Prohra s Týnem

28.10.2014 06:58

Bernartice: V 10. kole krajské 1. A třídy hostili Bernartice mužstvo, které se nacházelo v tabulce na druhém místě. Soupeř z Týna nad Vltavou pro ně byl tvrdým oříškem. Ve vyrovnaném utkání, vše směřovalo k tomu, že se oba týmy rozejdou smírně, měli hosté v závěru utkání více štěstí a překlopili misku vah na svou stranu. Podařilo se jim totiž dvě minuty před koncem rozhodnout zápas ve svůj prospěch a připsat si pro ně velmi důležité tři body pro stíhání v soutěži vedoucích Katovic. Domácí odehráli kvalitní utkání a byli favoritovi důstojným soupeřem. Avšak v závěru utkání, kdy i oni chtěli strhnout vítězství na svou stranu, se k nim obrátilo štěstíčko zády.

První střelu sice vyslali na domácí branku hosté, ale gólovou příležitost měli už ve 2. minutě domácí. Průbojný Rakovan se dostal s míčem před hostujícího brankáře Vachutu, ten proti němu vyběhl a střelu stačil v pádu tělem odrazit. Další Kokešův střelecký pokus na druhé straně skončil vysoko nad branku.

Ve 20. minutě se již pohnulo skóre v neprospěch domácích. Po druhém rohovém kopu v řadě zahrávaném z levé strany Plojharem si na míč vyskočil nejvyšší hráč na hřišti Josef Brom a hlavičkou otočen zády k brance míč přizvedl tak, že skončil u zadní tyče v domácí síti - 0:1.

To byl ale velký impuls pro domácí. Jejich útočná aktivita se zvýšila a po faulu kapitána hostů Pomijeho ve 26. minutě na Adama Rakovana před pokutovým územím. Rozhodčí nařídil trestný kop. Prováděl ho sám faulovaný a přesnou, prudkou střelou kolem zdi nedal týnskému brankáři šanci na zákrok a rozvlnil síť za jeho zády poprvé - 1:1.

To ale nebylo ze strany domácích vše. Pokračovali v aktivní ofenzivní hře. Ve 38. minutě byl v pokutovém území ve vyložené šanci sražen Adam Rakovan brankářem Vachutou. Rozhodčí odpískal pokutový kop a udělil s podivem brankáři pouze žlutou kartu. Míč si na značku postavil Pavel Mrkáček a jeho střelu brankář vyrazil, byl však v pohybu dopředu dřív než mohl být a rozhodčí nechal penaltu opakovat. Tentokrát se již exekutor nemýlil a střelou k tyči otočil skóre utkání - 2:1.

Do konce poločasu se již na hřišti nic podstatného neudálo a mužstva tedy odcházela do kabin s jednobrankovým náskokem domácích.

Druhý poločas naskytl podobný obraz hry jako první. Hrálo se nahoru dolů, avšak průběh utkání již tak zajímavý jako v první části nebyl. Přibylo více osobních soubojů a fotbalová krása se z hřiště poněkud vytratila.

V 53. minutě vyslal Mrkáček kolmicí dopředu Rakovana, ovšem souboj o míč proti trojnásobné přesile dvou beků a brankáře pro něj nevyzněl vítězně. V 56. minutě se dostal z levé strany k brankové čáře Kokeš, jeho přihrávku do ohně tečoval mezi obránci šikovně Tomáš Houska a míč skončil za Fučíkovými zády - 2:2.

Hned o minutu později mohl dostat domácí do opětovného vedení Vít Herink, jeho střela po kvalitním Kloboučníkově vysunutí skončila jen těsně vedle vzdálenější tyče.

Pak se hrála vcelku nezáživná půlhodinka bez větších brankových příležitostí na obou stranách. Až trestný kop v 87. minutě zahrávaný Meidlem dobře hlavičkoval Mezera, avšak bernartický gólman Tomáš Fučík míč vytáhl nad břevno.

O minutu později přišel rozhodující moment utkání. Po rohovém kopu se k míči dostal stoper a kapitán hostů Tomáš Pomije, zasekávačkou se zbavil dotírajícího beka a přesnou střelou z hranice velkého vápna k pravé tyči zaznamenal vítězný gól - 2:3.

Do konce utkání a v dvouminutovém nastavení se domácí snažili presinkem o remízu. Šanci v poslední minutě nastavení, kdy se míč dostal před Víta Fučíka, zlikvidoval dobře reagující brankář Vachuta.

Ve vyrovnaném utkání, zajímavém především v prvním poločase, by si domácí určitě za předvedenou hru zasloužili alespoň bod. Štěstí se k nim však otočilo zády. Raritou utkání bylo, že poprvé v utkání nastoupili za domácí mužstvo tři bratří Homolové.

Sokol Bernartice - FK Olympie Týn nad Vltavou 2:3 (2:1)
Branky: 26. Adam Rakovan, 38. Pavel Mrkáček (pen.) - 20. Josef Brom, 56. Tomáš Houska, 88. Tomáš Pomije. Rozhodčí: Robert Crkva - Svyatoslav Izugrafov, Jan Chalupa. ŽK: 1:4 (90+1. Kloboučník - 26. Pomije, 38. Vachuta, 66. Šonka, 90+1. Plojhar). Diváků: 80.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Mrkáček, Novák, Mir. Suchopár - Kloboučník, Ťupa (78. Vít Fučík) - Jan Homola (87. Fedák), Vít Herink (66. Petr Homola), Václav Homola - Adam Rakovan. Trenér Karel Syrovátka.

Týn: Vachuta - Michal Šálený, Tomáš Pomije (K), Šonka, Meidl - Houska (72. Kníže), Josef Brom, Klička (80. Mezera), Radim Kokeš ml. (90. Vladimír Červenka) - Štos (68. Mir. Šálený), Plojhar. Trenér Petr Novotný.

Připravil Jan Šerhant

Zpět