Prohra v boji o první místo

28.05.2012 10:52

 

Sokol Bernartice  :   FC ZVVZ B (Branice)   0 : 1 (0 : 1)

V utkání 23. kola  krajské 1. B třídy se střetla v neděli 27. května mužstva z úplného čela tabulky. S očekáváním sledované utkání navštívilo rekordních 250 diváků, kteří viděli od počátku kvalitní rytířsky vedený souboj obou soupeřů o lídra výsledkové tabulky. V prvním poločasu byli hosté lepším a fotbalovějším celkem, ve druhé části hry převzali otěže utkání do svých rukou domácí a opticky hosty přehrávali. Byl to dramatický zápas se šťastnějším koncem pro hosty, kteří po výsledkově excelentním jaru vystřídali domácí v čele tabulky. Nutno poznamenat, že  ti byli vedoucím mužstvem soutěže celých 13 kol. Hosté zvítězili paradoxně gólem hned v na počátku utkání dokonalým proměněním své první šance.

Začátek utkání byl herně vyrovnaný, obě mužstva dobře bránila a hra se odehrávala mezi šestnáctkami bez ohrožení obou branek. Až perfektní kolmá přihrávka v 9. minutě  od Kosíka na naběhnutého Šimáka, znamenala první nebezpečnou šanci, ale na neštěstí pro domácí hned proměněnou ve vedoucí gól mužstva jara. Hostující kanonýr se trefil přesně ke vzdálenější tyči - 0 : 1.  Střela velmi pohyblivého Kosíka v 15. minutě doprostřed branky gólmanovi Tomáši Fučíkovi již žádné problémy nenadělala. I domácí měli šanci v 17. minutě, kdy Kukrálův centr od brankové čáry vyboxoval před Psohlavcem brankář Šmitmajer do pole. Ve 28. minutě se druhý nebezpečný hrot hostujícího mužstva Šimák uvolnil od obrany domácích,  ale svou střelou bernartického T. Fučíka nepřekvapil. Druhý úspěch mohli hosté zaznamenat v 33. minutě, když Vakočovu zpětnou přihrávku branický Šimák dobře umístil, ale bernartický gólman ji odvrátil na roh. Podobně jako při akci Kosíka v 41. minutě, kdy se mu však nepodařilo zakončit. Domácí tedy první poločas zaslouženě prohráli byť nejtěsnějším rozdílem.

Do druhé části hry nastoupili domácí sebevědoměji a na jejich hře se to hned projevilo snad i tím, že hosté poněkud odpočívali a spokojili se s jednobrankovým náskokem. Začali soupeře lépe napadat a vytvářeli si tlak na jejich branku. V 49. minutě střela Šimáka skončila vysoko nad brankou. V 53. minutě se Kovářův trestný kop odrazil od břevna a skončil v autu za brankou. Tupého centrovaný míč zleva od rohového praporku na zadní tyč v 55. minutě hry odvrátil Novák  na roh před nabíhajícím Smrčinou. V 61. minutě se pokusil z dálky ohrozit branku soupeře T. Česka, avšak střela skončila jen vedle vzdálenější tyče. V 65. minutě nasměroval Novák  přesnou přihrávku na nabíhajícího Špánka, který zatáhl míč až k brankové čáře, přihrávkou našel přesně Kloboučníka, který zakončil velmi pohlednou akci střelou nad Šmitmajerovu svatyni. V 71. minutě unikl domácí obraně rychlý Kosík, jeho křížná střela však jen těsně minula vzdálenější tyč. O dvě minuty později prováděl trestný kop domácí Kovář, jeho dobrou střelu  pozorný Šmitmajer  zlikvidoval. Pak v 77. minutě vystřelil Psohlavec jen nad branku a podobně si vedl i St. Češka, když zakončoval  vedle brankové tyče.  Tlak domácích v touze po vyrovnání nepříznivého stavu sílil. Hosté však velmi dobře bránili a soupeře na dostřel své branky příliš nepouštěli. Naopak v 89. minutě mohl z rychlého protiútoku jejich těsné vedení pojistit Surovčík, jehož střela se však odrazila od tyče do pole. Utkání proto skončilo nejtěsnější prohrou domácích a oslavou nového lídra tabulky.

Branky : 9. Šimák

Rozhodčí : Luboš Zabilka - Zdeněk Kovařík a Petr Třeštík

Žluté karty : 1 : 0 ( T. Češka  )

Diváci : 250

Sestavy: Bernartice : Tomáš Fučík - Novák, T. Češka, Suchopár, Ťupa - Kukrál (29. Kloboučník), St. Češka (84. Vít Fučík), Kovář, D. Homola (46. Špánek) - Psohlavec, Paseka. Trenér Petr Vašíček.

Branice : Šmitmajer - T. Smrčina, Zítek, P. Koutník, Týla - R. Mácha, Surovčík, Vakoč, Mart. Tupý (81. Poslušný) - Šimák, Kosík. Mužstvo vedl Petr Peták.

Zpět