáček, Tomáš Češka – Kloboučník, Kukrál – Brož, Daniel Homola (89. Vít Fučík), Ťupa (69. Václav Homola) – Adam Rakovan (90. Stan. Češka). Trenér Petr Vašíček.
Sezimovo Ústí: Bárta – Vinš, Patrik Vilímek (K), Sazma, Voj. Brůžek – Hladík, Václav Hoffmann, Šmíd, Jiří Bartáček – Nikl, Irsa (80. Jakub Žilinčík). Tým koučoval Ladislav Šebek.

 

Připravil Jan Šerhant.

Zpět