Prohra v první přípravě

22.07.2012 21:23

Sokol Bernartice  :   FC DIMMPL Mirovice 2 : 3  (2 : 0 )

            K prvnímu přípravnému utkání na novou sezónu v krajské 1. A třídě si pozvalo  domácí mužstvo účastníka 1.B třídy - FC DIMMPL Mirovice. V prvním poločasu byl průběh utkání vcelku vyrovnán, ale efektivnějším proměňováním šancí se domácí dostali do dvoubrankového náskoku. Hosté jich také měli dost, ale žádnou z nich nedokázali zužitkovat. Druhý poločas byl ovšem úplně opačný. Domácí zahazovali jednu příležitost za druhou a hosté je za to ke konci utkání dokonale potrestali, když jim během osmi minut nasázeli tři branky a otočili výsledek utkání ve svůj prospěch.

Již ve třetí minutě utkání měl příležitost po kolmé přihrávce Obyt, ale jeho střela šla mimo. V 10. minutě byl faulován v pokutovém území Vít Herink a brankář T. Fučík se z bílého puntíku v pokutovém území nemýlil a otevřel skóre utkání. Pak se dvěma střelami blýskl Paseka, ašak brankář Slavík byl vždy na místě. Ve 21. minutě po hezké akci Kuči s Obytem mířil posledně jmenovaný jen vedle Fučíkovy branky. O minutu později unikl po pravé straně Petr Homola a jeho přesnou přihrávku proměnil ve druhý úspěch do prázdné branky Kloboučník - 2 : 0. Hosté mohli snížit stav utkání, ale Krušina po samostatném úniku branku  netrefil. Kvalitní střela domácího Hrádka, která z velké dálky jen těsně minula horní růžek hostující branky, ukončila  herně velice dobré vystoupení domácího mužstva.

I ve druhé půli se střídali akce na obou stranách, ale v první půlhodince bez gólového efektu. V 53. minutě Hrádkovu střelu brankář Čejdík, který nastoupil do druhého poločasu, bravurně zlikvidoval. Pak na druhé straně Sedlákův centrovaný míč odvracel před nabíhajícím útočníkem P. Homola na roh. V 62. minutě postupoval Psohlavec sám na hostujícího gólmana, ale nastřelil jen jeho tělo. O minutu později zatřásl mirovickým břevnem Paseka a odražený míč vrátil autor střely do pokutového území, hlavička P. Šerhanta ale minula vzdálenější tyč již bezmocného hostujícího gólmana. Hned z protiútoku zahrozil po prohození Dolejše střelou nad z dobré příležitosti Císař. V 74. minutě prohodil Paseka míč kolmo na Víta Fučíka, který postupoval sám na branku, míč z jeho kopačky bohužel skončil vedle vzdálenější tyče. Pak v 76. minutě zaúřadovali poprvé přesně hosté. Krušinův centrovaný míč zprava proměnil hlavou osamocený nekrytý Císař a snížil na - 1 : 2. Pak trestný kop Dolejše zlikvidoval bernartický brankář. Domácí mohli odskočit opět na dvougólový náskok, ale Čejdík byl proti a nadvakrát vychytal Kloboučníka. V 79. minutě Obyt střelou zprava srovnal stav na  - 2 : 2.  Hned na to Kloboučník opět netrefil branku soupeře. V 84. minutě dokonale ztrestal domácí za neproměňování šancí Dolejš, který po faulu na Boukala v pokutovém území bezpečně proměnil nařízený pokutový kop. Tímto stanovil skóre utkání a dokončil dokonalý výsledkový obrat  ve velice zajímavém přátelském měření sil.

Branky : 10. T. Fučík (11), 22. Kloboučník - 76. Císař, 79. Obyt, 84. Dolejš (11).

Rozhodčí : Tomáš Žemlička

Diváci  :  50

Sestavy:

Bernartice : Tomáš Fučík - Novák, Hrádek, Psohlavec, T. Češka - St. Češka, P. Homola - Paseka, Kloboučník, Vít Herink - Kukrál. Střídali Suchopár, P. Šerhant, Vít Fučík. Trenér Karel Syrovátka.

Mirovice : Slavík (45. Čejdík) - Jelínek, Huleš, Sedlák, Koška - Obyt, Dolejš, Peterka, Kuča - Císař, Krušina. Střídali Boukal, Dostálek, Hrach. Trenér Břetislav Mikeška

Zpět