Derby pro domácí "Branice"

15.10.2011 20:29

FC ZVVZ B – Bernartice  3:1 (2:0)

10. kolo přineslo dlouho očekávané derby mezi domácím FC ZVVZ B (Branice) a hostujícím lídrem tabulky z Bernartic. Hosté si sice vytvořili během utkání více brankových příležitostí, ty však nedokázali proměňovat a domácí se díky špatnému dni soupeřova gólmana prosadili.

V úvodu utkání si srazil centr na vlastí branku Kotal, V. Fučík však stihl zareagovat a vytěsnil míč na roh. O chvilku později měli šanci hosté, když Syrovátka vybídl ke skórování Kováře. Tomu však míč utekl a domácí brankář neměl problém. V další šanci se objevil po rychlé rozehrávce T. Fučíka Ťupa, jeho střela však skončila těsně vedle. Po zhruba čtvrthodince hry se poprvé měnilo skóre. Po rohovém kopu domácích se odrazil míč k osamocenému hráči Branic, ten procpal míč přes všechny hráče a jeho střela se odrazila od tyče do branky (1:0). Další branku přidali domácí po střele ze střední vzdálenosti, která trestuhodně skončila za   zády V. Fučíka(2:0). Ke konci poločasu měli hosté ještě několik náznaků šancí, branku však netrefil ani S. Češka po přihrávce od Syrovátky.

Úvod druhé půle přinesl paradoxně jedinou vyloženou šanci domácích, kterou neproměnili   a nastřelili pouze tyč. Poté mohl snížit za hosty Syrovátka, bohužel mu nebylo přáno a branku netrefil. Domácí zvýšili na rozdíl tří branek po trestném kopu, který si pod břevno srazil V. Fučík (3:0). Syrovátka se deset minut před koncem přece jen dočkal a nadvakrát překonal domácího brankáře. Na další korekci skóre už nedošlo a domácí tak vyhráli (3:1).     

Sestava Bernartic: V. Fučík – D. Homola, T. Fučík, Kotal, Novák – Ťupa, Kovář, S. Češka(Hrych), Paseka(Kloboučník) – Psohlavec, Syrovátka

Branka Bernartic: Syrovátka      

Zpět