První jarní výhra se zrodila v Bechyni

15.04.2012 13:37

 

FC Bechyně  :   Sokol Bernartice  1 : 4 (1 : 3 )

 

            K utkání 17. kola cestovali Bernartičtí k soupeři do nedaleké Bechyně. Jarní vstup se mu výjimečně podařil a už počet deseti vstřelených branek ze dvou zápasů, budil určitý respekt. Na začátku utkání hrála obě mužstva opatrně a testovala své možnosti. Do vedení šli domácí po chybě soupeře ve středu pole. Hosté se ale postupně rozehráli ke kvalitnímu výkonu a do poločasu zmrazili sebevědomí domácích hatt-rickem Syrovátky. Ve druhé části hry se Bernartičtí již nikam netlačili a z dobře zajištěné obrany podnikali brejky do soupeřovy poněkud otevřené obrany. V celém utkání působili fotbalovějším dojmem než o záchranu urputně bojující domácí.

            Utkání začalo v poklidu, jen na domácích bylo zřejmé, že chtějí lídra tabulky hodně potrápit. V 5. minutě centroval Sedlák z trestného kopu míč na Bočana, který však zakončoval jen nad Fučíkovu branku. V 9. minutě nesměřovala Špánkova střela také mezi tři tyče. Ve 12. minutě se již domácí ujali vedení. To po ztrátě míče soupeře uprostřed pole unikl Maršál,  zprava  z úhlu  vystřelil na bližší tyč, brankář Tomáš Fučík míč jen vyrazil na dobíhajícího Bočana, který pohodlně před prázdnou brankou zaznamenal první úspěch domácích - 1 : 0. Ti nadále  pokračovali v aktivní hře, soupeř ale zlepšil kombinaci a do  šancí je v podstatě celý zbývající čas v zápasu již nepustil. Ve 24. minutě odpískal rozhodčí nepřímý volný kop v blízkosti šestnáctky za  zbytečné diskuse Mácy s ním. Z něho Kovář lehce přiťukl míč na levačku Syrovátky, celá zeď domácích se dala do pohybu a právě do odkrytého prostoru se přesně posledně jmenovaný trefil a brankář Makal lovil míč od levé tyče ze své sítě poprvé - 1 : 1. Ve 32. minutě směřovala hlavička nejaktivnějšího hráče hostů Syrovátky jen mimo. Ze špatně rozehraného odkopu od branky se k míči dostal Kukrál, hlavou sklepl na Syrovátku, který střelou k tyči propálil domácího gólmana podruhé - 1 : 2. Ve 40. minutě se výtečně uvolnil autor druhého úspěchu hostů a jeho střelu zblokoval jeden z obránců na roh, z něhož Kovář centrem vybídl ke skórování Špánka, jeho hlavička bohužel skončila jen nad brankou. To však nebylo ze strany hostů v první části zápasu vše. Ve 42. minutě tvrdé vypálil právě posledně jmenovaný, střelu s obtížemi vytáhl Makal jen na Syrovátku, který pohodlně do prázdné branky završil svůj vynikající výkon zkompletováním čistého hatt-ricku během pouhých osmnácti minut hry - 1 : 3.

            Ve druhém poločasu se pokoušeli domácí ještě soupeři zkomplikovat situaci a snažili se o kontaktní gól. V 49. minutě střílel kapitán Vogeltanz nad branku. O minutu později Syrovátka vysunul Špánka, jehož střelu Makal kryl. Potom se hrály dlouhé minuty  uprostřed hřiště, hosté ale svého soupeře do šancí vůbec nepouštěli a jejich kompaktní obrana nepropustila jediný míč a tím ulehčila i roli brankáři T. Fučíkovi, který nebyl příliš zaměstnán.  Pouze zachytával odražené míče a rozehrával je do pole. Hosté náskok v pohodě bránili a domácí se na delší a efektivnější nápor nezmohli. V 67. minutě míč z Kovářova rohového kopu  na přední tyč hlavičkoval D. Homola jen do boční sítě. V 72. minutě po levé straně zatáhl míč Paseka, předložil míč do plného běhu Vítu Fučíkovi, který zakončil nad Makalovu svatyni.  Hosté se v 81. minutě radovali počtvrté. To si pohráli Paseka se Špánkem s obranou domácích. Paseka zleva přetáhl centrem na Špánka vpravo, ten mu balón vrátil a ten zopakoval  totéž. Následný Špánkův centr směřoval k zadní tyči na zcela volného Syrovátku,  bernartický bombarďák stanovil skóre utkání opět do prázdné branky - 1 : 4. To dokonale zmrazilo snahu domácích o slušnější výsledek. Hosté ještě Vítem Herinkem nastřelili tyč a poslední atak v 86. minutě zakončoval po akci Kováře na bližší tyči hlavou D. Kukrál opět jen do boční sítě.

            Domácí svou hrou po své zaznamenané brance poněkud zklamali, po vedoucím gólu soupeře v podstatě fotbalově odešli ze hřiště. U hostů je nutno vyzdvihnout velmi kvalitní výkon střelce utkání Syrovátky, jemuž dobře sekundoval kolega v útoku Špánek, velmi dobrou hru Suchopára v obraně a neúnavnou a kvalitní mezihru D. Kukrála ve středu pole. Vítězství hostů bylo naprosto zasloužené a jistě je povzbudí do následujících utkání se soupeři vyššího kalibru, kteří je čekají v boji o čelo tabulky.

Branky : 12. Bočan - 24., 32., 42., 81. Syrovátka

Rozhodčí : Vladimír Ryneš - Josef Studený a Jakub Drs

Žluté karty : 3 : 0 ( Máca, Vogeltanz, Valenčík)

Diváci  :  80

Bechyně : Makal - Valenčík, Máca (46. L. Vrchota), O. Sedlák, Kubasko (46. Kojetín) - Maršál, Červenka, Vogeltanz, Mázor - Bočan (78. Klůfa), T. Vrchota. Trenér Dušan Kubasko.

Bernartice : Tomáš Fučík - Novák, T. Češka, Suchopár, D. Homola -  Kovář, St. Češka (24. Kukrál), Vít Herink (63. Vít Fučík), Paseka - Špánek (85. Psohlavec), Syrovátka. Trenér Petr Vašíček.

 

Zdroj Sokol Bernartice

Zpět