První domácí výhra se zrodila proti Blatné

09.09.2014 10:54

Ve třetím kole krajské I. A třídy se na bernartickém trávníku střetla mužstva, která spolu ještě v této soutěži nehrála. Hosté z Blatné vyhráli suverénně svou skupinu B třídy a rozhodně se ve vyšší soutěži neprezentují jako nováček. Jejich mladé a dobře složené mužstvo sehrálo s domácími velice kvalitní a zcela vyrovnaný zápas. Domácí udrželi dobrou formu a potvrdili výhru z Mirovic i v domácím prostředí. Hosté byli po většinou zápasu více na míči a v kombinaci domácí předčili, avšak jejich hra končila většinou před pokutovým územím bez zakončení akcí střelou nebo kvalitní přihrávkou.

V první půli byli i co do šancí lepším týmem. To domácí hráli opět dobře vzadu a hrozili rychlými brejky. První branku zaznamenali v poslední minutě prvního poločasu a druhou z brejkové situace. To ještě velké množství brankových příležitostí především ve druhé části hry trestuhodně spálili. Jejich vítězství s kvalitním soupeřem je zasloužené.

První šanci si vypravovali hosté v 6. minutě po standardní situaci. Křivancův míč z rohového kopu hlavičkoval Petrášek jen vedle brankové tyče. V 10. minutě se domácí mohli poprvé radovat, avšak brankář Chlanda zmařil šanci Adama Rakovana, který dostal vynikající přihrávku za obranu od Paseky.

Potom se zápas odehrával především mezi vápny a tak za zmínku stojí pouze Čadkova střela ve 30. minutě hry, která skončila vedle brankové konstrukce. Ve 41. minutě kopal Čadek rohový kop, jeho míč vytáhl brankář Fučík na zadní tyč a od ní se odrazil do pole. Ve 43. minutě byl blízko prvnímu úspěchu Petrášek. Jeho střela, ač byl domácím bekem dobře bráněn, skončila jen nad břevnem, když se o něj lehce otřela.

Blesk z čistého nebe přišel ve 45. minutě. Kloboučník obral o míč hostujícího beka u rohového praporku a jeho přihrávku na přední tyč proměnil důrazný a značně tísněný Adam Rakovan. Našel totiž skulinu mezi gólmanem a tyčí a brankou do šatny dostal domácí do jednobrankového vedení -1:0. Po rozehrání míče ze středu hřiště rozhodčí první půli ukončil.

Druhá polovina utkání nabídla již poněkud jinou hru. Domácí začali aktivněji a mnohem více větrali blatenskou obranu, než tomu bylo v první části hry. V 57. minutě unikl obraně hostů Adam Rakovan, jeho přihrávku tečovanou obráncem uklidil do sítě osamocený, na velkém prostoru pracující Václav Ťupa, a pro domácí bylo zas o něco veseleji - 2:0.

Po kombinaci Rakovan - Paseka a opět Rakovan v 63. minutě domácí kanonýr v tísni rozvlnil z velkého úhlu síť pouze z boční strany. V 69. minutě vybojoval míč Kovář a přihrával do ohně Rakovanovi, jehož střela skončila nad břevnem Chlandovy svatyně. Na druhé straně v 74. minutě střela Stulíka z úhlu šla nad Fučíkovu branku.

Po Pasekově akci a nezištné přihrávce v 80. minutě střílel dobře Rakovan, avšak blatenský gólman míč vyrazil a následoval rohový kop. Do konce zápasu se pak hosté vehementně snažili o kontaktní branku, ale kvalitní výkon domácího gólmana a i trochu štěstí na jeho straně jim v proniknutí míče do sítě zabránily.

V utkání hraném za velkého dusna a horka si obě mužstva sáhla až na dno sil. Bylo až obdivuhodné, v jakém tempu se utkání v závěrečných minutách v takových podmínkách dohrávalo. Hosté ukázali svou kvalitu a domácí opět nezměrnou bojovností, která je zdobila i v minulém utkání, a kvalitním výkonem hráčů ve všech řadách vyhráli zcela zaslouženě.

Sokol Bernartice - TJ Blatná 2:0 (1:0)
Branky: 45. Adam Rakovan, 57. Václav Ťupa. Rozhodčí: Svyatoslav Izugrafov - Jan Mach, Jiří Klimeš.Delegát: Zdeněk Zedník. ŽK: 1:1 (56. Kloboučník - 17. Mišiak). Diváků: 120.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Novák, Mrkáček, Jan Homola - Kloboučník, Ťupa (72. Mir. Suchopár) - Paseka (89. Tomáš Češka), Kukrál (33. Vít Herink), Hrych - Adam Rakovan (85. Vít Fučík). Trenér Karel Syrovátka.

Blatná: Chlanda - Kryštof Šejvar (66. Ondřej Rubáš), Nový, Petr Čadek, Křivanec (K) - Motyka, Petrášek, Brynda (66. Kratochvíl), Mišiak - Josef Svoboda (46. Stulík), Radek Peleška. Trenér Michal Čadek.

Připravil Jan Šerhant

foto: https://bivoj-fotbal.rajce.idnes.cz/Bern-Blatna_podzim_2014/

Zpět