S Netolicemi bez gólů.

10.11.2014 08:18

12. kolo 1. A třídy sk. A - hráno 9.11.2014

Bernartice: V posledním utkání podzimní části krajské I. A třídy hostoval v Bernarticích tým, který se krčil na posledním místě tabulky s pouhým čtyřbodovým ziskem na svém kontě. Šly však slušné reference o jeho hře. Mužstvo z Netolic předvedlo velmi dobrou hru a celé utkání bylo kvalitním soupeřem pro domácí, kteří byli v tomto utkání favoritem. Míč je ale kulatý a po vyrovnané hře, kdy se hrálo většinou pouze od šestnáctky k šestnáctce, nakonec utkání skončilo bezbrankovou remízou. Pro diváka, který utkání sledoval vůbec ne překvapivou.

Domácím tentokrát nevycházela ofenzivní činnost tak jak v předchozích zápasech s tabulkově lepšími soupeř. A velké množství nepřesných přihrávek jim ani neumožňovalo, především v první části hry, ohrožovat hostující branku. Hosté kombinovali o něco přesněji, avšak s podobným výsledným efektem a spíše vyčkávali, co soupeř vymyslí.

Do první trochu nebezpečnější akce pro ohrožení brány se dostali domácí v 10 minutě. To centrovaný Mrkáčkův míč hlavou jen lehce lízl Rakovan, a ten skončil v zámezí. V 15. minutě vypálil hostující kapitán Vlášek, ale jeho střela minula o velký kus domácí branku. Kloboučník vystřelil ve 20. minutě a míč minul levou tyč Nárovcovy brány.

Ve 35. minutě prudký a přesný střelecký pokus Jirkovského doprostřed branky bernartický gólman Tomáš Fučík lapil. Charakteristické pro hru byla vzájemná herní aktivita uprostřed hrací plochy a ohrožení obou branek téměř neexistovalo. V předposlední minutě vystřelil Urban jen vysoko nad domácí branku.

Za zmínku určitě stojí nejlepší akce domácích v této části hry z poslední minuty, kdy zprava vystřelil svůj projektil bernartický kanonýr Adam Rakovan a míč orazítkoval břevno uprostřed branky. Odražený míč se dostal díky jeho spoluhráčům opět k němu a jeho druhou, tentokrát zcela přesnou střelu k tyči vytáhl Nárovec na roh. Poločas tedy skončil bezbrankovou remízou.

Ve druhé části hry přece jen domácí zpřesnili kombinaci a začali poněkud více ohrožovat netolickou dobře se bránící tvrz. V 53. minutě vystřelil zleva Rakovan a míč minul vzdálenější tyč. V 60. minutě po hezké kombinační akci vybídl Rakovan přesnou přihrávkou na pravou stranu Paseku k ohrožení Nárovcovy brány. Jeho střela však minula zadní tyč.

V 67. minutě se ke střele odvážili i hosté. Řehořova rána byla však ztečována bránícím hráčem a rezultoval z toho rohový kop. Střelu Rakovana z levé strany na bližší tyč v 72. minutě hry zachránil před proniknutím do sítě výborně chytající brankář Nárovec a udržel pro hosty čisté konto. O deset minut později na míč z Mrkáčkova trestného kopu střídající Klika nedosáhl a skončil za brankovou čarou v autu.

Domácí v poslední desetiminutovce vytvářeli značný tlak v touze po rozhodující trefě, avšak netolický brankář všechny jejich centrované míče a střely pochytal a byl hlavním strůjcem zisku bodu. V 90. minutě měl ještě příležitost ke střele Suchopár, míč mu ale nesedl na nohu a skončil vysoko nad brankou.

Utkání tak skončilo bezbrankovou remízou a hosté si odvezli zaslouženě první bod ze hřiště soupeře. Jejich hra vůbec nevypadala špatně a je s podivem, že jsou v tabulce poslední. V neděli 16. listopadu se předehrává utkání prvního jarního kola a Bernartičtí se utkají v derby v Milevsku s rezervou divizního mužstva.

Sokol Bernartice - 1.FC Netolice 0:0
Rozhodčí: Svyatoslav Izugrafov - Jan Mach, Josef Borovka. ŽK: 4:2 (49. Tomáš Fučík, 50. Mrkáček, 61. Ťupa, 66. Jan Homola - 50. Řehoř, 90+2. Pivoňka). Diváků: 65.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Mrkáček, Novák, Jan Homola - Kloboučník, Ťupa - Paseka (80. Klika), Kukrál (71. Psohlavec), Brož (36. Mir. Suchopár) - Adam Rakovan. Trenér Karel Syrovátka.

Netolice: Tomáš Nárovec - Lukáš, Řehoř, Křenek, Pivoňka - Baloušek, Václav Vlášek (K), Beneš, Urban - Jirkovský, David Reindl (90. Rokůsek). Trenér Jiří Nárovec.

 

 

foto: https://bivoj-fotbal.rajce.idnes.cz/Bern_Netolice_podzim_2014/

Zpět