S Borotínem bez branek

13.11.2011 13:18

Sokol Bernartice  :   Sokol Borotín   0 : 0  bivoj-fotbal.rajce.idnes.cz/Bern_-_Borotin_pod._11/

            V předehrávaném utkání prvního jarního kola přivítal na svém hřišti lídr výsledkové tabulky za chladného ale slunečného odpoledne soupeře z dolní poloviny tabulky. Mužstvo Borotína se ale představilo ve velice dobrém světle i díky extáborskému hrajícímu trenérovi Danielu Fořtovi a velmi dobré obranné činnosti. V prvním poločasu bylo lepším a kompaktnějším mužstvem, domácím se nedařila kombinace, u míče byli vždy o něco později než soupeř. Ve druhé části to již bylo i ze strany domácích o mnoho lepší. Zatlačili svého soupeře na vlastní polovinu hřiště a nedali mu vydechnout. Šance, které si vypracovali však trestuhodně neproměňovali a tak došlo nakonec na dost překvapivý nerozhodný výsledek. Hosté si jej hlavně za hru v první části hry plně zasloužili.

V utkání měli první šanci domácí, ale Ťupa místo toho aby přihrál do výhodnější pozice na lépe postaveného spoluhráče, vypálil na branku a jeho střela se mezi tyčemi neskončila. Na druhé straně dvakrát zaúřadoval Fořt. Jeho první střela šla nad branku  a druhou s přehledem zlikvidoval spolehlivý Tomáš Fučík v domácí svatyni. V 17. minutě střelu Kloboučníka zablokovala hostující obrana na roh, z něhož Ťupa nacentroval před branku a hlavičkující Kotal nasměroval míč vedle vzdálenější tyče. Ve 23. minutě se radovali ze zaznamenané branky hosté. Fořtovi ale pomohla boží ruka a byl za to po zásluze potrestán žlutou kartou. Celkem lze konstatoval, že v těchto fázích hry hosté po kombinační stránce domácí jasně přehrávali. V 25. minutě našel Ťupa ve vápně Syrovátku, jehož střela skončila nad Basíkovou brankou. Ve 29. minutě hostující Novotný vypálil, ale starosti domácímu gólmanovi nenadělal. Pak po akci Psohlavce opět Syrovátka přestřelil branku. V 34. minutě opět pokus Novotného v klidu zlikvidoval T. Fučík. V 37. minutě unikl Ježek, ale zbrkle zakončil daleko mimo branku. Ve 40. minutě šel střelecký pokus St. Češky vysoko nad.

Druhou půli zahájili dobře domácí a vytvářeli si neustálý tlak na hostující branku a díky spolehlivé obraně v čele se stoperem Tomášem Češkou hosty do šancí již nepouštěli. Dvakrát na začátku poločasu střílel Kloboučník. Jeden pokus šel nad branku a druhou střelu zlikvidoval pozorný Basík. V 52. minutě byl faulován Fořt a trestný kop Petra Klejny šel vysoko nad domácí svatyni. Pak měli ještě střelecké možnosti Kotal a opět aktivní Kloboučník. V prvním případě šel míč opět nad branku a druhý pokus z úhlu odvrátili hostující beci na roh. Potom přišel dvakrát ke slovu kapitán domácích Psohlavec, jeho centrovaný trestný kop do vápna odvrátila obrana a v druhém případě též jako jeho spoluhráči předtím vystřelil nad branku. Hosté již tušili, že domácí i přes drtivý nápor nejsou schopni vsítit branku a tak se zatáhli a umně bránili pro ně zaslouženou remízu. Poslední pokus měl v 83. minutě z úhlu zprava Paseka, unikl obraně a vystřelil. Míč prošel kolem obou tyčí, ale nikdo ze spoluhráčů nebyl schopen jej do branky dorazit a skončil v autu za brankovou čarou. Domácí se ve zbytku času sice pokoušeli ještě rozhodnout zápas, ale přes veškerou snahu se jim to nepodařilo. Hosté si remízu za předvedenou dobře organizovanou hru zasloužili. Domácí se musí zamyslet nad koncovkou, protože to co zahodili v tomto zápase bylo doslova žalostné. Jejich pětibodový náskok v čele skupiny se smrskl jen na tříbodový a jaro bude asi velmi zajímavé.

Rozhodčí : Vlastimil Šnajder - Zdeněk Kovařík a Josef Kalina

Žlutá karta : 2 : 4 ( T. Češka, Syrovátka - Fořt, Vašíček, Kulvajt,Šitler)

Diváci  :  50

Sestavy: Bernartice : Tomáš Fučík - Novák, T. Češka, Kotal, D. Homola - Paseka, St. Češka (77. Hrych ), Psohlavec, Ťupa - Kloboučník, Syrovátka. Trenér Petr Vašíček.

Borotín : Basík - Šitler, Kulvajt, Marek Klejna, Váňa - Petr Klejna (90. Bednář), Bezdíček, Novotný, Vašíček -  Fořt, Ježek. Hrající trenér Daniel Fořt.

 Připravil Jan Šerhant

Zpět