Sokol Bernartice : FC ZVVZ B Branice 2 : 4

27.03.2011 11:59

 

Sokol Bernartice  :   FC ZVVZ B Branice  2 : 4  (0 : 1 )

 

            K poslednímu  přípravnému utkání před zahájením jarní části nižších krajských fotbalových soutěží hostili Bernartičtí v  sobotu 26. března na hříšti ve Veselíčku mužstvo  rezervy milevského mužstva, které přezimovalo na vynikajícím druhém místě tabulky I. A třídy. V prvním poločasu byl  mezi oběma mužstvy znát herní a výkonnostní rozdíl. Ve druhém  se hra vyrovnala, ale několik chyb v obranné činnosti bernartických borců umožnila hostům odskočit až na tříbrankový rozdíl. Domácí však na konci utkání korigovali výsledek a ten nevypadá již tak hrozně jako v minulých přípravných utkáních obou soupeřů.

Domácí začali aktivněji a již ve 4. minutě prohodil středem obrany St. Češka míč Kloboučníkovi, ten pronikl do pokutového území a jeho střelu zblokoval obránce na roh. Poté trestný kop T. Fučíka lapil u tyče branický gólman Batysta. V 11. minutě hosté již udeřili. Po faulu na Vodňanského v půlkruhu před pokutovým územím si míč k trestnému kopu postavil Masopust, jeho střela se odrazila od zdi k volnému Syrovátkovi a ten prokázal schopnosti zakončovatele a míč uklidil k pravé tyči bezmocného bernartického brankáře Víta Fučíka - 0 : 1. Po tomto gólu byla herní aktivita branických na vyšší úrovni a  domácí se ve většině případů pouze bránili. Ve 27. minutě pronikl zleva k brankové čáře Dědourek a centr směřovaný na spoluhráče Syrovátku  zachytil brankář a zhatil tak další gólovku. Vodňanského centr ve 33. minutě proletěl celé pokutové území nikým nezasažen a skončil v autu za brankou. Ve 38. minutě se dostali ke slovu i urputně bránící Bernartičtí. Dobře hrající Kotal  našel přesnou přihrávkou T. Fučíka, jehož střela skončila v náručí připraveného Batysty. Ke konci poločasu se hra vyrovnala, ale branku soupeře již nikdo  neohrozil.

Druhou půli začali opět domácí aktivněji a po dlouhé minuty byiy hostům vyrovnaným sokem. V 50. minutě poslal Vít Fučík begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting do šance dlouhým výkopem Kováře, ten však tento balón nezpracoval  a ten skončil za brankovou čarou. Tomáš Fučík posadil v 54. minutě míč z rohového kopu směřujícího na zadní tyč na hlavu Homoly, ten však sklepl míč zpět do pokutového území, odkud ho obránci hostí odkopli. Hned nato skončila na druhé straně Syrovátkova střela v náručí bernartického brankáře. Podobně jako střela Vodňanského z trestného kopu.  Domácí se dočkali v 60. minutě zaslouženého vyrovnávacího gólu. Rohový kop rozehraný T. Fučíkem do skrumáže na zadní tyč dorazil do sítě v pádu hbitý Kotal - 1 : 1. Potom na druhé straně Dědourkovu hlavičku k tyči  po perfektním Vodňanského centru pozorný Vít  Fučik chytil a  Masopustova hlavička skončila nad brankou. Pak  již přišel druhý úspěch hostů. V 68. minutě  poslal Vodňanský pěkný míč do běhu Syrovátkovi, ten míč potáhl po křídle a nádhernou křížnou střelou trefil přesně nekrytý kout u zadní tyče bernartické svatyně, to byl nádherný fotbalový moment - 1 : 2. O pět minut později hosté odskočili na dvoubrankový náskok. Dvořák zatáhl zleva míč k brankové čáře a centrem našel D. Smrčinu, kterému se střela příliš nepodařila, ale stejně brankáři Fučíkovi vypadla z rukavic a dobíhající Tetour již neměl problém přes ležícího gólmana dokopnout míč do sítě - 1 : 3. V 77. minutě zatočil rohový kop T. Fučík tak šikovně na zadní tyč, že brankář Batysta s velkými problémy odvrátil na roh. potom Ťupova střela skončila po teči branického gólmana jen na boční síti. V 85. minutě trestný kop kopaný  T. Fučíkem k tyči  chytil Batysta. V 86. minutě byli opět úspěšní hosté po standardce. Téměř z půlky hřiště zahrával Skalický trestný kop, na hranici šestnáctky si na něj naskočil Masopust a hlavičkoval jej k tyči, když předtím vyhrál vzdušný souboj s pozdě vyběhnuvším brankářem. Poslední slovo měli ale domácí v 90. minutě. V pokutovém území zahrál hostující hráč rukou a T. Fučík korigoval z pokutového kopu výsledek utkání na přijatelných - 2 : 4. Po této brankové tečce rozhodčí odpískal konec utkání.

Pro obě mužstva to byla generálka na mistrovská utkání. Ukázali trenérům, na čem je ještě třeba zapracovat, ale lze konstatovat,  že obě mužstva jsou připravena dobře. Domácím zahrál výborně opět předstoper Kotal, který se přesunul ve druhé části hry do zálohy, ve které byl velmi aktivní St. Češka. V útočné fázi hry byl  nejvíce vidět Tomáš Fučík, který  také zahrával většinu standardek. U hostů zahrála dobře celá obrana,  v záloze vynikali pohyblivý a bojovný Vodňanský a zkušený Masopust. Nejvíce starostí dělal domácí obraně Syrovátka, tradiční kanonýr hostů, který se opět gólově prosadil i díky své aktivní hře.

Branky : 60. Kotal, 90. T. Fučík - 11. a 68. Syrovátka, 73. Tetour, 86.  Masopust

Rozhodčí: Tomáš Žemlička

Žluté   karty :  0

Diváci  :  30

Sestavy:

Bernartice : Vít  Fučík - Suchopár, T. Češka (27. Novák), Kotal, P. Homola - Hrych, St. Češka, Psohlavec (46. T. Češka), Kovář (74. Ťupa) - Kloboučník, Tomáš Fučík. Trenér Petr Vašíček.

Branice : Batysta - Skalický, P. Koutník, Týla, Komárek - Tetour, Vodňanský, Masopust, Dvořák(46. Poslušný, 58. Dvořák) - Dědourek (65. D. Smrčina), Syrovátka. Hrající trenér Pavel Koutník.

 

Připravil Jan Šerhant

Zpět