O víkendu 2 porohry

18.03.2012 17:29

Bernartice - Božetice 2:4 (1:1)

sestava: Žemlička - Kosinka, Herink, Fedák, Ručka - Hurtík, L. Schorník, Kovář, Němec - Špánek, Kukrál

střídali: Paseka, Novák, Suchan

branky: Fedák, Hurtík

 

 

Sokol Bernartice  :   SK Otava Katovice  1 : 3  (0 : 0 )

            V předposledním přípravném utkání na jarní část sezóny se Bernartičtí utkali v sobotu 17. března  ve Veselíčku s  dalším účastníkem 1. A třídy. Soupeřem jim byl velmi kvalitní celek z Katovic. V průběhu prvního poločasu byli hosté kombinačně kvalitnější, ale domácí podpořeni dobrým výkonem svého brankáře uhájili bezbrankovou remízu. Ve druhé části hry již hosté svou herní převahu okořenili i brankami.  Díky Kálalovi, který vnesl do hry více dynamiky a byl u jejich dvou úspěchů. Nebýt poměrně nerovného, i když suchého povrchu hřiště, byl by zápas určitě zajímavější. Takhle většina přihrávek neskončila tam, kam směřovala.

Začátek patřil kombinačně kvalitnějším hostím. V 10. minutě Bálek vysunul Kuncla, jehož střela však směřovala nad branku. Potom centroval zleva Roučka a zakončoval hlavou Geunichi opět nad. Ve 22. minutě po akci St. Češka - V. Fučík - Kovář  byl posledně jmenovaný faulován, ale po jeho trestném kopu se nenašel nikdo ze spoluhráčů, kdo by jeho úmysl pochopil a míč se dostal do autu. V  25. minutě vystihl kiks Hajdůška a jeho malou domů Vít Fučík, od něj odražený míč však skončil jen těsně mimo. Ve 30. minutě střílel Kloboučník ale opět vedle tří tyčí. Pak se nadechli k závěrečnému náporu v první části hry hosté a nebezpečně ohrožovali branku Tomáše Fučíka, ten ale všechny jejich nebezpečné akce vyřešil. V 35. minutě Kuncl centroval a Krejsa na míč dobře nevyskočil a ten skončil v autu. O dvě minuty později vyřešil situaci bernartický gólman, když Geunichi postupoval sám na branku a včasným vyběhnutím jeho akci zmařil. Kovářův trestný kop z pětadvaceti metrů v 39. minutě hry nadělal hodně starostí brankáři Švehlovi, ten míč vyrazil na roh. Ve 42. minutě střílel Horejš vysoko nad branku. Poslední šanci Katovických výborným zákrokem zlikvidoval T. Fučík, když přesnou střelu Januse k tyči vytáhl na roh.

Ve druhé části zápasu hosté prostřídali, jedinou změnou u domácích byla výměna postů bratrů Fučíkových. Ve 47. minutě Vít Fučík střelu Januse chytil. V 51. minutě již hosté skórovali. Po pravé straně utekl obraně Janus a jeho přesný centr přetavil v první úspěch hlavou Kálal  - 0 : 1. V těchto okamžicích hosté zatlačili domácí na jejich polovinu hřiště a vyjádřili svůj tlak i druhým úspěchem. V 58. minutě unikl po pravé straně Horejš a jeho centr hlavičkoval Krejsa. Na míč nedosáhl dobře reagující brankář, ten se odrazil od tyče do sítě a bylo to 0 : 2. Trestný kop T. Fučíka v 61. minutě směřoval nad branku a šance Paseky v 65. minutě skončila zblokováním střely Hajdůškem za brankovou čarou a následoval rohový kop. V 67. minutě nastřelil opět po jednou rychlém protiútoku Kálal vzdálenější tyč a odražený míč již brankář Vít Fučík zlikvidoval. V 73. minutě kopal trestný kop Kovář, dobře zatočený míč skončil u pravé tyče v síti a domácí snížili na minimální rozdíl - 1 : 2. V 76. minutě skončil míč po ose Kálal - Geunichi - Blatský jen nad brankou po střele posledně jmenovaného. Hosté opět přitlačili na pilu a centrovaný míč Černého zakončoval hlavou Krejsa mimo tyče. V 80. minutě po opět nebezpečném brejku hosté odskočili na dvoubrankový náskok. To Kálal zprava zacentroval  do ohně a Bálek hlavičkou k vzdálenější tyči stanovil podobu skóre zápasu. V 89. minutě se ještě objevil sám před brankou domácích osamocený Horejš, bernartický brankář ale nebezpečí zažehnal a míč vyrazil na roh. Utkání skončilo zaslouženou výhrou favorita a opět prověřilo kvality a odhalilo nedostatky ve hře obou mužstev, na kterých musí mužstva ještě do zahájení mistrovských bojů zapracovat.

Branky : 73. Kovář - 51. Kálal, 58. Krejsa, 80. Bálek

Rozhodčí : Marek Fiala

Žluté karty : 0

Diváci  :  25

Sestavy:

Bernartice : Tomáš Fučík - Novák, Psohlavec, T. Češka, D. Homola - Paseka, Kovář, St. Češka, Ťupa - Kloboučník, Vít Fučík. Střídal : V. Herink. Trenér Petr Vašíček.

Katovice : Švehla - Bálek, Hajdůšek, Cibulka, Černý - Horejš, Krejsa, Roučka, Kuncl - Geunichi, Janus. Střídali : Kálal, Peleška, Vlček, Blatský. Trenér Roman Malý.

 

 

Zpět