První výhra v I.A

10.09.2012 13:12

 

Sokol Bernartice : FC Chýnov  1 : 0 (1 : 0 )

            Ve druhém utkání odehraném na domácí půdě v podzimní části krajské 1. A třídy hostili bernartičtí fotbalisté mužstvo z Chýnova. Na rozdíl od prvního soupeře, byl tento již mnohem hratelnější. Hosté nezačali utkání příliš aktivně a nebýt vynikajícího výkonu jejich brankáře, mohl první poločas dopadnout pro domácí mnohem lépe. Ve druhé části hry se zápas diametrálně odlišoval především v kombinaci. Hosté zapnuli na vyšší obrátky a bylo jen otázkou času, kdy srovnají stav. To se jim díky dobře organizované obraně domácích podpořené kvalitním výkonem brankáře a  díky střelecké neschopnosti jejich ofenzivních hráčů nepodařilo. Domácí nakonec jednobrankový náskok udrželi až do konce a těšili se z prvního plného bodového zisku ve vyšší soutěži.

            Do utkání domácí doslova vlétli a již ve druhé minutě hry po standardce domácích se Paseka objevil sám před brankářem Průšou, střelou ho trefil do hlavy a odražený míč skončil na rohu. Po jeho následném zahrání z pravé strany Kloboučník hlavičkoval u  vzdálenější tyče míč jen do břevna. V 5. minutě unikl zleva Kotal a jeho přesnou přízemní přihrávku do pokutového území proměnil Paseka ve vedoucí gól utkání  - 1 : 0. V 10. minutě se dostal na dostřel branky  zprava Hrych a jeho střela byla hostující obranou zblokována na roh. Hosté se pokusili o první střelecký pokus v 15. minutě, kdy střelu Šmídmajera domácí gólman Tomáš Fučík zlikvidoval. Zasahovat nemusel o dvě minuty později po kombinaci Erwerta a následném zakončení předchozího střelce, ten nasměroval míč nad branku. Dalším nebezpečím pro hostující branku byl okamžik kdy zahrával trestný kop T. Češka a hlavičkující Kotal, vynikající brankář Průša míč vytáhl z pod břevna na roh. Pak se až do  konce poločasu hra přelévala mezi pokutovými územími s minimálním ohrožením obou branek. V 33. minutě stojí za zmínku snad jen střela hostujícího Erwerta, která cíl vysoko přeletěla. Do konce poločasu žádný dramatický okamžik hry již nenastal.

            Druhý poločas se však diametrálně odlišoval od prvého. Hosté si asi v kabině řekli, že hra předvedená v první části by k úspěchu nevedla a začali hrát aktivně a hlavně kombinačně začali domácí přehrávat. Jejich obranu nejvíce zaměstnávali dva útočné hroty Šmídmajer a Erwertem. Bernartická defenziva v čele se zkušeným Mrkáčkem, podpořená spolehlivým výkonem brankáře Tomáše Fučíka však byla bez chyb a hostům toho příliš nedovolovala. V 57. minutě z Chotovinského zatažení míče zprava a následném centru Šmídmajer branku překopl. O dvě minuty později hlavička Doubravy také neměla správnou výši a skončila nad. V 69. minutě střelu Hňupa vytáhl bernartický brankář do pole. Domácí zahrozili z ojedinělého útoku v 76. minutě. Kotalův únik a následný centr netrefil dobře Rakovan a obrana míč odkopla na roh. O tři minuty později se ocitl v dobré šanci Vít Herink, který důsledně sledoval míč a zblízka přehazoval v obtížné pozici ležícího brankáře Průšu, který jeho lehce tečovaný míč vleže chytil. V 81. minutě zahrával trestný kop Hrádek a hlavičkující Kloboučník míč netrefil tak,  jak si představoval a ten skončil jen vedle brankových tyčí. V 84. minutě Češkův trestný kop zakončoval opět Kloboučník, ale brankář byl  na místě. Poslední střelecký pokus Doubravy z dálky jako výsledek  marné snahy hostů o srovnání skóre skončil nad Fučíkovou svatyní. Domácí tak ve druhé části ubránili nápor hostů, i když v poslední patnáctiminutovce se hra opět srovnala a  měli i další příležitosti ke zvýšení skóre utkání. U mužstva hostů lze vyzdvihnout výkon mladého sedmnáctiletého brankáře Průši a kvalitní výkon obou útočníků, byť bez brankového vyjádření. Bernartičtí zahráli jako tým, v brance byl opět spolehlivý Tomáš Fučík, v obraně dominoval Mrkáček, v záloze pracoval do úmoru bojovný Kotal, vynikající výkon především v první půli předvedl autor jediného gólu utkání Paseka. Za bojovný výkon  si domácí výhru zcela zasloužili.

Branka : 5. Paseka.

Rozhodčí : Karel Dunovský - Ondřej Babka a Karel Hoch st.

Diváci : 120

 

Žluté karty : 4 : 3 ( Hrádek, T. Češka, Ťupa, A. Rakovan - K. Zadražil, Šmídmajer, Vlastimil Hruška )
Bernartice : Tomáš Fučík - Ťupa, Psohlavec (23. Hrádek), Mrkáček, T. Češka - St. Češka (60. D. Homola), Kloboučník - Paseka, Kotal, Hrych (72. Vít Herink) - A. Rakovan. Mužstvo koučoval hrající asistent Jan Psohlavec.
Chýnov : Průša - K. Chotovinský, Hlinka, Doubrava, Vlast. Hruška - K. Zadražil (81. Jan Hruška), Hňup, Břenda, Pešek (17. Mládek) - Erwert, Šmídmajer. Trenér Roman Kačur.

Zpět