Již čtvrtá remíza na jaře pro Áčko

01.05.2011 20:09

ZD Řepeč  : Sokol Bernartice    1 : 1 (1 : 0)  bivoj-fotbal.rajce.idnes.cz/Repec_-_Bernartice_11/

             V 19. kole krajské 1. B třídy hostovali Bernartičtí u soupeře, který je na domácím hřišti vždy nebezpečný a body se odtud vozí velmi obtížně. Hosté také zvolili taktiku, nikam nespěchat a ze zabezpečené obrany podnikat rychlé brejky. Tato taktika jim vydržela do poločasu, pak ji museli vzhledem ke skóre utkání změnit. Domácí vědomi si jednobrankového náskoku a poměrně dobré hry z první části utkání se již nikam nehrnuli a snažili se náskok udržet. To byla voda na mlýn hostů, kteří ve druhém poločase zrychlili tempo a dá se říci, že hru nejen vyrovnali, ale měli herně navrch. Nakonec se jim podařilo vyrovnat a nebylo daleko od toho, aby si odvezli ze hřiště v Řepči všechny body.

            Domácí začali mnohem aktivněji a vytvořili si na začátku utkání hned dvě dobré příležitosti. V  6. minutě vypálil zleva Rataj, ale jeho střela šla vedle bližší tyče do autu. O minutu později směřoval Hořejšího trestný kop na Mikšovského, který v dobré pozici zakončil slabě a brankář Vít Fučík neměl s míčem problémy. Hosté zahrozili poprvé ve 14. minutě. St. Češka se zbavil obránců a naservíroval přihrávku pod sebe na nabíhajícího Kloboučníka, který však jen lehce vystřelil a Mansfeld v domácí brance chytil míč v pohodě do náručí. Poté domácí Jiří Seidl vypálil v 15. minutě z hranice velkého vápna svou pověstnou levačkou a bernartický gólman měl u tyče mnoho starostí, aby míč vytěsnil na roh. Ve 21. minutě vystřelil opět slabě Koktan doprostřed branky, kde stál hostující gólman a míč ho nijak nepřekvapil. O minutu později mohli získat vedení hosté. Hrych poslal kolmicí do brejku Paseku, který  zprava unikl bekům a z úhlu nastřelil jen boční síť domácí svatyně. Ve 28. minutě se již domácí po ofenzivní hře dočkali  prvního úspěchu.  Seidl zprava unikl svému strážci, přes celé pokutové území našel u brankové čáry Mikšovského, který přihrál nabíhajícímu Kaspříkovi, ten střelou k vzdálenější tyči prostřelil chumel hráčů před brankou a domácí se ujali zaslouženého vedení - 1 : 0. Ti po tomto úspěchu pokračovali dál v ofenzivní hře a ve 34. minutě nadělal Baláž obloučkem V. Fučíkovi v brance hostů hodně starostí, ten míč směřující pod břevno vytáhl na roh. V 36. minutě opět z úniku centroval zleva Ťupa, ale jeho myšlenku nikdo z spoluhráčů nepochopil a míč skončil v autu za postranní čarou. O dvě minuty později střelu Dončuka hostující brankář chytil a ve 42. minutě vytáhl střelu Baláže na roh.  Domácí byli v uvodní půli nepochybně lepším mužstvem a šli zaslouženě do kabin s jednobrankovým náskokem.

            Druhý poločas byl již mnohem vyrovnanější záležitostí. V 53. minutě hlavičku Dončuka doprostřed branky dobře postavený Vít Fučík kryl. V 57. minutě na druhé straně razantní střela Kloboučníka směřovala  jen těsně vedle Mansfeldovy branky. Paseka v 63. minutě vysunul do brejku T. Fučíka, jehož střelecký pokus skončil vedle vzdálenější tyče v autu. O minutu později na druhé straně střelu Kaspříka brankář hostů chytil. V 76. minutě opět prudká střela Kloboučníka nadělala hodně starostí řepečskému gólmanovi, když míč s námahou vytáhl nad břevno na roh. To nápor hostů vrcholil a střela St. Češky skončila ještě vedle branky. V 80. minutě byl faulován v rohu za velkým vápnem P. Homola. Míč na trestný kop si postavila zkušená opora zadních řad Skočil a dokonale trefil technickou střelou přes zeď prostor mezi tyčí a brankářem Mansfeldem, ten si na míč sice sáhnul, ale vyrazit ho již nestačil a ten skončil v síti - 1 : 1. Nádherný fotbalový moment a zasloužené ovace pro hostujícího střelce. V 83. minutě si po ruce domácího beka za hranicí velkého vápna v půlkruhu proti brance mohl úspěšný střelec zopakovat předchozí parádu. Trefil mezeru ve zdi, ale míč se otřel o tělo bránícího hráče ve zdi a odrazil se jiným směrem než střelec zamýšlel.  Domácí potom měli možnost změnit skóre utkání z trestného kopu,  který se zahrával také z optimální vzdálenosti v 86. minutě.  Miškovský sice trefil díru ve zdi, ale za ní byl připraven brankář a střelu kryl. V 90. minutě ještě T. Fučík vybídl ke skórování Skočila, ten ale vypálil nad branku a hned na to rozhodčí zápas ukončil.

            U domácích zachytal spolehlivě Mansfeld, v obraně kraloval nestárnoucí Rataj, záloze byl nejlepší domácí kapitán Kaspřík. V útoku se  prosazoval pohyblivý a technický vyspělý Jiří Seidl, leč se slabší koncovkou. Hostující brankář Vít Fučík opět potvrdil svou dobrou formu, z obránců byl nejlepší Suchopár svým pohybem a poziční hrou. Klid do hry obrany  vnesl vrátivší se Skočil, který se nádherným gólem zasloužil o bod. V záloze byl nejvíc vidět bojovník St. Češka. Útok se stále hledá a jeho produktivita byla v dosavadních zápasech nulová. Utkání skončilo zaslouženou dělbou bodů.

Branky : 28. Kaspřík - 80. Skočil

Rozhodovali : Pavel Picka - Filip Sebera a Vladimír Váňa, žluté karty : 3 : 3 ( Kolář, Jiří Seidl, Mikšovský - Skočil, T. Fučík, Suchopár), 70 diváků.

Sestavy: Řepeč : Mansfeld - Hořejší, Rataj, Vachuta, Kolář - Dončuk (78. Mir. Břicháček), Koktan, Kaspřík, Baláž - Mikšovský, Jiří Seidl. Trenér Ladislav Brůžek.

Bernartice : Vít Fučík – P. Homola, Skočil, Suchopár, T. Češka – Hrych, Kloboučník, St. Češka, Ťupa (65. Novák) - T. Fučík,  Paseka. Trenér Petr Vašíček.

 

Připravil Jan Šerhant

 

 

Zpět