Sokol Bernartice : Siko Čimelice 1 : 2

21.03.2011 09:38

 

Sokol Bernartice  :   Siko Čimelice  1 : 2  (0 : 1 )

            K dalšímu přípravnému utkání si pozvali Bernartičtí v neděli dopoledne 20. března na hříště do Veselíčka mužstvo jiného kalibru, soupeře z Čimelic, který v podzimní tabulce 1. A třídy přezimoval na vynikajícím páté místě. V utkání se prostřídali všichni náhradníci. První poločas byl vyrovnanější, ve druhém se již projevila větší hráčská kvalita soupeře, ale nebýt hrubého nedorozumění v defenzivní činnosti domácích, mohl být výsledek o mnoho sympatičtější.

 V počátku utkaní se soupeři poznávali. V 8. minutě utkání našel přihrávkou Kloboučník dobře postaveného Psohlavce, jehož střelu tečovala obrana hostů na roh. Ve 13. minutě trestný kop prováděný M. Neklem hlavičkoval Trantina jen do náruče připraveného T. Fučíka. V 19. minutě se již hosté radovali poprvé. Po trestném kopu Červenského zleva, který směřoval na bližší tyč vyhrál souboj se Suchopárem útočník hostů Bican a od jeho zad se míč odrazil do sítě - 0 : 1. O chvilku později vyslal tvrdou střelu St. Češka, ta ale skončila vedle hostující branky. Čimeličti působili v těchto okamžicích jako sehranější  a kombinačně  nápaditější mužstvo. Ve 30. minutě zlikvidoval sólo Ťupy přes tři soupeřovi hráče odkopem do autu poslední bek. Aktivní Ťupa  za další dvě minutě po přesné kolmici St. Češky postupoval sám na brankáře, jeho dobrá střela skončila jen na bližší tyči soupeřovy svatyně. Ve 34. minutě se naskytl také na straně hostů  hezký herní moment. Vlasta Vlášek poslal patičkou míč do volného prostoru T. Neklovi, který ale střílel jen vedle levé tyče Fučíkovy branky. O minutu později byla k vidění šance soupeře po výborné kombinační akci Vlášek - Káš - Bican, posledně jmenovaný však nevydařenou střelou minul zadní tyč. Ve 40. minutě se konečně dostali ke slovu opět domácí, když Psohlavcův trestný kop tečovala hostující obrana na roh. První poločas vcelku vyrovnaného utkání, i když hosté měli více šancí a delší čas míč na svých kopačkách, skončil s jednobrankovým náskokem pro hosty.

Do druhého poločasu prostřídala obě mužstva zbytek hráčů na lavičkách. Hlavně ze sestavy hostů měli Bernartičtí trochu obavy. Ty se ale nenaplnili a po oboustranně kvalitním poločasu nakonec vybojovali vcelku co do skóre vyrovnané utkání. Již v 51. minutě orazítkoval čimelický Libor Palus břevno Kuntovy branky. Následná střela P. Pávce skončila vedle pravé brankové tyče v autu. V 53. minutě se špatně domluvili Skočil s brankářem Kuntem, přenechali míč T. Froňkovi, který do prázdné branky bez větších problémů pojistil náskok hostů - 0 : 2.  Kdo ale očekával brankové hody ze strany hostů, tak se hrubě zmýlil. Po neproměněných šancích Trantiny a Noska, jehož střelu zlikvidoval nohama na zemi ležící dorostenecký gólman Kunt, se hra vyrovnala a domácí konečně vystrčili růžky. V 61. minutě Paseka prohodil míč mezi beky do běhu Šerhantovi, ale ten byl příliš rychlý a byl u něho dříve vybíhající hostující gólman Malíský.  Pávcovu přihrávku do ohně v 63. minutě zachytil v leže efektně brankář Kunt. O čtyři minuty později  mohl zvýšit z úhlu Káš, volil ale přihrávku pod sebe do míst, kde  jeho spoluhráči nebyli a domácí v klidu odvrátili nebezpečí. V 70. minutě   Vláškovu technickou střelu zlikvidoval brankář Kunt bez větších problémů. O tři minuty později se na druhé straně Novákův kop obloučkem otřel o břevno a odrazil se do pole. V 75. minutě nadělala mladému bernartickému gólmanovi Pávcova střela po zemi po kombinaci celého útoku víc starostí. Posledně jmenovaný čimelický útočník vysunul v 77. minutě do šance Vláška, který poněkud z úhlu netrefil branku k bližší tyči a následná Palusova bomba skončila nad. V 79. minutě po dlouhé přihrávce Skočila na Šerhanta směřoval míč od jeho kopaček dál na volného Paseku, který unikl svému strážci a přesnou střelou k bližší tyči propálil brankáře a zaznamenal kontaktní branku  - 1 : 2. Pak se domácí snažili o vyrovnání, ale střela Fučíka a poté šance Paseky po dlouhém pasu od Nováka skončila opět na zadní  tyči. Poslední akci vymyslel Vlášek, když v 89. minutě našel Pávce, jehož střela levačkou skončila vedle branky.

Hosté vyhráli zaslouženě, působili kompaktnějším dojmem i kvalitnějším herním projevem, své odehrál i těžký terén hlavně ve druhé polovině hry, kdy byl již hodně rozbahněný  a smazával kvalitativní rozdíly obou herně podobných soupeřů. Bylo to ale pro obě strany poučné utkání a rozhodně prospěšné, neboť jarní část fotbalových soutěží se bude těžko hrát na lepších terénech.

Branky : 79. Paseka - 19. Bican, 53. T. Froněk

Rozhodčí: Tomáš Žemlička

Žluté   karty :  0

Diváci  :  20

Sestavy:

Bernartice : I. pol.: Tomáš Fučík - Novák, T. Češka, Suchopár (24. Kotal ), Kovář - Hrych, St. Češka, Psohlavec, Ťupa (39. Suchopár) - Kloboučník. Paseka.

II. pol.: Kunt - Novák, Skočil, Kotal (70. T. Češka), Sláma - Paseka, Psohlavec, St. Češka (70. Kloboučník), Kovář - P. Šerhant, T. Fučík. Trenér Petr Vašíček.

Čimelice : I. pol.:  Malíský - T. Nekl, Blížil, Růžička, Červenský - M. Nekl, Vlášek, Trantina, F. Froněk - Káš, Bican.

II. pol. : Malíský - T. Nekl (70. Červenský), Růžička, Bican, Zb. Červenka - T. Froněk, Trantina (68. Vlášek), L. Palus, Káš - Nosek, P. Pávec. Trenér Petr Jiroušek.

 

Připravil Jan Šerhant

Zpět