Do třetice remíza

17.04.2011 18:55

 SK  KAVAS Větrovy  : Sokol Bernartice    0 : 0     foto zde: bivoj-fotbal.rajce.idnes.cz/Vetrovy_11/

             V 17. jarním kole krajské 1. B třídy hráli Bernartičtí opět zápas na hřišti soupeře, tentokráte u posledního mužstva tabulky z Větrovů. První poločas byl jednoznačně pod taktovkou hostů, šance však nedokázali proměnit. Domácí se ve druhé části hry zlepšili díky střídání a poslání na hřiště dvou dorostenců, potom hra dostala ten správný náboj. Utkání nakonec skončilo remízou.

            Již ve 3. minutě mohli hosté zaznamenat první úspěch. To Ťupa ve 3. minutě hry vybídl prudkou přízemní přihrávkou ke skórování Šerhanta, který však míč před prázdnou brankou nezasáhl a ten skončil v autu. V 8. minutě zahrával přímý kop Psohlavec a jen  těsně minul pravou tyč Pecháčkovy branky. O tři minuty později mířil nepřesně i Kloboučník střelou nad branku. Ve 20. minutě po obranné hlavičce vysunul Kotal  svého spoluhráče Paseku, který tvrdě vypálil ale míč skončil vedle levé tyče. Ve 30. minutě se odhodlal k první střele i domácí Kubka, ze čtyřiceti metrů jen těsně minul horní růžek Fučíkovy svatyně. Ve 35. minutě pálil Šerhant z otočky po přihrávce od Kloboučníka, ale jeho střelu zblokoval v posledním okamžiku obránce na roh. To byl výčet akcí v prvním poločasu, z něhož je patrné, jak se hra vyvíjela.

            Hned ve 46. minutě se dostal do šance bernartický Hrych, jeho střela skončila vedle bližší tyče,  podobně jako o chvilku později jeho střelecký pokus branku soupeře netrefil. V 59. minutě skončila Psohlavcova střela jen nad Pecháčkou brankou. V 62. minutě pronikl Šerhant zleva do pokutového území, kde byl nemilosrdně sražen,  rozhodčí ale z nepochopitelných důvodů vytáhl míč až za hranici šestnáctky a kopal se pouze trestný kop. Ten T. Fučík smeřoval dobře na zadní tyč, ale ve skumáži se ho podařilo obráncům tečovat na roh, z něhož P. Homola dobře hlavičkoval a brankář míč opět odvracel na roh. Po jeho exekuci se dostal k odraženému míči v  pokutovém  území  Ťupa, který střelou donutil obránce opět k odkopu na roh. V 66. minutě měli možnost kopat pokutový kop domácí, když se jeden z útočníků náhle ocitl na zemi v pokutovém území. Kubka však z pokutového kopu branku netrefil. V 69. minutě Petr Klejna přihrál do šance Bílkovi, jehož střelu z bezprostřední blízkosti výborný Vít Fučík v pádu vyrazil do bezpečí. Pak už přišli ke slovu opět hosté v 70. minutě. Šerhant našel přihrávkou v pokutovém území volného Ťupu, který ze dvou metrů před brankou nastřelil jen brankáře. Hosté ještě z trestného kopu Petra Klejny trefili boční síť v 71. minutě hry. Poslední super šanci měl hostující Kotal v 76. minutě, dostal se osamocen k míči a ze tří metrů před brankou nepochopitelně velmi razantní ranou Pecháčkovu branku překopl a tím vlastně určil skóre tohoto na šance bohatého, ale na jejich  proměňování zcela nezáživného utkání. Po tomto šoku se již obě mužstva na kloudnou akci nezmohla a byla si vědoma, že v tomto utkání asi gól již nepadne.

             U domácích zachytal velmi spolehlivě brankář Pecháček, obrana byla sice řízná, ale měla hodně slabších chvilek. Nejvíce potíží v útočné fázi hry dělal hostům do druhé půle střídající Petr Klejna. U hostů podržel mužstvo spolehlivě chytající Vít Fučík, jinak ostatní hráli v jakémsi útlumu, i když s velkou dávkou bojovnosti a snahy. To ale plyne z neproměňování šancí, které mužstvo sráží  již ve třetím zápasu za sebou. 

Rozhodovali : Miroslav Vican - Vladislav Blažek a Jaroslav Pinc, žluté karty : 1 : 2 ( Kubka - T. Češka, Suchopár), 75 diváků.

Sestavy: Větrovy : Pecháček - Pfeifer (46. David Vobr) , Kubka, Boháč, Hradil (77. Filip Vobr) – Purman, Bílek, Dubský, Vacek - Ilič, Knobloch (46. Petr Klejna). Trenér Petr Vaněk.

Bernartice : Vít Fučík – P. Homola, Tomáš Fučík, Kotal, T. Češka – St. Češka (39. Hrych), Kloboučník, Psohlavec (74. Suchopár ), Ťupa - P. Šerhant,  Paseka. Trenér Petr Vašíček.

 

Připravil Jan Šerhant

Zpět