Planá si odvezla 3 body

11.10.2010 20:32

Bernartice A - Planá nad Lužnicí  1: 4  (0:2)

V 8. kole krajské 1.B třídy přivítali domácí dalšího těžkého soupeře, který se tlačí na vrchol výsledkové tabulky. Mužstvo z Plané obsazovalo třetí místo těsně za domácími a je suverénně nejlepším mužstvem soutěže co se střelby týče. To ukázali i v tomto utkání, kdy svou důraznou hrou, rychlejším pohybem na hřišti  i lepším obsazováním hráčů soupeře, ovládali celé utkání a domácím nedali šanci na lepší výsledek.

Hosté byli od počátku zápasu aktivnějším mužstvem a s koncovkou neměli nejmenší problémy. Již v 5. minutě hry Štiakovu střelu k tyči domácí gólman Tomáš Fučík chytil. V 7. minutě již šli do vedení. David Havel, čerstvá posila z Chýnova,  kolmo vysunul nastartovaného  Trčku, který se najednou ocitl sám před brankářem, věděl co s míčem a uklidil ho za jeho záda - 0 : 1. V 16. minutě byl závar před domácí brankou. Havel míč dobře netrefil, ale dostal se k němu Irsa a hlavičkou orazítkoval obloučkem břevno bernartické svatyně a obránce míč odkopl do bezpečí. O minutu později mohli domácí srovnat skóre.  Psohlavec uvolnit v pokutovém území Šerhanta, jehož střelu z úhlu brankář Brandštýl v pádu nohama vyrazil do pole. Hosté byli v těchto fázích utkání očividně rychlejší, dobře kombinovali a obsazovali soupeře. Domácí se nebyli schopni proti takové hře prosadit. Ve 28. minutě St. Češka vypálil a obránce míč odrazil na roh. Ve 30. minutě se hosté dočkali podruhé. Trčka vysunul míčem za obranu Irsu, ten udělal kličku vyběhnuvšímu T. Fučíkovi a mazácky do prázdné branky zvýšil náskok hostů na - 0 : 2. Psohlavcův trestný kop v 34. minutě brankář hostí bez problémů chytil, stejně jako později střelu Paseky, kterou vyrazil na roh. Ve 42. minutě mířil Trčka jen těsně vedle pravé tyče a na druhé straně Hrychovu střelu po přihrávce od Paseky ve 44. minutě vytáhl Brandštýl opět na roh.

Druhá půle začala  pro domácí katastrofálně hrubou chybou Suchopára, kdy jeho pokus o malou domů vystihl Trčka hned v 46. minutě,  propálil T. Fučíka a hosté zvýšili na pro domácí děsivý tříbrankový náskok. Ve 49. minutě kopal Psohlavec trestný kop snad z třiceti metrů. Míč trefil tak dokonale, že vymetl pavučiny v šibenici u vzdálenější tyče - 1 : 3.  To byl pro domácího fanouška snad jediný kladný zážitek z tohoto utkání. Domácí mohli v 54. minutě snížit na jednobrankový rozdíl. Kloboučník vysunul Šerhanta,  jehož střela z dobré pozice soupeřovu branku minula. V 58. minutě nechali domácí zleva zcela volného Pospíchala, ten zacentrovat na zadní tyč, kde se s výskokem nemusel noc namáhat zcela volný už tak vysoký Havel a hlavičkou k protější tyči zatloukl poslední hřebíček do domácí rakve - 1 : 4. Pak už zcela spokojení hosté nikam nespěchali a v klidu si užívali dobře rozehraného utkání. Střelu Vl. Jelínka v 70. minutě pozorný Vít Fučík, který v brance vystřídal svého bratra, zmařil a tím první dotyk s míčem střídajícího hráče, který by znamenal úspěch. Z protiútoku vysunul Paseka dobře Kloboučníka, který však na balón nedosáhl. V 77. minutě přihrával Švec do ohně Vl. Jelínkovi, jehož tečovaná střela obráncem skončila na rohu. Ke konci domácí doslova vybízeli hosty díky otevřené obraně ke skórování. Obě šance však v klidu vyřešil Vít Fučík, který vždy zbrklým útočníkům míč chytil a tím domácí ušetřil od vyšší prohry.

Hosté odehráli velmi kvalitní utkání. Opírali o bezchybný výkon brankáře Brandštýla,  kompaktní obrana toho domácím mnoho nedovolila. V záloze hráli prim Havel s Welzlem a v útoku byl jasně nejlepší Trčka, který pro své kousky s míčem a myšlením do této soutěže ani nepatří. Jemu dobře sekundoval mladý Irsa. Domácí, i když nastoupili po delší době v kompletní sestavě, opět není možno pochválit. Hráli od počátku bojácně, na hosty nestačili technicky ani rychlostně a odehráli opět jedno z těch horších utkání. Doufejme, že po prohře s dvěma čelními mužstvy tabulky, to byl již poslední herní výpadek a jejich diváci budou z odehraných zápasů odcházet spokojenější.

 

Branky : 49. Psohlavec - 7. a 46.  Trčka, 30. Irsa, 58. Havel

Rozhodčí: Jan Krčín - Josef Novák a Michal Ťupa

Žluté   karty : 1 : 2 ( Kloboučník - Hoch, Švec)

Diváci : 80

Sestavy:

Bernartice : Tomáš Fučík - Homola, T. Češka (41. Sláma), Skočil, Suchopár -  Hrych, Psohlavec, St. Češka (29. Paseka), Ťupa - Kloboučník, P. Šerhant (58. Vít Fučík). Trenér Petr Vašíček.

Planá n. L. : Brandštýl - Švec, Hoch, Zach (69. Vl. Jelínek), Převrátil - Štiak, Havel, Welzl, Pospíchal - Trčka, Irsa. Trenér Vlastimil Hruška.

 

 

Připravil Jan Šerhant

Zpět