S Týnem nerozhodně

19.10.2016 09:20

Sokol Bernartice – FK Olympie Týn nad Vlt. 1:1 (1:0)

V utkání 10. kola krajské 1.A třídy na sebe narazila mužstva z popředí tabulky, která měla aktuálně stejně bodů. Domácí z třetího a hostující Olympie Týn nad Vltavou ze čtvrtého místa. Na počátku byli hosté kombinačně zdatnější a více ohrožovali domácí bránu. Bernartičtí se po úvodní čtvrthodince srovnali a hrálo se vyrovnané utkání. Svoji aktivitu vyjádřili ke konci poločasu i úvodním gólem. Ve druhé části hry se zdálo, že domácí utkání rozhodnou ve svůj prospěch, avšak byli to hosté, kteří se štěstím vyrovnali stav utkání. Pak se hrálo do konce zápasu ze zajištěných obran a brankového efektu již nebylo dosaženo. Utkání tak skončilo nakonec zaslouženou plichtou.

V úvodu utkání byli na míči více Týnští a vypracovali si i šance, které však Stoklasa neproměnil. V prvním případě v 5. minutě nastřelil pouze z levé strany boční síť a o chvilku později zakončoval vedle tyče. V 10. minutě měli ale gólovku i domácí, když Daniel Homola dobře přihrávkou našel naběhnutého Paseku, který levačkou zakončoval k tyči. Střela však neměla razanci a mladý brankář Kubík ji vytěsnil mimo bránu a následoval rohový kop. Pak se odehrála dvacetiminutovka boje o území, ve které se brankové šance téměř nevyskytovaly. Až ve 30. minutě se probil obranou, dobře dirigovanou zkušeným Šonkou, do šance Vít Fučík, zakončil však jen vedle vzdálenější tyče. Ve 36. minutě dobře hlavičkoval na bližší tyči Trantina po centru Kováře z rohového čtvrtkruhu, avšak míč skončil těsně vedle vzdálenější tyče v autu. Ve 42. minutě byli za aktivitu a snahu o dosažení první branky přece jen domácí odměněni. To našel Kovář z pravé strany dobře přihrávkou do pokutového území Víta Fučíka, který si míč dokonale zpracoval, otočil se a přesnou střelou nedal hostujícímu gólmanovi Kubíkovi šanci na zákrok -1:0. Tímto stavem také skončil první poločas.
Do druhého nastoupili hosté s odhodláním vývoj utkání změnit. Ve 48. minutě prudká střela kapitána Meidla doprostřed branky bernartického gólmana Tomáše Fučíka nepřekvapila. Další střelecký pokus hostujícího Housky v 60.minutě opět zlikvidoval s přehledem chytající domácí brankář. V 66. minutě vyrovnávacímu gólu hostů již nezabránil. Šálený totiž z pravé strany pár metrů za půlící čárou nakopl míč do ohně, ten přeplachtil až k zadní tyči nikým nezasažen k Lukáši Stoklasovi, který si z úhlu vynahradil dvě gólovky na začátku utkání, trefil se dokonale a srovnal stav utkání na 1-1. To domácí přimělo k ještě většímu tlaku na hostující branku. V 74. minutě směřovala Kovářova střela z velké vzdálenosti jen vedle. O čtyři minuty později z pravé strany centroval Kovář, který byl na hřišti u domácích nejvíce vidět, na Víta Fučíka, který s nad z malého vápna bránu trestuhodně překopl. Ke konci utkání v 87. minutě vybídl Václav Homola ke skórování právě Kováře, ten však bránu střelou minul. Domácí přece jen v 90. minutě brankového efektu dosáhli, gól však nebyl uznán pro ofsajdové postavení zakončovatele akce. Nakonec se tedy obě mužstva musela spokojit s remízovým koncem, když s touto skutečností byli určitě spokojenější v utkání šťastnější hosté. Domácí totiž hlavně ve druhém poločasu zahodili dost příležitostí k rozhodnutí utkání ve svůj prospěch.
Příští utkání odehrají Bernartice na hřišti nepříjemného soupeře ve Vacově, na kterého nemají zrovna nejlepší vzpomínky, když u něho v jarní části na svém vynikajícím tažení za lídrem tabulky ztratili jediné tři body v jarní části této soutěže. Utkání se hraje v sobotu 22. října od 15:30 hodin.
Branky: 42. Vít Fučík - 66. Stoklasa. Rozhodčí: Karel Čmucha - Pavel Votava, David Šplíchal. ŽK: 3:3 (68. Kovář, 76. Kloboučník, 81. D. Homola - 25. Klička 87. Josef Brom, 90. Šálený). Diváků:100.
Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Novák, Trantina, Tomáš Češka - Kloboučník, Ťupa - Paseka, Daniel Homola, Václav Homola - Vít Fučík. Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.
Týn nad Vltavou: Kubík - Ille, Šonka, Šálený, Houska - Boček, Jan Meidl (K), Josef Brom, Stoklasa - Daniel Brom (55. Liška), Klička. Trenér Jaroslav Vondrášek.
Připravil Jan Šerhant.

Zpět