Další remíza 3:3

11.09.2011 20:26

SK KAVAS Větrovy  :   Sokol Bernartice   3 : 3 (2 : 1 )

            V dalšímu mistrovskému utkání  v krajské 1. B třídy zajížděli Bernartičtí k soupeři na Větrovy. Domácí tým začal soutěž velmi dobře a každý soupeř zatím z utkání s nimi  odešel z vysokou prohrou. Hosty tedy načekalo nic snadného. Hostitelé  k nim byli také nemilosrdní a po velmi rychlém začátku se ujali vedení. Hosté však úspěšně přečkali první dvacetiminutovku a pak hru postupně srovnali. Ve druhé části hry především, v jeho druhé polovině byli již  lépe fyzicky připraveným mužstvem a zaslouženě srovnali stav, i když až v úplném závěru.

Domácí začali svoji hru velice svižně a využívali k tomu velmi rychlé úročníky. Hosté se zatím zvolna rozkoukávali. Již v 1. minutě se domácí dostali do šance. Petr Klejna přihrál před branku Purmanovi  a Vít Fučík begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting, hostující brankář, musel poprvé na zem a střelu u tyče zlikvidoval. V 9. minutě poslal Psohlavec do šance zprava Kloboučníka, ten však vystřelil nad branku.  Pak nastřelil Ilič zleva boční síť. V 15. minutě se již domácí po téměř drtivém náporu dočkali prvního úspěchu. Trestný kop zahrál Petr Klejna tak dobře, že skončil v pravém dolním růžku bernartické branky - 1 : 0. V 19. minutě po akci Iliče na Petra Klejnu vystihl úmysl útočníka bernartický ochránce branky a o míč jej připravil. O minutu později odkopával Petr Homola z brankové čáry míč, který se dostal po rychlém protiútoku již za Fučíkova zády. Pak se konečně nadechli i  hosté, zpřesnili kombinaci a začali ohrožoval branku vynikajícího Křehlíka. Kotalovu bombu v 26. minutě  vyrazil větrovský gólman na roh, z něho zahrával míč Ťupa přesně na bližší tyč naběhnutého Psohlavce, který pohotovou hlavičkou srovnal stav utkání - 1 : 1. Domácí  to nijak neodradilo od útočních choutek. Po chybě obrany musel na zadní tyči zachraňovat před Iličem hostující gólman. Střela Iliče však skončila v jeho rukavicích, ale na následnou střelu Purmana již nestačil a domácí se ujali opět vedení - 2 : 1. Ve 32.minutě měli hosté šanci srovnat skóre utkání. Paseka však obloučkem přehodil jak brankáře, tak branku. Ve 34. minutě centroval Kovář z trestného kopu na Kotala, který přes teč obránce branku přestřelil. Po velmi kvalitním výkonu domácího mužstva se v první části hry se soupeři rozešli do kabin.

Druhá část začala podobně jako první, Domácí se snažili odskočit na vyšší rozdíl a hosté chtěli pokračovat ve zvýšené aktivitě.  To se jim nakonec vyplatilo.  Začátek ale opět patřil domácím. V 53. minutě poslal Jaroslav Klejna dlouhý míč od svého bratra Petra Klejnu. Ten se objevil  před brankářem Fučíkem, ale šance se trochu zalekl. Jeho nemastná, neslaná střela přece jen skončila u tyče v síti, čemuž se i autor branky divil. - 3 : 1.  V 55. minutě bombu Kloboučníka brankář Křehlík vyrazil. Pak opět Kloboučník posunul míč na Psohlavce, kterého tečovaná  střela od beka skončila na rohu. V  66. minutě Paseka z úhlu netrefil prázdnou branku křížnou střelou a Kloboučníkův pokus vynikající Křehlík opět zlikvidoval.  Z výčtu šancí je patrné, že domácí již poněkud v tempu polevili a již fyzicky nestačili na aktivní hosty toužící po kontaktní brance. Rozhodnout však mohl v 69. minutě Vacek. Dostal míč na malé vápno od Iliče a jeho střela skončila na břevně Fučíkovy svatyně. Mohlo být vymalováno, ale díky štěstí hostů a aktivnější hře zdaleka nebylo. Ti už definitivně převzali otěže hry do svých rukou.  Začali se tlačit k domácí brance a bylo otázkou času, kdy vsítí kontaktní branku. Kloboučník, Ťupa a  Kotal ještě své šance neproměnili, ale v 86. minutě nahrál ze zkrumáže Kotal zpětně na nabíhajícího Kováře, který trefil nádherně levý horní roh Křehlíkovy branky - 3 : 2. Pak přišla velká paráda mladého Petra Homoly. Ten si ve 2. minutě nastaveného času mazácky a v klidu zpracoval uvnitř pokutového území míč po zpětné přihrávce Kloboučníka na prsou a téměř z bodu pro pokutový kop propálil bombou vše co mu stálo v cestě a neumožnil ani zákrok Křehlíka  - 3 : 3. Radost hostů nebrala konce. Již ve druhém zápasu po sobě se jim podařilo utkání díky svým morálním vlastnostem zremizovat špatně rozehrané utkání. Všichni aktéři včetně diváků se shodli na tom, že viděli velmi kvalitní utkání a remíza byla za hru domácích v první půli a hru hostů ve druhé zcela zasloužená.

Branky : 15. a 53. Petr Klejna, 29. Purman - 26. Psohlavec, 86. Kovář, 90+2. Petr Homola.

Rozhodčí : Jiří Klimeš - Jaroslav Hnilička a Vladimír Váňa

Žlutá karta : 1 : 1 ( Vobr - Kloboučník)

Diváci  :  90

Sestavy: Bernartice : Vít Fučík begin_of_the_skype_highlighting     end_of_the_skype_highlighting - Novák, T. Fučík, Kotal, P. Homola - Kovář, St. Češka   (29. Paseka), Psohlavec, Ťupa - Kloboučník.  Trenér Petr Vašíček.

Větrovy : Křehlík - David Vobr, Vodstrčil ( 84. Hradil), Jaroslav Klejna, Boháč - Purman, Vacek (76. Filip Vobr), Flachs ( 90. Sluka), Bílek - Petr Klejna, Ilič. Trenér Vít Sluka.

 

 Připravil Jan Šerhant

 

Zpět