Divoká přestřelka s Krčí

15.04.2012 23:25

 

Sokol Bernartice „B“ – Sokol Krč  5 : 4  ( 3 : 1 )

Ve 13. kole se v Bernarticích představilo poslední mužstvo tabulky z Krče. První poločas ovládli domácí, ale ve druhém si cestu ke třem bodům značně zkomplikovali.

Již v 7. minutě dokázali domácí zúročit svoji převahu a po narážečce Hrycha s Hurtíkem šli křížnou střelou prvně jmenovaného do vedení - 1 : 0. Po zaváhání domácí obrany hasil vzniklou situaci na poslední chvíli faulem v pokutovém území Hrádek a kopala se penalta. Žemlička v domácí brance vystihl směr a vyrazil míč před sebe, na dorážku již zareagovat nestihl a bylo vyrovnáno - 1 : 1. Domácím trvalo dlouho, než se nadechly k závěru poločasu k tlaku. Ve 30. minutě nejprve zahrozil Hrych, jeho střela však neměla gólové parametry. To o minutu později se již domácí radovali podruhé. Kučerův centr přepustil Hurtík Pasekovi, který s pomocí obránce skóroval - 2 : 1. Další velkou šanci měl Hurtík, kterého vybídl k zakončení Schorník, ale branka z toho nebyla. Ve 37. minutě přetáhl Kučera centr na zadní tyč, kde byl Špánek, který sklepl balón na osamoceného Schorníka, ale byl z toho pouze roh. Paseka jej zahrál na zadní tyč, kde byl opět Špánek, tentokrát předložil Fedákovi a ten zvýšil na 3 : 1.

Po změně stran se však začali dít věci. Již po dvou minutách fauloval ve vápně Fedák a z následné penalty hostující gólman snížil na 3 : 2. O 2 minuty později bylo ještě hůře. Hosté podnikli rychlý výpad a bylo srovnáno – 3 : 3. V 55. minutě mohli jít hosté do vedení, ale Žemlička nebezpečnou střelu dokázal vyrazit. Domácí se dostali znovu ke slovu až po hodině hry, to po trestném kopu vládl ve vzduchu opět Špánek, jehož nabídku tentokrát Schorník využil – 4 : 3. O chvilku později zahrál Fedák špatnou malou domů a Žemlička měl plné ruce práce v souboji s hostujícím útočníkem. V 72. minutě šli hosté dva na jednoho, ale zakončení se nevešlo mezi tyče. To o šest minut později bylo vyrovnáno, když vybíhajícího Žemličku přehodil hostující útočník – 4 : 4. V 84. minutě však přišel okamžik hoden nominace na gól roku. Po rohu se odrazil míč za hranici šestnáctky k osamocenému Suchopárovi, ten si potáhl balón na střed a životní levačkou nedal dobře reagujícímu brankaři hostí nejmenší šanci – 5 : 4. V závěru se ještě po zbytečném faulu hostí aktéři utkání pošťuchovali a rozhodčí tak utkání raději ukončil.

Sestava Bernartic: Žemlička – Ručka, Fedák, Hrádek(22´ Paseka), Kosinka – Kučera, Herink, L. Schorník(65´ Suchopár), Hrych – Špánek(69´ Novák), Hurtík   

Branky Bernartic: Hrych, Paseka, Fedák, Schorník, Suchopár

Připravil V. Fučík                     

Zpět