Další výhra se zrodila na hřišti Oseka

31.08.2015 08:34

2. kolo - 1. A třída sk. A - hráno v NE 30.8.2015

TJ Osek B - Sokol Bernartice 0:3 (0:2)

Ve 2. kole krajské 1.A třídy zavítali Bernartičtí opět k soupeři, který je nováčkem soutěže. Tým osecké rezervy postoupil z B skupiny 1. B třídy. Vyhrál v loňské sezóně svou soutěž jednoznačným způsobem a před druhými Sousedovicemi měl v konečném účtování dvanáctibodový náskok. Postoupil tedy s nejvyšším bodovým rozdílem od mužstev na druhém místě ze všech dalších postupujících do vyšší soutěže z B tříd. Hosté tedy hned na začátku soutěže podruhé zavítali na půdu nováčka. Z dobře zajištěné obrany podnikali nebezpečné brejky, které korunovali brankami. Domácí rozhodně herně nepropadli, ale ve finální fázi jim koncovka hrubě nevycházela. Dvoubrankový náskok Bernartice ve druhé části utkání ještě rozmnožili. Nakonec byli všichni aktéři rádi, že je konec střetnutí, neboť vedro v časných odpoledních hodinách bylo doslova nesnesitelné. Hosté zaslouží za svůj disciplinovaný a velmi dobře takticky vedený zápas uznání, i proto že se hráči vydali ze všech sil, aby byl výsledek úspěšný.
První solidní šanci si vypracovali Bernartičtí v 8. minutě, když Rakovanovu hlavičku vytáhl zkušený domácí gólman Chaluš na roh. I na druhé straně byla nebezpečná akce o minutu později, to po přihrávce před branku na levou stranu hasil před nabíhajícím útočníkem na poslední chvíli Paseka. Ve 13. minutě dobrý Trantinův střelecký pokus osecký brankář chytil. Ve 25. minutě se poprvé radovali hosté. To Adam Rakovan operující na velkém prostoru šel důrazně za míčem. Brankář Chaluš a stoper se nedohodli, kdo míč odkopne do bezpečí a bernartický hrotový hráč ho poslal pod padajícím vyběhnutým ochráncem domácí svatyně poprvé do sítě - 0:1. Ve 29. minutě zatáhl balon Patrik Brož, avšak jeho přihrávku Daniel Homola dobře netrefil a akce skončila pouze autem. Domácí se hodně snažili o ohrožení soupeřovy branky, avšak přes jeho dobře pracující obranu se nedokázali prosadit a střely z větší vzdálenosti končily ve většině případů mimo. Druhý hostující úspěch se zrodil po bratrská spolupráci. Po rohovém kopu zahrávaném z levé strany Kukrálem ve 37. minutě se míč v pokutovém území dostal k Danielu Homolovi, ten se šikovně zbavil beka a zpětnou přihrávkou našel nabíhajícího bratra Petra Homolu, pro kterého již byla problém trefit odkrytý kout Chalušovy brány - 0:2. Do konce poločasu se již stav nezměnil a všichni aktéři na hřišti i střídačkách byli rádi, že se v kabině alespoň trochu zchladí.
Do druhé části hry nastoupili domácí s poněkud agresivnějším způsobem boje a většina soubojů o míč končila zbytečnými fauly. Rozhodčí tuto jejich aktivitu trestal žlutými kartami. Obrázek hry se však příliš neměnil. Hosté se nikam, vědomi si svého dvoubrankovému náskoku, nehnali a domácí se přes skvěle organizovanou obranu soupeře do šancí nedostávali. Dalo by se říci, že ani vyloučení domácího kapitána Mráze průběh utkání příliš neovlivnilo. Naopak domácí se optický zlepšili a poněkud více zaměstnávali obranu soupeře. Kukrálova střela v 48. minutě brankáře nepřekvapila. Po přihrávce Daniela Homoly v 67. minutě hlavičkoval dobře Kukrál a brankář Chaluš míč vytáhl na roh, po jehož zahrání hlavičkoval stoper Novák a jen jeho další vynikající zákrok nezajistil hostům tříbrankový náskok. Ojedinělou přesnou střelu na Fučíkovu branku vyslal v 76. minutě Uher, ale bernartickému brankáři problémy nenadělal. Poslední desetiminutovka byla již jasnou záležitostí Bernartických, neboť oslabení a vyčerpaní domácí ve snaze o korekci stavu a zdramatizování závěrečných minut, již nestačili odolávat hře soupeře. V 80. minutě Václav Homola vyškolil obránce a vyslal do šance Kukrála, kterého střelu na bližší tyč brankář Chaluš vytěsnil na roh. Další branka se zrodila po sérii zahrávaných rohových kopů. Poslední z nich kopal Václav Homola z levé strany, jeho centr si do vlastní sítě srazil stoper Filip Frček a bylo to - 0:3. V 85. minutě hasil domácí bek individuální akci Václava Homoly a míč skončil dalším rohem. Posledním zajímavým momentem utkání byla střela střídajícího šestnáctiletého dorostence Adama Staňka, která skončila nad domácí bránou.
Hosté si za taktickou hru podpořenou velmi dobrou obrannou činností výhru plně zasloužili a vezou z hřiště nováčka opět další plný bodový zisk. Raritou utkání bylo, že v rozmezí 75. až 82. minuty spolu poprvé hráli na hřišti společně všichni čtyři bratři Homolové. Jejich výkon sledoval z tribuny jejich otec. Náročný týden hostů pokračuje pohárovým utkání v Mirovicích ve středu a skončí nedělním domácím duelem se soupeřem z čela tabulky Blatnou.


Branky: 25. Adam Rakovan, 37. Petr Homola, 81. Filip Frček (vlastní). Rozhodčí: Ladislav Benedikt ml. - Luboš Zabilka, Jiří Klimeš. ŽK: 6:1 (44. a 59. Josef Mráz, 27. Kuneš, 47. Frček, 51. Diviš, 60. Chaluš - 60. Daniel Homola). ČK: 1:0 (59. Josef Mráz). Diváků: 60.
Sestavy:

Osek B: Chaluš - Ouška, (33. Roubin), Kuneš, Frček, Jiří Hájek (81. Ježek) - Diviš, Josef Mráz (K), Schánělec, Hromek - Uher (86. Šípek), Kroupa. Trenér Jaroslav Voříšek.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Petr Homola, Novák, Mrkáček, Tomáš Češka - Trantina, Kukrál - Paseka (75. Jan Homola), Daniel Homola (81. Adam Staněk), Brož - Rakovan (51. Václav Homola). Trenér Petr Vašíček.

 

foto zde: bivoj-fotbal.rajce.idnes.cz/Osek_B__Bern_podzim_2015_od_p._Skerleho

Zpět