Těsná výhra nad Vacovem

03.06.2015 08:48

Vacov jednou zaváhal a stálo ho to všechny body

Bernartice: Ve 24. kole krajské I. A třídy hostovalo v Bernarticích mužstvo z Vacova. Houževnatý šumavský soupeř odehrál dobrou partii. Utkání bylo po jeho celou dobu poměrně vyrovnané. V první půli byli sice domácí aktivnější a hosté se do koncovky příliš nedostávali. Domácí své příležitosti také neproměnili.

Od prvního domácího úspěchu na začátku druhého poločasu byli hosté aktivnější a v některých fázích hry značně presovali domácí na jejich půlce hřiště. Z tlaku ale nic nevytěžili, protože velmi dobře pracující obrana domácích v čele s brankářem, všechny nebezpečné ofenzivní akce hostů zlikvidovala.

Dalo by se říci, že to bylo utkání dobře fungujících obran. Útočníci se sice vehementně snažili dobývat branku soupeře, ale v koncovce byli na obou stranách bezzubí. Utkání tak rozhodla jediná chyba v obraně Vacova po zahraném rohovém kopu domácích. Co se brankového vyjádření týče, zápasu by asi více slušel nerozhodný výsledek.

První velkou gólovou příležitost měl již ve 4. minutě Vít Fučík, ale brankář Lácha míč z jeho střely vyrazil před sebe a ne právě povedenou dorážku Paseky zlikvidoval. Pak se hrála vcelku nezajímavá pasáž zápasu, kdy se ofenzivní hráči na obou stranách snažili o ohrožení branky, avšak obrany stály pevně na svých nohách a oba brankáři v podstatě jen sbírali odražené míče.

Ve 26. minutě vysunul Kloboučník nalevo nabíhajícího Rakovana, jehož střela skončila vedle brankové tyče. O dvě minuty později centroval Kovář míč na své spoluhráče, ale míč by nakonec málem skončil v šibenici, nebýt vynikajícího zákroku hostujícího brankáře, který ho vytáhl z pod břevna do pole.

Ve 32. minutě vybídl Kovář kvalitní přihrávkou do pravé strany Rakovana k ataku. Jeho dobrá střela z úhlu však skončila těsně vedle vzdálenější tyče v autu. Kloboučníkův střelecký pokus ve 43. minutě vyrazil vacovský gólman na roh, po jehož zahrání hlavičkoval Novák mimo brankovou konstrukci.

Ve druhém poločasu se podařila akce domácím. Paseka v 53. minutě našel přihrávkou Kloboučníka, jehož střelu brankář Lácha vytáhl a byl z toho rohový kop. Po jeho zahrání Kovářem propadl míč hostující obranou a pro nepokrytého stopera Jakuba Nováka nebyl problém míč dokopnout do branky - 1:0.

V 56. minutě výbornou Kukrálovu střelu vacovský gólman vyrazil. Paseka zavedl v 61. minutě míč do středu útočné poloviny hrací plochy a přenechal ho Vítu Fučíkovi, jehož střela skončila nad brankou. Poté střelecký pokus Rakovana také branku minul. V 68. minutě Zábranského hlavička skončila nad Fučíkovou brankou. Hosté v těchto okamžicích začali neustále presovat domácí na jejich polovině hřiště ve snaze srovnat stav utkání.

Přes velké množství zahrávaných trestných a rohových kopů vždy domácí obrana v čele se spolehlivým brankářem odolala a nedovolila hostům gólově se prosadit. V poslední dobré situaci se z domácích vyskytl v 83. minutě po Kovářově trestném kopu Daniel Homola, jeho hlavička však cíl minula.

Domácí tedy v utkání snad po jediné chybě obrany hostů zaznamenali jediný úspěch ve zcela vyrovnaném utkání. Bylo to však utkání dobře zabezpečených obran a nepřesné koncovky v ofenzivní činnosti obou mužstev.

Sokol Bernartice - SK Vacov 1:0 (0:0)
Branka: 53. Jakub Novák. Rozhodčí: Jiří Polák - Petr Kotalík, Michal Veleba. Delegát: František Bumba. ŽK: 3:3 (58. Tomáš Češka, 76. Kovář, 79. Kukrál - 14. Vojtíšek, 29. Viktor Valta, 81. Gustav Bujok). Diváků. 90.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Ťupa, Novák, Tomáš Češka - Kloboučník, Kukrál - Paseka (88. Jan Homola), Vít Fučík (66. Daniel Homola), Václav Homola - Adam Rakovan. Trenéři Petr Vašíček, Pavel Schorník.

Vacov: Lácha - Moutelík, Frant. Čtvrtník (K), Uhlíř, Mls - Tomáš Kovařík (65. Antonín Bujok), Frant. Roučka, Švihel (73. Gustav Bujok), Viktor Valta - Vojtíšek (65. Zitta), Zábranský. Trenér Milan Satrapa.

Připravil Jan Šerhant

Zpět