První ztráta A-týmu po bezbrankové remíze

12.09.2016 14:06

V rámci 5. kola krajské 1.A třídy se v Bernarticích utkala domácí jedenáctka s Vodňany. Obě mužstva se dobře znají a vždy to bývají zajímavá utkání bez ohledu na postavení obou v probíhající soutěži. Ve většině těchto vzájemných zápasů favorit, lépe řečeno mužstvo v tabulce postavené výše, nevyhrává. Tak tomu bohužel z hlediska domácích bylo i právě v tomto střetnutí. Po zcela vyrovnané první části utkání, kdy byli hosté dokonce o poznání lepším a aktivnějším týmem ve hře dopředu se brankový efekt nekonal. Se střelami jejich hráčů z větší vzdálenosti si vždy domácí gólman poradil. Domácí vyloženou šanci také neproměnili. Ve druhém poločasu se hra diametrálně lišila, když v ní již dominovali domácí. Co však byla Bernartickým platná místy až drtivá převaha, když ke gólovému zakončení nevedla. Z obrovského množství závarů a šancí před vodňanskou bránou bohužel nebyla proměněna ani jediná. Utkání tak nakonec skončilo bezbrankovou remízou.
Začátek střetnutí a vlastně první dvacetiminutovka byla na brankové příležitosti hodně chudá. Až první, o které se dá říci, že znamenala nebezpečí pro soupeřovu bránu nastala v 18. minutě. Kovářův trestný kop hlavičkoval Vít Fučík a míč skončil vedle vzdálenější tyče. První střelu na Fučíkovu svatyni vyslal hostující Bače ve 20. minutě a odražena obráncem domácích skončila rohovým kopem. Volmutova ránu v 22. minutě vytáhl bernartický gólman na roh a Chalupského kvatitní střelecký pokus v 26. minutě vyrazil do pole. Největší příležitost domácích neproměnil na hranici velkého vápna ve 36. minutě hry Rakovan, když jeho střela skončila vedle pravé tyče Budínovy brány. Při souboji o míč se domácí hrot a hostující gólman srazili a nevypadalo to s nimi dobře. Nakonec oba utkání dohráli. Poločas tedy skončil bezbrankovou plichtou.
Do druhého poločasu nastoupili domácí s odhodláním utkání zvrátit ve svůj prospěch. Vytvořili si až drtivou převahu a na rozdíl od první půle i velké množství brankových příležitostí. V 54. minutě po Kovářově rohovém kopu a následné hlavičce Kukrála míč za již překonaným brankářem odvrátil hostující bránící hráč odkopem z brankové čáry do bezpečí. V 56. minutě Pasekův únik z pravé strany a jeho přesnou přihrávku na přední tyč zakončoval tísněn Kukrál. Míč skončil pouze vedle zadní tyče v autu. Mrkáčkova prudká křížná střela z levé strany v 59. minutě dopadla podobně jako ta Kukrálova. Další dvacetiminutovku stálého tlaku a závarů před vodňanskou bránou vyřešili buď obránci blokováním střel nebo brankář zázračnými zákroky, popřípadě sami domácí, kteří konstrukci prostě netrefili. V 80. minutě dostal vynikající míč Suchopár, postupoval osamocen zleva. Jeho střela se však odrazila od spoluhráče, míč skončil v autu a z nadějné šance opět nebylo nic. V nastaveném čase ještě hlavičku Trantiny na zadní tyči vytáhl na roh dobře a se štěstím chytající hostující gólman Budín, určitě nejlepší hráč hostí na hřišti. Domácím prostě v zakončování sedla na kopačky a hlavy smůla a nebylo jim dáno v tomto utkání rozdílový gól zaznamenat.
V příštím 6. kole se utkají dvě momentálně nejvýše postavená mužstva v tabulce. Bernartičtí zavítají v sobotu 17. září na trávník lídra soutěže do Dražic. Utkání začíná již ve 13:00 hodin.


Rozhodčí: Jan Přibyl - Hana Weidenthalerová, Adam Ondřej. DFA: Milan Makovička st. ŽK: 4-3 (54. Trantina, 63. Kovář, 90. Mrkáček, 90. Tomáš Češka - 50. Buchtele, 89. Bače, 90. Bečvář). 

Diváků: 120.


Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Trantina, Mrkáček, Tomáš Češka - Kloboučník (24. Mir. Suchopár), Kukrál - Paseka (88. Roman Kotšmíd), Vít Fučík, Ťupa - Adam Rakovan (82. Václav Homola). Trenér Petr Vašíček.


Vodňany: Budín - Malík (69. Jakub Varyš), Staněk, Buchtele, Šourek - Bečvář, Tomáš Vokatý, Jar. Volmut (K), Bače - Chalupský - Roman Veselý (46. Martin Novák, 88. Polanský). Trenér Václav Hrachovec.

Zpět