Nejtěsnější výhra nad Borotínem

08.11.2010 10:57

Sokol Bernartice  : Sokol Borotín   1 : 0  (0 : 0 )

 

            V posledním kole podzimní části krajské 1. B třídy hostili domácí fotbalisté mužstvo, které momentálně uzavíralo výsledkovou tabulku. Soupeř z Borotína neměl být pro domácí vážnějším sokem v souboji o body. Ti však museli počítat s tím, že bude  velmi usilovně bránit bezbrankový výsledek. Opět se naplnil  scénář posledních domácích zápasů. Hosté skutečně zůstali zataženi a všichni bránili. Jejich defenzivní hra byla ještě podpořena vynikajícím exsezimovoústeckým Křehlíkem v brance, který suverénně ovládal celé pokutové území a byl pro hosty dalším bránícím elementem. Po bezbrankovém poločase se domácím ze standardní situace podařilo přece jenom skórovat a to fotbalu velmi pomohlo. Hosté poněkud otevřeli zadní vrátka a hra byla do konce zápasu mnohem zajímavější. Domácí nakonec zaslouženě zvítězili, i když gólovou pojistku již nezaznamenali.

V první části hry toho příliš k vidění nebylo. Domácí se sice všemožně snažili dát rychle uklidňující branku, ale hosté je do šancí díky své čistě obranné hře vůbec nepustili. Podnikali nebezpečné brejky, kterými udržovali domácí v permanentní ostražitosti. První zajímavější akci měli domácí až ve 14. minutě. Psohlavcův centr do ohně z trestného kopu stáhl pozorný brankář Křehlík do svých rukavic. Ve 24. minutě na druhé straně po Fořtově kopu z rohu míč na zadní tyči hlavičkoval Pajkr mimo Fučíkovu branku. Další šanci hostí v 37. minutě zlikvidoval pozorný Vít Fučík. Trestný kop prováděný z pravé strany hlavičkoval Marek Klejna přesně k tyči, ale bernartický gólman byl u míče včas a svým zákrokem zkazil hostům radost. Ve 40. minutě přihrál hostující Grznár míč na kopačky Tomáše Fučíka, jeho střela ale branku poněkud vyběhnutého Křehlíka netrefila a skončila mimo tyče. O prvním poločasu se toho bohužel víc napsat nedalo. Na šance to bylo skoro nerozhodně. Herně však domácí svého soupeře jasně přehrávali.

 Ve druhém poločasu se obraz hry nezměnil. Ve 46. minutě našel Fučík centrem z rohového kopu směrovaného na přední tyč Šerhanta, který střelou z úhlu skvělému brankáři Křehlíkovi příliš starostí nenadělal. Ten volný prostor u tyče vykryl a míč chytil. V 55. minutě se dobře nedomluvili Skočil a brankářem Vítem Fučíkem a k míči se dostal Petr Klejna. Střelou z gólové pozice však prázdnou domácí branku těsně přestřelil. Hosté zahrozili i podruhé v 58. minutě,  kdy přesnou střelu Pajkra k tyči domácí gólman vytěsnil na roh. V 60. minutě se konečně prosadili domácí. Na Skočilův povedený centr z trestného kopu zahrávaného zprava na zadní tyč si výborně naběhl obránce Petr Homola a nechytatelnou hlavičkou otevřel skóre utkání - 1 : 0.  Po tomto úspěchu domácích se hra ze strany hostí poněkud zlepšila a začal se konečně hrát fotbal na obě strany. I když lze říci, že si hosté  již do konce utkání žádnou větší šanci nevytvořili. Domácí mohli v poslední třicetiminutovce ještě skórovat, ale vynikající brankář Křehlík jim to již neumožnil. V 62. minutě střelu Hrycha vyrazil na roh. V 75. minutě Pasekovo sólo překazil až na hranici šestnáctky, když míč zasáhl. Ten se ale dostal opět k bernartickému útočníkovi, který branku překopl. V posledních deseti minutách byli hosté ve snaze o srovnání stavu utkání ofenzivně nejaktivnější, obrana domácích jim však žádnou gólovou šanci nepovolila. V 82. minutě po rohovém kopu Tomáše Fučíka tečoval míč na přední tyči Šerhant, ale ten skončil jen na boční síti. Poslední šancí domácích byla střela T. Fučíka v 86. minutě, kterou borotínský gólman chytil.

 Domácí odehráli opět těžké utkání s týmem, který potřeboval body a vehementně bránil. V obraně byl nejvýraznější Homola, autor jediného úspěchu domácích. Ve středu obrany odehrál svůj standard Skočil. V záloze byl opět nejvíce vidět bojovník Psohlavec. Útočníci se proti postavami vysoké a ostře hrající obraně neprosadili. Z hostujícího mužstva lze pochválit vynikajícího gólmana Křehlíka, který hosty uchránil od mnohem vyššího přídělu branek. V obraně hráli dobře oba středoví hráči konkrétně Kulvajt s Pajkrem.  V záloze byl nejvíc platný kapitán mužstva Fořt. V útoku byl nebezpečný Petr Klejna a nebýt jeho zaváhání po chybě domácích, mohli hosté odjíždět do svých domovů s lepším výsledkem.

Branka : 60. Petr Homola

Rozhodčí: Jiří Klimeš - Petr Hrubý a Klára Černá

Žluté   karty :  1 : 5 ( P. Šerhant - Marek Klejna, Pajkr, Nemrava, Kulvajt, Linhart )

Diváci  :  95

Sestavy:

Bernartice : Vít Fučík - Ťupa, Skočil, Kotal, P. Homola - Hrych, Psohlavec, Tomáš Fučík, St. Češka (33. Fuka ) - Paseka, P. Šerhant (88. Hurtík). Trenér Petr Vašíček.

Borotín : Křehlík - Váňa, Pajkr (61. Nemrava), Kulvajt, Grznár - Bezdíček, Marek Klejna, Fořt (80. Linhart), Michal Vašíček - Petr Klejna, Novotný. Trenér Jindřich Jirousek.

 

 

Připravil Jan Šerhant vedoucí domácího mužstva

Zpět