Další přípravný zápas skončil prohrou

24.02.2015 07:36

Táborsko: V neděli sehráli Bernartičtí přípravné přátelské utkání na UMT Soukeník s táborskou devatenáctkou. Téměř celý utkání drželi příznivý stav. Ke konci však inkasovali a kvalitnímu, běhavému, technicky dobře vybavenému mužstvu podlehli dvoubrankovým rozdílem.

Začátek zápasu se povedl lépe bernartickým hráčům. Již v 5. minutě po rohovém kopu Kukrála hlavičkoval na zadní tyči přesně Václav Homola a táborský brankář Carva lovil ze sítě míč poprvé - 0:1. Táborští mladící z počátku utkání ke hře přistupovali poněkud laxně a fotbalovější se zdáli být hosté.

První střelecký pokus ve 12. minutě Petrovi zlikvidoval bernartický gólman. Ve 25. minutě se povedla táborským mladíkům kombinační akce obou útočníků. Vojtěch Kostka vyslal po křídle Cásku, který potáhl míč k brankové čáře a vrátil jej prvně jmenovanému, který se zakončením osamocen před brankářem neměl problém - 1:1.

O dvě minuty později Psohlavcovu kvalitní hlavičku vytáhl brankář na rohový kop. Ve velké šanci byl ve 31. minutě před brankářem nikým nebráněný Václav Homola, když z Kukrálovy přihrávky trestuhodně překopl z devíti metrů branku.

Za to byli hosté potrestáni o čtyři minuty později šikovným přehozením brankáře velmi dobře hrajícím Vojtěchem Kostkou - 2:1. Ke konci první půle se mladí táborští borci rozehráli k velmi dobrému výkonu a neustále ohrožovali bernartickou branku.

Trend z první části zápasu pokračoval i ve druhé. V 53. minutě přehazoval z úhlu Balogh brankáře, ale míč branku netrefil. Pak se ke slovu dostali opět bernartičtí hráči a během deseti minut otočili stav utkání. V 55. minutě po vynikajícím vysunutí Mrkáčkem postupoval z pravé strany na brankáře Václav Ťupa, jeho první střelu z úhlu stačil brankář Barva vyrazit, ale na dorážku téhož hráče byl již krátký - 2:2.

V 64. minutě unikl po pravé straně rychlý Paseka a byl v pokutovém území sražen domácím obráncem.Z následného pokutového kopu otočil skóre utkání Tomáš Fučík, který si těsně předtím vyměnil post s bratrem Vítem a posunul se z branky do útoku - 2:3. Za dalších devět minut bylo vyrovnáno. To vystřelil z levé strany z velkého úhlu Daniel Petr a míč skončil v síti u vzdálenější tyče - 3:3.

S tímto stavem se ale obě mužstva nespokojila. V 76. minutě Pasekovu střelu z pravé strany brankář Barva chytil a následnou obrovskou šanci po přihrávce od Tomáše Fučíka snad z hranice malého vápna Jan Homola neproměnil a míč skončil nad brankou.

Nerozhodný stav se měnil až šest minut před koncem, kdy se z levé strany prosadil Šanda - 4:3. V 86. minutě hlavičku Daniela Štechera z bezprostřední blízkosti vytáhl vynikajícím zákrokem Vít Fučík na roh a Bernartické definitivně dorazil asi nejlepší hráč na hřišti Vojtěch Kostka tečovanou střelou v 88. minutě. Docílil touto trefou hattricku a stanovil stav utkání na 5:3 pro táborské dorostence.

FC MAS Táborsko U19 - Sokol Bernartice 5:3 (2:1)
Branky: 25., 35. a 88. Kostka, 73. Daniel Petr, 84. Šanda - 5. Václav Homola, 55. Ťupa, 64. Tomáš Fučík (11). Rozhodčí: Milan Fiala. Diváků: 20.

Táborsko U19: Carva (46. Barva) - Šanda, Jaroš, Daniel Štecher, Kloc - Týnavský, Švec, Balogh, Daniel Petr - Cáska (46. Smutný), Kostka. Trenér Miroslav Smolák.

Bernartice: Tomáš Fučík - Jan Homola (46. Mir. Suchopár), Novák, Mrkáček, Psohlavec (46. Petr Češka) - Kloboučník, Ťupa - Paseka (77. Vít Herink), Kukrál (61. Fedák), Václav Homola (73. Jan Homola) - Vít Fučík. Trenér Petr Vašíček.

Připravil Jan Šerhant

 

Zpět