Střelecké dny pokračují

30.05.2011 09:34

Sokol Mladá Vožice : Sokol Bernartice 0 : 4 ( 0 : 3)  bivoj-fotbal.rajce.idnes.cz/Vozice-Bern_11/


 

Ve 23. kole krajské 1. B třídy hostovali Bernartičtí u soupeře z Mladé Vožice, který potřeboval body jako sůl, aby měl šanci zachránit svou příslušnost v soutěži. Na nádherném rekonstruovaném trávníku se hrál od počátku vyrovnaný fotbal. Rozdíl byl však v proměňování brankových příležitostí. Zatím co domácím se to nepodařilo ani jednou a měli jich na to dost, hosté svou kvalitní hrou plnou kreativity zase proměnili téměř vše, co trochu zavánělo brankou. Ve druhé části hry již hosté svůj tříbrankový náskok udržovali a rychlými kontry přiváděli domácí obranu do potíží a přidali ještě jeden gól, avšak příležitostí měli na pět. Hosté s mladým, ale konsolidovaným mužstvem domácí zaslouženě přehráli a odvezli si první jarní vítězství z hostujícího trávníku.

Utkání bylo od počátku vzácně vyrovnané, avšak útoky obou soupeřů končili na pozičně dobře hrajících obranách obou mužstev. V 8. minutě se pokusil centrovat zprava z úhlu Petr Kukla, nakonec ohrozil branku Víta Fučíka a ten musel míč posunout nad břevno na roh. Pak až do dvacáté minuty nebyla vidět jediná branková příležitost. Domácí byli jaksi bystřejší, ale končili, podobně jako kontrující hosté na dobře organizované obraně. Ve 23. minutě skončil střelecký pokus Víta Herinka jen vedle vzdálenější tyče Smetanovy svatyně. Ve 30. minutě zahrál jeden z obránců domácích nešikovně rukou před pokutovým územím v ideální vzdálenosti pro specialistu střelce. Míč si postavil k trestnému kopu rutinér v zahrávání takovýchto záležitostí Skočil. Nádhernou točenou střelou přes zeď trefil přesně pravý růžek domácí branky, když její strážce jen přihlížel této utěšené střele - 0 : 1. Hosté využili pak trochu otřesených domácích k druhému zásahu do černého. Ve 32. minutě zleva od brankové čáry poslal Ťupa přízemní přihrávku před branku a nabíhající Novák dorazil v pádu do sítě, když ho ještě jistil Vít Herink. V 35. minutě prošel obránci jak nůž máslem 17-let dorostenec D. Kukrál, našel před brankou Ťupu, který však blokován nezakončil. Ve 41. minutě skončila tečována střela Petra Kukly vedle branky a byl z toho rohový kop. Dalšího úspěchu se dočkali hosté ve 44. minutě, když Homolovu hlavičku směřující na branku, chtěl Sůva odhlavičkovat do bezpečí a trefil přesně pravý horní růžek domácí branky a byl z toho parádní vlastenec - 0 : 3.

Druhý poločas zahájili domácí dvěma trestnými kopy ze vzdálenosti odkud hosté zaznamenali první úspěch. Ve 46. minutě však Lukáš Kříženecký nastřelil jen hostující dobře postavenou zeď a v 51. minutě střílel Maroušek jen nad břevno Fučíkovy branky. V 57. minutě centroval zleva T. Češka, jeho centr se však stočil a jen těsně minul vzdálenější tyč Smetanovy branky. V 61. minutě po jasné herní převaze hosté pojistili náskok. To se zleva Kloboučník zbavil dvou beků, zatáhl míč k brankové čáře, přihrál přesně před branku na Víta Herinka, který lehce přiťukl lépe postavenému Paskovi a ten obstřelil z úhlu gólmana a vytáhl skóre utkání na - 0 : 4. Hosté dál excelovali v útočné aktivitě. V 63. minutě nastřelil aktivní Kloboučník zprava bližší tyč, o dvě minuty později Kukrálova plachtící střela nadělala domácímu brankáři velké potíže. V 69. minutě si udělal výlet sto pér Skočil, vyměnil si míč s Kloboučníkem a z dobré pozice branku přestřelil. O minutu později to vypadalo na další úspěch hostů. D. Kukrál prošel sám od poloviny hřiště přes zkoprnělé obránce, dobrou střelou však branku těsně minul. Pak se konečně dostali ke slovu i domácí, zde prokázal svůj um a postřeh bernartický gólman Vít Fučík a ani jeden míč za svá záda nepustil. V 76. minutě po Stejskalově rohovém kopu střílel jen lehce Martin Kříženecký a gólman chytil. O tři minuty později hlavičku posledně jmenovaného také zlikvidoval. V 84. minutě střelu Tomáše Kukly vyrazil efektně „robinsonádou“ na roh. Pak ohrozili domácí branku zase hosté. Homola prokličkoval přes tři hráče, avšak jeho střela letěla podél celé branky a nebyla nikým zasažena, podobně jako o minutu později po akce jako přes kopírák od hostujícího Paseky. Závěr patřil opět domácích, ale dát alespoň čestný gól jim nebylo souzeno. V 88. minutě střelu Tomáše Kukly vyrazil u tyče Vít Fučík na roh a v poslední minutě střelu L. Kříženeckého též chytil.

U domácího mužstva zahrála dobře obrana v čele s Petrem Kuklou, který však do druhé části nenastoupil. Dobře mu sekundoval mladý Kubále, v záloze byl nejpracovitější L. Kříženecký a jeho akce v první půli byli pro hostující branku vždy nebezpečné. Útočníci zůstali za očekáváním. U hostů spolehlivě zachytal, zejména ve druhé části hry, Vít Fučík. V obraně dominoval Skočil, svým klidem a přehledem dobře dirigoval celé muřstvo, výkonem se mu přiblížili Suchopár i Novák. V záloze byl jasně nejlepší pracivitý Vít Herink a bojovník Kloboučník. V útoku excelovalo útočné duo Paseka – D. Kukrál a přivádělo hostující obranu k zoufalství. Ocenit lze opět kvalitní kolektivní výkon mužstva prošpikovaného po herní stránce velmi kvalitními dorostenci.


 

Branky: 30. Skočil, 32. Novák, 44. Sůva vlastní, 61. Paseka

Rozhodovali : Jiří Bernas – Jan Přibyl a Jindřich Sůva

Žluté karty : 0 : 1 ( T. Češka)

120 diváků.

Sestavy: Mladá Vožice: Smetana–Dařílek,Sůva,Kubále,Sejk–Stejskal,Kazda,Lukáš. Kříženecký, Maroušek – Petr Kukla(45. Tomáš Kukla), Lorenc(46. Martin Kříženecký). Trenér Jiří Kolář.

Bernartice: Vít Fučík–Novák(79. Psohlavec),Skočil,Suchopár,T. Češka–P. Homola,Vít Herink, Kloboučník,Ťupa(54. Mrzena)–Paseka,D. Kukrál(86. Kovář). Trenér Petr Vašíček.


 

Připravil Jan Šerhant

Zpět