Po špatném poločase zachránili domácí alespoň remízu

05.09.2011 09:08

 

Sokol Bernartice  :   FK Bechyně   3 : 3 (1 : 3 )

             V dalším mistrovském utkání  v krajské 1. B třídy hostili domácí soupeře z nedaleké Bechyně, ten neměl po dvou kolech ještě bod a toužil nějaký získat právě v tomto střetnutí. Domácí mu to svou nesoustředěnou hrou umožňovali v první části hry v míře vrchovaté a nechali ho odskočit o dvě branky. Druhá půle už byla o něčem jiném, ale ani hektický závěr a spousty šancí na domácí straně již přineslo jen vyrovnání stavu. I když šancí na výhru bylo dostatečné množství.

Domácí měli první standardku ve formě trestného kopu. Skočil  ve 4. minutě hry trefil míč dobře k tyči, ale brankář Smolík jej vytěsnil na roh. Po trestuhodné chybě obrany domácí v 6. minutě inkasovali, když nechali odcentrovat Mázora z levé strany a nepřikryli si nabíhajícího Kavku, který zaznamenal první úspěch hostů a jakoby naznačil přítomným, jakým směrem se bude toto utkání ubírat - 0 : 1. Ani z tohoto varování si nic domácí nedělali a pokoušeli se o kombinační hru, která se jim od počátku hrubě nedařila. V 9. minutě  kombinační akce po ose T. Češka - St. Češka - Syrovátku byla zakončena střelou posledně jmenovaného, ale brankář hostů míč chytil. Ve 13. minutě proletěla Mázorova střela nad Fučíkovou brankou. Z přihrávky St. Češky profitoval v 17. minutě opět Syrovátka, jeho hlavičku směřující do šibenice vytáhl bechyňský gólman na roh. Trestný kop Kováře vytáhl brankář nad břevno v 24.  minutě hry. To na jeho opětovný trestný kop v 28. minutě již nestačil a míč skončil nikým netečován, když prolétl celým pokutovým územím v síti u vzdálenější tyče jeho svatyně. - 1 : 1. Pak přišli dva špatné okamžiky ve hře domácích. V 34. minutě roh prováděný Byrtusem proletěl houštinou těl a odrazil se kValenčíkovi, který ho uklidil do sítě k tyči. Sedlák si postavil míč k trestnému kopu v 39. minutě, přihrál jej spoluhráči doprava, ten  přihrával do ohně. Míč se však odrazil od beka přesně na nohu Sedláka, který bombou propálil z 25 metrů vše co mu stálo v cestě a zvýšil náskok hostů na -1 : 3. Do poločasu odehráli domácí utkání ve velkém útlumu a byli rádi, že je přestávka.

Do druhé půli nastoupili domácí nabuzeni pohovorem s trenérem a zlepšenou hrou se tlačili do šancí. Naráželi ale na zformovanou obranu hostů. V 51. minutě Kovářův trestný kop doprostřed branky bechyňský gólman chytil. V 57. minutě mohl rozhodnout sám před gólmanem domácích Lukáš Vrchota. Prováhal však rozhodující okamžik a vracející se bek a brankář se postarali, že míč z jeho kopačky domácí nelovili z branky počtvrté a byl z toho jenom roh. Kontaktního gólu se domácí dočkali hodně náhodně. To brankář Smolík odkopával míč od branky v 64. minutě, však nastřelil do zad Syrovátku, který se míče zmocnil a nadvakrát brankáře překonal  - 2 : 3. To byl pro domácí obrovský impuls. Začali se lavinovitě valit na hostující branku. V 67.  minutě trestný kop T. Fučíka směřoval na Kloboučníka, ten vypálil a brankář míč odvrátil na roh. V 74. minutě z ojedinělé akce hostů vystrašila Fučíka v brance střela Maršála, vytáhl ji  v pádu na roh.  V 78. minutě bylo vyrovnáno. Obránce  T. Češka prováděl trestný kop, míč se dostal až k Syrovátkovi, který mu jen lehce hlavou změnil směr a brankář hostů byl bezmocný  - 3 : 3. V 80. minutě střílel  z trestného kopu T. Fučík, jeho střelu však nadvakrát Smolík zlikvidoval. V 86. minutě mohl rozhodnout o zápase nejlepší hráč na hřišti Syrovátka. T. Češka zleva nacentroval na Nováka, ten si míč zpracoval, přihrál jej na Syrovátku, který bohužel pravý horní růžek bechyňské branky netrefil. Ve 3. minutě nastavení prováděl trestný kop z ideální vzdálenosti Skočil. Jeho střelecký pokus skončil nad brankou. Nakonec se obě mužstva rozešla smírně. Hosté si to zasloužili hlavně za první půli a domácí plně za poločas druhý.

Branky : 64. a 78. Syrovátka, 28. Kovář - 6. Kavka, 34. Valenčík, 39. Sedlák.

Rozhodčí : Karel Dunovský - Jakub Skolek a Luděk Haviár

Žlutá karta : 1 : 4 ( Suchopár - Byrtus, Máca, Kubasko, Sedlák)

Diváci  :  110

Sestavy: Bernartice : Vít Fučík - Novák, Skočil, Suchopár (75. Vít Herink), T. Češka - Paseka, Kovář, St. Češka, Kloboučník - Tomáš Fučík (90. Psohlavec), Syrovátka. Trenér Petr Vašíček.

Bechyně : Smolík - Valenčík, Sedlák, Máca (53. Tomáš Vrchota), Kubasko - Antl, Vogeltanz, Byrtus, Mázor (73. Lettl) - Kavka (32. Maršál), Lukáš Vrchota. Trenér Josef Máchal.

 

 Připravil Jan Šerhant

Zpět