Druhá výhra v přípravě

04.03.2012 11:11

 

Sokol Bernartice  :   Sokol Sezimovo Ústí 2 : 1  (0 : 0 )     bivoj-fotbal.rajce.idnes.cz/Sezimak-Bern_zima12

 

            V dalším přípravném utkání na jarní část sezóny v krajské 1. B třídě se Bernartičtí utkali v sobotu 3. března na ÚMT v táborské Kvapilce s účastníkem 1.A třídy - Sokolem Sezimovo Ústí. V prvním poločasu byl průběh utkání vcelku vyrovnán, ve druhém po prostřídání hráčů na obou stranách byli Bernartičtí lepší a získali dvoubrankový náskok. Po kontaktním gólu soupeře se však obraz hry změnil. Ke konci zápasu se ale opět hra vyrovnala a stav zápasu již zůstal nezměněn.

Po úvodním oťukávání soupeřů se k prvnímu přesnému střeleckému pokusu odhodlal v 10. minutě Kloboučník, avšak jeho střelu k vzdálenější tyči z úhlu pozorný brankář Pípal vytáhl na roh, po jeho zahrání dobře hlavičkoval Novák, ale branku netrefil. Po další dobré akci Bernartických v 19. minutě vybídl Kloboučník ke skórování T. Fučíka, ten ale přízemním centrem našel lépe postaveného  Špánka u vzdálenější tyče, který ale na míč nedosáhl a z příležitosti nic nebylo. O minutu později se ocitl v šanci i Metelec, brankář V. Fučík byl však na místě a míč odvrátil na roh. Ve 22. minutě byl na hranici šestnáctky faulován dirigent soupeře Šebek, sám zahrával trestný kop, bernartický gólman však nebezpečný míč odvrátil na roh. Hned potom z protiútoku zahrozil opět T. Fučík, jeho přihrávku přetavil v šanci Špánek, ale brankář Pípal opět prokázal své kvality a míč vyrazil na roh. V 28. minutě se dostal k míči v pokutovém území Martínek,  jeho střela jen těsně minula vzdálenější tyč. Pak následoval Kloboučníkův střelecký pokus vedle branky a na druhé straně opět Šebkova   levačka  prověřila kvality dobře chytajícího Víta Fučíka, který míč skvěle vyrazil do pole a Kosinka již neměl problém míč uklidit do bezpečí. V 34. minutě měli Bernartičtí opět gólovou šanci, T. Fučík přesným pasem vysunul Kloboučníka, kterému ovšem nebylo dáno zaznamenat úspěch. Postupoval sám na brankáře Pípala, ten mu však pod nohama míč sebral z kopačky. Ke konci půle se hrál fotbal nahoru dolů a bylo se rozhodně nač dívat, jen nepřesné přihrávky obou soupeřů neumožňovali gólové zakončení. Ve 42. minutě tvrdě vypálil T. Fučík, brankář Pípal se opět blýskl skvělým zákrokem a míč robinzonádou vytáhl do pole, k němu se dostal Špánek, míč ale dobře netrefil a ten skončil za brankovou čarou v autu. Po dobré hře obou mužstev skončil poločas bezbrankově.

Ve druhé části zápasu se mohlo dostat do vedení Sezimovo Ústí, po křídle unikl Metelec a přihrával na zadní tyč na nabíhajícího Kadlece, který pálil z úhlu jen do boční sítě bernartické svatyně. V 52. minutě se již konečně skóre zápasu pohnulo.  D. Homola perfektně vysunul do volného prostoru vlevo zcela volného T. Fučíka, ten postupoval sám na branku soupeře a střelou k vzdálenější tyči nedal Pípalovi šanci  na úspěšný zákrok - 1 : 0. Za chvíli odskočily Bernartice na dvoubrankový náskok. To v 59. minutě vyslal Špánek po křídle do ataku Kukrála, který zacentroval do ohně. K odraženému míči se dostal opět Špánek a přesnou střelou k pravé tyči zajistil svému mužstvu dvougólový náskok a lze konstatovat, že za hru předváděnou na počátku druhé půle zcela zasloužený.  Bernartice byly i nadále aktivní  a tlačily se na dostřel branky soupeře. V 69.  minutě vystřelil mimo Kloboučník, i Sezimovoústečtí měli šance a jedna z nich byla realizována.  V 72. minutě po rohovém kopu hlavičkoval koníčkem Kadlec,  jeho přesnou hlavičku vytáhl nad břevno výborný Vít Fučík. Po chybě obrany postupovali domácí sami na branku, první šanci Vít Fučík ještě zlikvidoval, následné dohrání akce a zakončení Martínka už skončilo brankou - 2 : 1. Po tomto gólu  soupeř ožil a snažil se o vyrovnání, ke kterému neměl daleko. Vše však bernartičtí hráči zažehnali a po deseti minutách hru opět vyrovnali a vytvořili si i další šance ke skórování. V  82. minutě se dostal do dobré příležitosti ohrozit soupeřovu branku Kloboučník, avšak  Pípal v brance byl u míče dřív a odkopl ho do bezpečí. V 90. minutě ještě mohl navýšit skóre Vít Herink, který se dostal přihrávku do blízkosti branky od Psohlavce. Jeho střelu však brankář nohama vyrazil. Poté byl zápas ukončen.   Vítězství Bernartických bylo zasloužené. V prvním poločasu mužstvo přečkalo bez úhony dobrou hru soupeře a po přestávce bylo již lepší a naskytnuté šance proměnilo. Utkání bylo určitě kvalitní přípravou a ukázalo trenérům, kde je třeba ještě zapracovat na herních nedostatcích a vyladit formu na jarní část soutěží, na kterou se již po kruté únorové zimě hodně fanoušků určitě těší.

 

Branky : 52. T. Fučík, 59. Špánek - 72. Martínek

Rozhodčí : Radek Šitner

Žluté karty : 3 : 0 ( Kosinka, T. Fučík, T. Češka ) 

Diváci  :  20

Sestavy:

Bernartice : V. Fučík - Ručka, Novák, T. Češka, Kosinka - Kukrál, Kloboučník, St. Češka, D. Homola - T. Fučík, Špánek. Střídali Ťupa, Psohlavec, V. Herink. Trenér Petr Vašíček.

Sokol Sez. Ústí : Pípal -  Šimák, Olah, Pavelka, Zeman - Chramosta, Metelec,     Martínek, Šebek, Mikšík - Doubek. Střídali Vinš, Škarda, Kadlec, Pufr. Trenér Jaroslav Kutner.

Zpět