Rozhodla druhá půlka

12.03.2012 14:27

 

Sokol Bernartice  :   SK SIKO Čimelice  0 : 2  (0 : 0 )

 

            V dalším přípravném utkání na jarní část sezóny v krajské 1. B třídě se Bernartičtí utkali v neděli 11. března na ÚMT v Milevsku s dalším účastníkem 1. A třídy - mužstvem z Čimelic. V prvním poločasu byl průběh utkání poměrně vyrovnaný a nepadl žádný gól, ve druhém se však dvěma úspěchy v průběhu dvou minut prosadili Čimeličtí a o výsledku utkání bylo v podstatě rozhodnuto. Bernartickým nelze upřít snahu o zaznamenání alespoň kontaktního gólu, ale jejich střely byly většinou nepřesné a ty co směřovaly na cíl bezpečně pochytal "čimelický" Vít Fučík, který soupeři vypomohl na exponovaném místě, neboť jejich gólman Bubák se v sobotním přípravném utkání zranil.

Bernartice začali aktivněji. V 6. minutě prohodil Syrovátka míč na Kloboučníka, jeho střela směřovala jen do náručí připraveného brankáře. Ve 14. minutě po rohovém kopu Kováře se dostal k míči D. Homola, ale houštinu těl hráčů  soupeře před sebou nepropálil. V 18. minutě Novákův pas minul v dobré pozici Syrovátka a z šance opět nic nebylo. Pozdější Kloboučníkův střelecký pokus směřoval nad branku. Pak převzali iniciativu ve hře Čimelice. Ve 27. minutě se dostali do první vážnější akce. Po faulu na Maštalíře následoval trestný kop, který prováděl sám faulovaný hráč. Centr do ohně hlavičkoval obránce Kotal k pravé tyči vlastní branky. Tomáš Fučík u ní byl  včas a zabránil tak parádnímu vlastenci. Ve 39.  minutě nastřelil velmi pohyblivý Maštalíř vzdálenější tyč bernartické branky a míč odkopl obránce do bezpečí. Ve 44. minutě prováděl T. Froněk trestný kop, míč směřoval do ohně a následnou Maštalířovu střelu  zblokoval dobře Novák a bernartický gólman míč chytil.

Ve druhé části hry byli Čimeličtí již jasně lepším mužstvem a aktivně zaměstnávali bernartickou obranu a brankáře. Ve 49. minutě střela T. Froňka skončila vedle vzdálenější tyče. Poté se pokusil o další ohrožení branky střelou s týmž efektem i Zechmeister. V 59. minutě střelecký pokus D. Homoly zlblokovala obrana a přihrávka Ťupy do ohně opět k ohrožení čimelické branky nevedla. Hned nato centr Ťupy před hostující branku zakončoval Špánek jen lehkým dotekem a brankář Vít Fučík s míčem příliš práce neměl. Zde opět platilo nedáš - dostaneš. V 63. minutě přihrál Maštalíř na volného M. Nekla a ten trefil přesně k pravé tyči bernartické branky, dobře reagující Tomáš Fučík na míč již nedosáhl - 0 : 1.  Netrvalo ani dvě minuty a čimeličtí odskočili na dvoubrankový náskok. Po chybné rozehrávce Bernartic se do rychlého brejku dostal Maštalíř a jeho střela skončila u vzdálenější tyče - 0 : 2. Bernartičtí se po tomto gólu snažili o vstřelení kontaktní branky, ale o střelu z větší vzdálenosti se nepokusili a do šance v šestnáctce se díky pevné obraně nedostali, a když ano, tak ji rychlejším přístupem k míči zlikvidovala. V 78.  minutě měl příležitost Špánek, ale řízný obránce Němec ho do šance nepustil a míč ukopl na roh. Podobně ohrožoval branku  bernartický útočník i v 83.  minutě, ač blokovaný hlavičkoval nad branku Víta Fučíka. Čimelická obrana hrála celý zápas opravdu  velice dobře.  Raritou utkání bylo, že proti sobě nastoupili dva bratři Fučíkovi. Mladší půjčený soupeři, na rozdíl od staršího, branku neobdržel. Měl své spoluhráče dobře přečtené.

Branky : 63. M. Nekl, 65. Maštalíř

Rozhodčí : Miroslav Šika

Žluté karty : 0

Diváci  :  10

Sestavy:

Bernartice : Tomáš Fučík - Novák, Psohlavec, Kotal, Ťupa - Paseka, Kovář, St. Češka, D. Homola - Kloboučník, Syrovátka. Střídali Špánek, Kosinka, Fedák. Trenér Petr Vašíček.

Čimelice : Vít Fučík j.h. - Vinopal, Vála, Němec, Hurtala - F. Froněk, Nosek, T. Froněk, Varhan - Zechmeister, Maštalíř. Střídali M. Nekl, Vaněček, Tacheczy. Trenér Zdeněk Kadlec.

Zpět