Šlágr kola pro "bivoj"

23.10.2011 19:04

Sokol Bernartice – FK Meteor Tábor  3:2 (1:0)

Šlágrem 11. kola byl bezesporu souboj o čelo tabulky mezi domácím „Bivojem“ a vedoucím „Metíkem“. Hosté si podle vstupu do utkání přijeli pro bod a v závěru k němu měli blízko, přestože krátce po změně stran prohrávali již o 3 branky.

Úvod utkání byl z obou stran velmi opatrný a hlavně Meteor se do útoku příliš nehrnul. První, co stálo za zmínku, se narodilo až v 10. minutě. Po rohovém kopu zůstal na zadní tyči osamocený hostující Široký, ale jeho hlavička skončila jen v náručí T. Fučíka. O dvě minuty později se poprvé v zápase prosadil Syrovátka, když zády k brance překonal patou Kvěcha (1:0). Po tomto okamžiku se hra odehrávala pouze mezi oběma vápny. Pak přišla v 33. minutě Kloboučníkova nabídka Psohlavcovi, ten však z hranice vápna minul. O dvě minuty později na druhé straně střílel Široký na zadní tyč, kde ve skluzu jen o kousek minul míč Josef Novák. Ve 40. minutě přihrával znovu Kloboučník, ale ani Ťupa sám před brankou hostí neuspěl a nastřelil jen nohy Kvěcha. V závěru poločasu rozehrávali hosté trestný kop, ale Pilař po centru z dobré pozice hlavou minul.

Hned v první minutě druhé půle mohl zvýšit náskok Kloboučník, jeho střela však skončila mimo tyče. To po rychlé rozehrávce Kotala se již domácí mohli radovat. Klobočníkovu střelu hosté ještě zablokovali, ale následnou dorážku Syrovátky už si bezmocný obránce hostí srazil do vlastní sítě (2:0). V 53. minutě dovršil hattrick Syrovátka po nádherné individuální akci D. Homoly, který obešel dva hráče a poté přihrál před prázdnou branku (3:0). V 62. minutě využil zaváhání domácí obrany Široký a do prázdné branky korigoval na 3:1. O pět minut později se uvolnil Syrovátka, jeho střelu však zlikvidoval Kvěch. V 81. minutě vysunul Kloboučník V. Fučíka, ale jeho střelu nadvakrát dokázal brankář hostí zkrotit. To o tři minuty později se na druhé straně nemýlil Štěrba a snížil na rozdíl jediné branky (3:2). Tento stav už se nezměnil a domácí se tak vrátili do čela tabulky.

Branky: Syrovátka 3 – Široký, Štěrba

Rozhodčí: Hnilička – Kovařík – Mikulčák

Žluté karty: Skočil, Kotal, Syrovátka – Žamboch, Novák Josef

Bernartice: T. Fučík – D. Homola, Skočil, Kotal, Novák – S. Češka (68. Herink), Kovář (90. Vašíček), Psohlavec, Ťupa – Syrovátka (77. V. Fučík), Kloboučník

Tábor: Kvěch – Široký, Bednář (85. Petřík), T. Novák, J. Novák, Štěrba, Farber, Žamboch (57. Pípal), Svatek, Pilař, Bartáček                                              

Připravil Vít Fučík  

Zpět