První ztráta A-týmu na jaře

02.06.2016 20:08

Ve 23. kole krajské I. A třídy zajíždělo mužstvo bernartických fotbalistů do Vacova a tušilo, že je s tímto soupeřem nečeká nic jednoduchého. Vacovští vytvořili před svou bránou nepřekonatelnou hráz a důrazným napadáním akcí hostů již v zárodku jim neumožnili kombinační hru. Hostům se přejít přes dobře organizovanou a pružnou obranu tentokrát nepodařilo přecházet. Domácí pak využívali brejkových situací a z tří možností dvě z pravé strany využili.

Hosté ve druhé půli oslabeni o dva hráče základní sestavy po zbytečných a příliš důrazných soubojích domácích pokračovali ve snaze ohrozit jejich branku. Ti však při dvoubrankovém náskoku ještě důkladněji utěsnili svou obrannou tvrz a neobvykle důraznou hrou pokračovali v deptání bernartických pokusů o kombinaci a jejich snahy o ohrožení soupeřovy brány. Ke konci souboje potom z jediné šance ve druhé půli náskok pečetili a zcela bezpečně vyhráli.

Od počátku utkání domácí kvalitně bránili a napadali svého soupeře v rozehrávce již na jejich polovině hřiště. Využívali brejků a při jednom z nich v 7. minutě z levé strany vystřelil Vítovec jen do boční sítě. Hosté se marně snažili dostat před branku domácích do nějaké brankové příležitosti. Obranná zeď pro ně byla neprodyšně uzavřena. V 17. minutě se domácí ujali vedení, dlouhou kolmou přihrávku z hloubi pole získal zprava nabíhající Václav Blahout a střelou k vzdálenější tyči rozvlnil boční sít za Fučíkovými zády - 1:0.

O dvě minuty později vypálil dobře z velké vzdálenosti Vítovec, jeho střela skončila jen těsně nad břevnem. V 31. minutě padla další branka jako přes kopírák. Nakopnutý balón přes bernartické beky zpracoval nabíhající Filip Zitta a střelou z pravé strany úplně do stejného místa potěšil domácí hráče a příznivce podruhé - 2:0.

První větší závar před Láchovou bránou předvedli hostí až ve 37. minutě. Po Kovářově trestném kopu z pravé strany prošel míč podél celé brány a vrátil se ke Kloboučníkovi, jehož střelu odrazil jeden z obránců do autu. Pak centru na zadní tyč hlavičkoval míč na tu protější Václav Homola, avšak na brankové čáře za překonaným brankářem jej vyhlavičkoval do bezpečí domácí kapitán Uhlíř. Ve 40. minutě byl střídán pro nakopnutý kotník Ťupa a následně po nešetrném zásahu domácích dohrál poločas s nakopnutým stehnem i Paseka.

Druhý poločas nabídl již poněkud jiný obrázek. Hosté začali hrát přece jen o poznání aktivněji a přesněji. Charakter hry domácích se vůbec nezměnil. V 52. minutě po další brejkové situaci střílel Roučka jen vedle bližší tyče. O dvě minuty později Trantinova střela šla těsně nad bránu. V 69. minutě na Kovářův centr nabíhal Adam Rakovan avšak na míč u zadní tyče nedosáhl.

V 80. minutě propadl odražený míč k Jiřímu Mlsovi, který v pokutovém území střelou k tyči zajistil domácím tříbrankový náskok - 3:0. Byla to první přesná střela domácích ve druhé části hry na Fučíkovu bránu.

V 88. minutě byl blízko korekci výsledku hostující stopér Novák, jeho přesnou prudkou střelu k tyči vytáhl brankář Lácha na roh. Utkání tak skončilo jasným tříbrankovým vítězstvím domácích. Vítězná série Bernartických skončila.

Příští utkání odehrají Bernartice doma s Týnem nad Vltavou v neděli 5. června.

SK Vacov - Sokol Bernartice 3:0 (2:0)
Branky: 17. Václav Blahout, 31. Filip Zitta, 80. Jiří Mls. Rozhodčí: Petr Dvořák st. - Roman Mráz, Petr Dvořák ml. ŽK: 2:2 (45. Mir. Vítovec, 67. Jar. Červenka - 44. Kovář, 75. Brož). Diváků: 80.

Vacov: Lácha - Mls, Lukáš Král, Uhlíř (K), Jar. Červenka, Švihel (72. Vojtíšek) - Roučka, Zábranský, Blahout (86. Moutelík) - Mir. Vítovec - Zitta (46. Jar. Ketzer). Trenér Milan Satrapa.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Novák, Trantina, Mrkáček - Kloboučník, Ťupa (40. Kukrál) - Paseka (46. Vít Fučík), Brož, Václav Homola - Adam Rakovan (79. Buriánek). Trenér Petr Vašíček.

Připravil Jan Šerhant 

Zpět