premiéra dopadla špatně

19.08.2012 20:57

 

 

Sokol Planá nad Lužnicí : Sokol Bernartice  4 : 1  (3 : 0 )

 

            V předehrávaném 13. kole  krajské 1. A třídy hostovali Bernartičtí v Plané nad Lužnicí. Po oťukávacích patnácti minutách domácí dokonale využili  chyb v bránění soupeře a během čtvrthodinky jim nasázeli tři krásné branky. Druhá část utkání již byla vyrovnanější, hosté se snažili seč mohli, ale branku nezaznamenali. Čestný úspěch jim v úplném závěru hry darovali domácí borci sami. Hostující mužstvo tak ve vyšší soutěži zaplatilo nováčkovskou daň dokonale.

Do první nadějné šance se dostali hosté v 7. minutě, když zleva Kovář poslal míč podél brankové čáry a dobíhající P. Homola ho před brankou jen těsně minul. Postupem času však získávali domácí ve hře vrch a dokázali ji okořenit brankami. Střela Sedláčka ve 14. minutě  ještě pro branku Tomáše Fučíka nebezpečná nebyla. To o dvě minuty později již bylo vše jinak. Dlouhý přesný pas Trčky dobře zpracoval zcela osamocenýHavel a trefil se do sítě poprvé - 1 : 0. V 25. minutě přišel další úspěch domácích. Po rohovém kopu Trčky zleva nejvýše vyskočil na bližší tyči zkušený Turek, hráč nevelký vzrůstem, ale velký výkonem a hlavičkoval přesně  - 2 : 0. Po pětiminutové mezihře, kdy domácí jasně svého soka přehrávali, se dostal k míči opět Havel a přesnou střelou z dvaceti metrů trefil k vzdálenější tyči a hosté lovili míč ze sítě potřetí. O výsledku utkání bylo v podstatě rozhodnuto. Tato půlhodinka hosty natolik otřásla, že poločas dohrávali v absolutním útlumu a byli rádi, že je tato část hry u konce.

Do druhého poločasu nastoupili plni odhodlání a  pokoušeli se  s utkáním ještě něco udělat. Jejich ustrašený výkon se změnil a byli domácích důstojným soupeřem. Ti ale zkušeně hru kontrolovali a nepouštěli hosty do šancí. V 50. minutě vypálil z dálky P. Homola, jeho střelu brankář Brandštýl vyrazil jen před sebe, ale obránce míč odkopl do bezpečí. V 55. minutě zahrával vynikající Trčka trestný kop za rohem šestnáctky, jeho točený balón k bližší tyči vytěsnil T. Fučík na roh. O dvě minuty později aktér všech standardek domácích Trčka zahrával třetí rohový kop v řadě. Tentokrát na zadní tyči hlavičkoval opět Turek a trefil jen tyč bernartické svatyně. V 60. minutě vystřelil z velké dálky P. Homola, brankář Brandštýl však míč nadvakrát zlikvidoval. Po standardce Paseky  v 68. minutě hlavičkoval Mrkáček vedle. Hrychovu střelu v 79. minutě vytáhl vynikajícím zákrokem plánský gólman na roh. O dvě minuty později Psohlavcův střelecký pokus skončil mimo. V 85. minutě vypálila ústřední postava domácích Trčka k zadní tyčí a brankář Fučík měl s míčem hodně práce a vytáhl ho na roh. V 89. minutě zahrál Pospíchal rychle autové vhazování, našel volného Trčku, který technickou střelou překvapil do růžku branky poněkud vyběhnutého Fučíka a zaznamenal čtvrtý úspěch domácích - 4 : 0. To ale nebylo, co se skóre zápasu týče vše.  Hosté v touze po čestném úspěchu rychle zaútočili a dezorientovaný Štiak tečoval míč tak nešťastně, že přeletěl obloučkem opět poněkud povytaženého domácího brankáře a  skončil ve síti vlastní branky - 4 : 1. Rozhodčí utkání chvilku nato ukončil. Domácí si výhru za předvedený výkon především v prvním poločasu zcela zasloužili. Hosté zaplatili nováčkovskou daň. Ani v příštím kole je nečeká nic jednoduchého, hrají totiž na svém hřišti s Katovicemi, které vyprovodili svého soupeře osmigólovým přídělem.

Branky : 16., 30. Havel, 25. Turek, 89. Trčka - 90. Štiak (vlastní).

Rozhodčí : Robert Crkva - Robert Čouza a Jaroslav Buřič

Diváci : 50

Žluté karty : 0 : 2 ( Paseka, Psohlavec )
Sestavy : Planá n. L. : Brandštýl - Handrejch, Štiak, Jelínek (29. Filip Drtina), Sedláček - Irsa, Welzl, Havel, Pospíchal - Jan Trčka, Turek. Trenér Antonín Trčka.
Bernartice : T. Fučík - Novák (62. V. Herink), Hrádek (36. Mrkáček), Psohlavec, Ťupa - P. Homola, St. Češka (36. Hrych) - Paseka, Kloboučník, Kovář - A. Rakovan. Trenér Karel Syrovátka.

Zpět