Prohra v Protivíně

20.10.2014 07:47

Report ze sobotního utkání v Protivíně.

FK Protivín - Sokol Bernartice 2:0 (1:0)

K odehrání utkání 9. kola krajské 1.A třídy zajížděli bernartičtí fotbalisté k soupeři, který patří každý rok k favoritům na postup do krajského přeboru. V letošní sezóně ale žádné velké výsledky nedělá především v utkáních na hřištích svých soupeřů. V domácím prostředí je ale vždy dobře připraven a příliš body nerozdává. Bernartičtí nezaznamenali na jejich hřišti, které bylo tentokrát hodně podmáčené, od postupu do vyšší soutěže ještě gólový úspěch a nejinak tomu bylo i v tomto utkání. Je to pro ně prostě zakletý trávník, všechny odražené míče se dostávají vždy na kopačky domácích, jako by na nich měli magnet. Protivínští hosty v celém utkání s vyjímkou několika minut jasně přehrávali a zcela zaslouženě zvítězili. Hostům hra tentokrát vůbec našla a čistou gólovou šanci si vlastně za celý zápas ani nevytvořili. Stříleli většinou z úctyhodné vzdálenosti, zakončení postrádalo přesnost nebo si s ním většinou lehce poradil brankář.
První střelu na branku hostí vyslal v 8. minutě obránce Rothbauer, avšak bernartického gólmana nepřekvapil. Stejně chytil o chvilku později i Reidingerův střelecký pokus. Ve 13. minutě po střele Zbyňka Vorla měli hosté štěstí, když se míč odrazil od zadní tyče do brankářova náručí. Centrovaný Rakovanův míč v 17. minutě dobře netrefil Hrych a branku domácích neohrozil. Ve 25. minutě po rohovém kopu Kukrála se na bližší tyči dostal k míči Rakovan a z úhlu střílel jen vedle. Pak byli hosté desetiminutovku lepší na míči, ale do šancí se stejně nedostávali a všechny jejich pokusy domácí obrana odvracela. Ve 35. minutě dobře vypálil k vzdálenější tyči Zbyněk Vorel a bernartický gólman Tomáš Fučík jeho střelu vyrazil před domácího hráče, jehož centrovaný míč z levé strany uklidil do sítě přesnou hlavičkou domácí kanonýr Jaromír Vorel - 1:0. Ve 40. minutě skončila Kovářova střela z velké dálky vedle Hesounovy brány. Těsně před koncem první části hry po Prášilově rohovém kopu hlavičkoval opět Jaromír Vorel, tentokrát byl hostující brankář na místě a míč lapil. Mužstva se tedy rozcházela do kabin s jednobrankovým náskokem pro domácí.
Druhou část utkání začali domácí opět lépe a hned od počátku chtěli zvýšit svůj náskok. Ve 47. minutě skončila Reidingerova tečovaná střela vedle brankové tyče. Na centrovaný míč z Kovářova trestného kopu na zadní tyč hlavou Herink nedosáhl. Pak dvakrát vypálil Rakovan, v prvním případě trefil z trestného kopu ze třiceti metrů jen domácí zeď a ve druhém jeho střela přesnost postrádala. V 66. minutě se v pokutovém území nejlépe orientovali bratři Vorlové. Zbyněk přihrál do šance Jaromírovi, ten viděl lépe postaveného velmi dobře hrajícího trenéra Písku Ondřeje Prášila, který trefil levačkou přesně k vzdálenější tyči dobře reagujícího bernatického brankáře a zvýšil náskok domácích na - 2:0. Posledně jmenovaný se dostal do další gólovky o deset minut později, ale tentokrát placírkou vystřelil slabě a Fučík míč v pohodě lapil. V 80. minutě jeho bombu z trestného kopu vytáhl nad břevno. Pak se zas na chvilku dostali ke střelbě i hosté. S Kukrálovou neměl Hesoun větší problém a Rakovanův pokus o minutu později cíl netrefil. Hosté se sice všemožně snažili o kontaktní gól, ale nebylo jim dáno. Domácí již svůj dvoubrankový náskok pohlídali a utkání na velmi podmáčeném terénu dotáhli do vítězného konce. Na jejich hře je nutno vyzdvihnout velkou ofenzivní sílu tří hráčů. Byli to bratři Vorlové a určitě nejlepší hráč zápasu zkušený Ondřej Prášil, který svým pohybem dělal bernartické obraně obrovské problémy. Hostům se zápas jednoznačně nepovedl, musí doufat a něco pro to udělat, aby příští utkání v domácím prostředí s Týnem nad Vltavou bylo o něčem jiném.

Branky: 35. Jaromír Vorel, 66. Ondřej Prášil. Rozhodčí: Tomáš Kostka - Michal Ťupa, Marek Mráz. Delegát: Vlastimil Bartyzal. ŽK: 0:1 (86. Jan Homola). Diváků: 120.

Protivín: Hesoun - Rothbauer, Jar. Mikulenka, Lukáš Ruczkowski, Luboš Veselý - Chalupa (65. Cina), Zbyněk Vorel, Reidinger, Fiala - Ondřej Prášil, Jaromír Vorel (K). Trenér Juraj Kobetič.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Novák, Psohlavec (71. Patrik Brož), Jan Homola - Kloboučník, Ťupa (75. Mir. Suchopár) - Paseka, Kukrál, Hrych (32. Vít Herink, 71. Vít Fučík) - Adam Rakovan. Trenér Karel Syrovátka.

Zpět