Sokol Bernartice : Březnice 6 : 0

13.03.2011 14:47

 

Sokol Bernartice : Březnice    6 : 0 ( 3 : 0)

            K dalšímu přátelskému utkání si Bernartičtí na hřiště do Veselíčka pozvali tradičního soupeře, s nímž hrají přípravná utkání, čtvrté mužstvo podzimní tabulky přeboru okresu Tábor. V první části hry byli domácí kombinačně zdatnější a odskočili na tříbrankový rozdíl. V poslední patnáctiminutovce druhé části přidali další tři branky a rezultoval z toho jasný výsledek.

Již v 5. minutě unikl Paseka, ale jeho přihrávku u bližší tyče zachytil hostující gólman Hajíček. O minutu později se poprvé pohnulo skóre utkání. Po akci Paseky s Ťupou se dostal k míči Šerhant a levačkou prostřelil dobře reagujícího brankáře, který  střelu jen lehce tečoval a míč skončil za jeho zády v síti - 1 : 0.  Ve 14. minutě prohodil autor první branky míč Kloboučníkovi, který střelou přesně k tyči nedal hostujícímu gólmanovi šanci na zákrok - 2 : 0. O dvě minuty později měli šanci i hosté. Burian unikl zleva obraně domácích, jeho střelu obránce nadzdvihl na rohový kop. Poté Pasekovu bombu hostující brankář chytil a později střela Psohlavce z trestného kopu netrefila svůj cíl a skončila  vysoko nad brankou. Ve 22. minutě odskočili domácí na tříbrankový rozdíl. Kovář dlouhým přesným pasem vysunul Kloboučníka, který zleva nádhernou křížnou střelou do spodního kouta branky rozvlnil síť - 3 : 0. Ve 28. minutě přetažený rohový kop St. Češky na zadní tyč hlavičkoval Kovář nad branku. Hosté se dostali ke slovu v 38. minutě kdy střela K. Kubíčka skončila vedle levé tyče a následně Psohlavec zachránil v poslední chvíli před dobíhajícím M. Kubíčkem odkopem na roh. Kníže ho zahrával a Dušek efektně kopal nůžkami jen těsně vedle pravé tyče Fučíkovy branky. Ve 41. minutě v touze po kontaktním gólu přihrávku  K. Kubíčka zakončoval střelou M. Kubíček, to byla ale lahůdka pro zkušeného brankáře Fučíka.

Hned v 46. minutě hlavičku Kotala březnický brankář chytil. O tři minuty později Kloboučník vysunul přesnou přihrávkou Šerhanta, jehož střela placírkou skončila těsně vedle vzdálenější tyče.  Na druhé straně v 50. minutě prováhal k zakončení rozhodný okamžik Burian a jeho pozdní střelu tečoval obránce na roh. V 69. minutě Psohlavec vysunul Kloboučníka, jeho střela skončila vedle zadní tyče. V 76. minutě se konečně domácí dočkali zvýšení skóre utkání. T. Fučík přesně přihrál z hloubi pole Homolovi, jehož prudká střela z hranice šestnáctky skončila po teči vyběhnuvšího brankáře v pravém horním růžku jeho svatyně -  4 : 0. V 79. minutě trestný kop soupeře zahrávaný K. Kubíčkem skončil vysoko nad brankou. Konec zápasu byl již jednoznačně v moci domácích. V 84. minutě unikl L. Pletka a jeho perfektní přihrávku na nabíhající spoluhráče uklidil k pravé tyči hostující stoper Tůma a bylo to  - 5 : 0. V  90. minutě unikl hostující obraně  Kloboučník postupoval sám, ale místo střely volil nesobecky přihrávku na nabíhajícího úplně volného L. Pletku, který neměl potíže do prázdné branky stanovit konečný účet utkání na -  6: 0.

V utkání, které skončilo jednoznačným výsledkem, prostřídali domácí celý kádr pro jarní mistrovské zápasy. Hosté přijeli v kombinované sestavě a řadou dorostenců a bez náhradníků nebyli hlavně v závěru utkání pro domácí důstojným soupeřem a hostitele po herní stránce příliš neprověřili. U domácích dobře chytal T. Fučík, v obraně zahrál velmi dobrý zápas Kotal, záloha domácích byla herně vyrovnaná a v útoku byl jasně nejlepší Kloboučník, který na podzim pro zranění mnoho utkání neodehrál. U hostů byl v obraně velmi dobrý nestárnoucí Tůma, v záloze byl nejvíce vidět K. Kubíček, útočníci hostů se nedokázali prosadit.

omolu, jehož střelu z hraniceestnáctky přes teš vyběhnuvšího brankáře skončila v pravém horním rohu branky. 

Branky : 14. a 22. Kloboučník, 6. P. Šerhant, 76. P. Homola, 84. Tůma vlastní, 90. L. Pletka. Před 10 diváky  rozhodoval  Tomáš Žemlička.

Sestavy : Bernartice : T. Fučík (60. Vašíček ) - Hrych, Psohlavec, Kotal, P. Homola - Kovář (46. T. Češka), St. Češka (77. Kovář ), Ťupa (14. Hurtík, 60. L. Pletka) - Paseka, P. Šerhant (60. T. Fučík). Trenér Petr Vašíček

Březnice : Hajíček - Prášek, Tůma, Dušek, Hanzlík - Kníže, K. Kubíček, Kamarád, Burian - Tisoň (23. M. Kubíček ),  J. Kubíček. Trenér  Roman Kníže.

 

Připravil Jan Šerhant ( vedoucí mužstva Bernartic)

Zpět