První příprava

26.02.2012 17:08

Neděle: 26.2.2012  9:00

Planá nad Lužnicí – Sokol Bernartice  1:2 (0:1)       

První přátelské utkání sehráli borci Sokola Bernartice na UMT v Táboře proti soupeři z I.A třídy, a to Plané nad Lužnicí. Začátek patřil hráčům z Plané, ale po půl hodině se ke slovu dostali Bernartičtí a ujali se vedení. Druhý poločas začal podobně jako první a Planá srovnala na 1:1. Bernartice dokázali potrestat zahozené šance soupeře a v závěru vstřelili rozhodující branku.

Úvodní desetiminutovku se obě mužstva jen oťukávala, poté se zrodila první loženka Plané. T. Fučík v brance Bernartic zlikvidoval první samostatný únik domácích. Ve dvacáté minutě si připsal druhý zářez. Když už T. Fučík jen vyrážel míč před sebe, domácí útočník pálil vysoko nad. O 5 minut později se odražený centr dostal k domácímu záložníkovi, ale jeho tvrdou a přesnou ránu vytěsnil na roh skvělý T. Fučík. Ve 32. minutě prvně zahrozili hosté. Psohlavec centroval před branku, jeho přihrávku zblokoval domácí bek jen ke kopačkám Nováka, který pálil vysoko nad. O další dvě minuty později byl v šanci Psohlavec, ale minul. Další šanci nabídl Syrovátkovi dlouhým výkopem T. Fučík. Syrovátkův lob minul branku jen o malý kousek. Ve 38. minutě si Syrovátka vyměnil míč s Kloboučníkem a otevřel skóre - 0:1.

První minuta druhého poločasu patřila Bernartickému Ťupovi, toho ale při zakončení ve vápně domácí faulovali. Penalta se ale nepískala. Domácí poté ovládli hru a v 63. minutě vyrovnal Welzl – (1:1). O pět minut později se v další velké šanci octli domácí, ale T. Češka na brankové čáře zastoupil překonaného T. Fučíka. V 70. minutě musel odstoupit hostující Kotal, když si v hlavičkovém souboji roztrhl obočí. Rozhodující branku po přihrávce D. Homoli zařídil Špánek - (1:2).

Sestava Bernartic: T. Fučík – Ťupa, Skočil (T. Češka), Suchopár (V. Herink), Novák – S. Češka (Kukrál), Kotal (V. Fučík), Psohlavec, D. Homola – Syrovátka (Špánek), Kloboučník

Připravil V. Fučík

Zpět