První přáteláky

25.07.2011 09:48

 Sokol Bernartice  :   Sokol Sezimovo Ústí 2 : 5  (1 : 1 )

             K prvnímu přípravnému utkání na novou sezónu v krajské 1. B třídě si pozvalo  domácí mužstvo na hřiště do Borovan, účastníka 1.A třídy - Sokol Sezimovo Ústí. V prvním poločasu byl průběh utkání vcelku vyrovnán, ve druhém už domácí na technicky a fyzicky kvalitnější mužstvo hostů nestačili a v poslední patnáctiminutovce obdrželi tři branky a výsledek připomíná debakl.

         Hosté byli od počátku lepším a v kombinaci kvalitnějším mužstvem, avšak šance se střídaly na obou stranách. V 8. minutě nahrávkou od brankové čáry vybídl Doubek ke skórování Šmardu, jeho střelu však Vít Fučík begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting chytil. Podobně  jako Bárta na druhé straně Kloboučníkův pokus z úhlu. V 18. minutě Fundovu bombu vyrazil Fučík v pádu nohama. O minutu později se již pohnulo skóre. Technický Šmarda si narazil s Doubkem míč a vypálil přesně k tyči - 0 : 1. Pak měl opět šanci Šmarda a na druhé straně Kloboučníkovu střela vyrazil Bárta na roh. Ve 27. minutě nahrál Kotal přesně Ručkovi, kterého střelu hostující gólman chytil. Ve 29.minutě obdržel Šebek přihrávku od Olaha, jeho střela šla těsně vedle vzdálenější tyče. Pak přišly na řadu dva střelecké pokusy domácího Ťupy, oba však brankář vytěsnil nad břevno na roh. Ve 37. minutě po dlouhém Ťupově autovém vhodu přiťukl D. Kukrál míč volnému Novákovi, který zprava trefil prostor u vzdálenější tyče - 1 : 1. Hned na to nastřelil Šebek z třiceti metrů břevno Fučíkovy svatyně a minutu před koncem donutil Funda svou střelou domácímu brankáře opět k zákroku u pravé tyče, když musel míč vytěsnit na roh.

Ve druhém poločasu se obraz hry na počátku nezměnil. V 54. minutě postupoval Doubek sám na domácího gólmana, ten jeho střelu vytáhl na roh. V 57. minutě se domácí ujali vedení. V pokutovém území byl faulován D. Kukrál.  Míč si na značku pokutového kopu  postavil Skočil a svým typickým způsobem nedal hostujícímu gólmanovi šanci - 2 : 1. V 61. minutě Hrych  vyhledal přihrávkou Kotala, jehož levačka míč nasměrovala jen těsně nad břevno. Hosté srovnali skóre v 62. minutě. To dostal z hloubi pole Pekárek přesný míč, obránci poněkud zaspali a  Fučík neměl proti samostatně pronikajícímu útočníkovi hostů přílíš šancí -  2 : 2. V těchto okamžicích byla již převaha hostů patrná. Byli rychlejší, přesnější a domácí vyhlíželi již značně unaveným dojmem. V 69.  minutě Šebkova lehká střela obloučkem Fučíkovi starosti nenadělala. V 72. minutě po rohu a střele Šimáka zachránil před brankovou čarou Novák další pohromu. Ve 75. minutě si postavil k trestnému kopu míč z dobrých 30 metrů  Funda, jeho prudkou střelu k tyči sice Fučík tečoval, ale ta stejně skončila za jeho zády - 2 : 3.  V 84. minutě střílel trestný kop Psohlavec nad břevno. Pak přišly chvíle Ládi Šebka. Po několika pokusech se v 87. minutě  konečně točenou střelou obloučkem z velké vzdálenosti trefil dokonale a zvýšil stav na  - 2 : 4 a nakonec si v 89. minutě parádně povodil díky své vytříbené kopací technice domácí beky a do prázdné branky zaznamenal pátý úspěch hostů.  Ti byli herně lepším a lépe fyzicky připraveným mužstvem. Domácí vydrželi ze silami jen do 75.  minuty hry,  pak už na hosty v ničem nestačili. Zápas ale rozhodně svou kvalitu měl.

Branky : 37. Novák, 57. Skočil (11) - 87., 89. Šebek, 19. Šmarda, 62. Pekárek, 75. Funda

           Rozhodčí : Petr Vašíček   hráno bez karet   Diváci  :  30

Sestavy: 

Bernartice : Vít Fučík - Novák, Skočil, Suchopár (46. Hrych), Ťupa - Paseka, Psohlavec, Kotal, Ručka - D. Kukrál, Kloboučník. Trenér Petr Vašíček.

Sokol Sez. Ústí : Bárta - Zeman, Vinš, Pavelka, Dokoupil - Šimák, Olah, Škarda, Funda - Šebek, Doubek. Střídali Machoň a Pekárek. Trenér Jaroslav Kutner.                                                                                                                         

Připravil Jan Šerhant

Chyšky : Sokol Bernartice   1:2  (1:1) bivoj-fotbal.rajce.idnes.cz/Chysky-Bern_priprava/

Další přípravu sehráli Bernartičtí v Chyškách. Domácí se v uplynulém ročníku okresního přeboru umístili na 7. příčce. Hosté nepředvedli herně tak povedené utkání jako v proti Sezimáku, ale dokázali v něm zvítězit.

            První poločas začali aktivněji domácí a zahrávali i několik standardek, na druhé straně se do šancí dostával především Kotal, ale jeho mířidla byla značně rozhozená. Domácí se nakonec dočkali vedení, kdy po samostatném úniku neměl Žemlička v brance hostí mnoho šancí 1:0. Ještě do poločasu se hostům podařilo srovnat. Po faulu na Kotala v pokutovém území proměnil penaltu S. Češka 1:1.

            Druhý poločas pokračoval v podobném stylu, domácí dlouhými nákopy zaměstnávali hostující obranu. Ofenzíva hostí ztroskotávala na nepřesných přihrávkách nebo na koncovce. Nakonec se však vedoucí branky hosté dočkali, když se ve své snad 7. ložence konečně trefil Kotal 1:2. V závěru mohli ještě pojistit vedení z pokutového kopu, který si opět po faulu na Kotala na sebe vzal S. Češka. Tentokrát však branku překopl a konečné skóre tak zůstalo nezměněno 1:2    

Branky hostí: S. Češka (11), Kotal

Sestava hostí: Žemlička - Kosinka, T. Češka, Novák, P. Homola - D. Homola, S. Češka, Kovář, Ručka, - Kotal, Špánek(Paseka)

 

Připravil  Vít Fučík

Zpět