První prohra v přípravě

28.07.2014 07:30

Sokol Bernartice - FK Rašelina Soběslav 2:6 (1:3)          


V dalším přípravném utkání hostili bernartičtí fotbalisté mužstvo krajského přeboru ze Soběslavi. Domácím tím vyvrcholilo soustředění a bylo znát, že mají v nohách větší tréninkové dávky než je obvyklé. Hosté přijeli se zkušeným mužstvem a z jarního základu jim chybělo několik hráčů. Domácí začali dobře, ale postupem času byl mezi mužstvy výkonnostní rozdíl znát. První poločas byl poměrně vyrovnaný, druhá část hry byla již jasně v moci hostů a bylo jen otázkou, kolikrát pokoří domácí branku. To ještě velké množství jasných gólových šancí pochytal domácí brankář.

Domácí začali dobře a do první šance se dostal v 7. minutě po Kloboučníkově vynikajícím vysunutí Hrych, jeho střelecký pokus však skončil vedle vzdálenější tyče. To ve 14. minutě po vydařené kombinační akci přihrál zleva Rakovan na volného Pavla Kloboučníka a ten rozvlnil síť za Hniličkovými zády poprvé - 1:0. Ovšem o tři minuty později bylo po rohovém kopu Janovského a přesné hlavičce Karla Polišenského na přední tyči srovnáno -1:1. Další akci aktivního Janovského přes Peltána zakončoval Polišenský, tentokrát jeho střelu tečovala domácí obrana na roh.

V 19. minutě hosté otočili skóre utkání opět po rohovém kopu Janovského. Ten míč tentokrát centroval na zadní tyč, kde ho hlavičkoval Dalipi před branku a další hlavičkou se prosadil Michal Hromada - 1:2. O dvě minuty později po dobré přihrávce Kováře minul před brankou míč Rakovan a nic z toho nebylo. Ve 32. minutě kombinační akci po ose M. Mazouch - Dalipi - Karel Polišenský zakončil přesnou střelou posledně jmenovaný a bylo to - 1:3.

Střelecký pokus Rakovana ve 37. minutě míjel vzdálenější tyč. Nato se prezentoval M. Mazouch střelou, kterou brankář Tomáš Fučík chytil. Hrych mohl ve 39. minutě korigovat skóre utkání. Postupoval totiž osamocen na soběslavského brankáře, jeho pokus přehodit ho oblouček skončil nad břevnem. O dvě minuty později běžel na hostující branku sám Kloboučník, následnou střelu však Hnilička vykryl. Na druhé straně tečovaná střela Peltána skončila rohovým kopem. V poslední minutě prvního poločasu Kovářův centrovaný míč hlavičkoval Rakovan nad branku. Po herně poměrně vyrovnaném prvním poločasu, nepočítaje v to dvouminutový výpadek domácích po dvou standardkách, hosté vedli dvoubrankovým náskokem.

Druhá část utkání začala lépe pro domácí. Ve 48. minutě po kolmici od Paseky prostřelil Adam Rakovan hostujícího brankáře a bylo to - 2:3. Poté Peltánovu střelu bernartický brankář zlikvidoval, ale krátký byl na další standardku v 56. minutě. Tomáš Mazouch z trestného kopu vymetl šibenici - 2:4. Šmídmajerova střela skončila je ve Fučíkově náručí. V 64. minutě se hostům podařila nádherná akce, na jejímž konci byl po přesném Šmídmajerově centru z levé strany přesně hlavičkující stoper Jan Boháč - 2:5.

Na domácí branku postupoval v 71. minutě osamocený Šmídmajer, jeho střelu vytěsnil brankář Fučík na roh. Doležalova střela v 77. minutě brankovou konstrukci minula. O čtyři minuty později vystřelil ofenzivní bek Janovský vedle vzdálenější tyče a následně vytáhl bernartický gólman ze šibenice výbornou hlavičku Polišenského. Poslední branku zaznamenal tři minuty před koncem utkání střelou levačkou přesně k bližší tyči z dvaceti metrů stoper Jan Boháč.

Dokud domácím stačily síly, byl do docela pohledný a kvalitní zápas. Poslední půlhodinu to již byla hra kočky s myší, domácí již tempu hostů evidentně podlehli a skóre utkání nepříjemně narůstalo v jejich neprospěch. Příprava to ale byla velmi dobrá. V příštím utkání se domácí střetnou s trojnásobným vítězem krajského přeboru Dražicemi v Poháru FAČR v neděli 3. srpna v 17 hodin v Bernarticích.

Sokol Bernartice - FK Rašelina Soběslav 2:6 (1:3)
Branky: 14. Kloboučník, 48. Adam Rakovan - 17. a 32. Karel Polišenský, 64. a 87. Boháč, 19. Hromada, 56. Tomáš Mazouch. Rozhodčí: Martin Jevčák. Diváků: 36.

Bernartice: Tomáš Fučík - Kovář, Jakub Novák, Psohlavec, Tomáš Češka - Kloboučník, Mir. Suchopár - Paseka, Vít Herink, Martin Hrych - Adam Rakovan. Střídali: Staněk, Buriánek, Fedák, Pěchota, Michal Schorník, Stejskal. Trenér Karel Syrovátka.

Soběslav: Hnilička - Martin Janovský, Boháč, Maršík, Hromada - Tomáš Mazouch, Milan Mazouch, Peltán, Matěj Novák - Karel Polišenský, Dalipi. Střídali: David Jelínek, Šmídmajer, Dominik Doležal. Trenér Radek Hajič.

Připravil Jan Šerhant

 


 

Zpět