Další bezbranková remíza

06.10.2016 12:03

Sokol Bernartice – FK Meteor Tábor 0:0

 

V dalším kole krajské 1.A třídy se utkali Bernartice s nováčkem soutěže Meteorem Tábor. Ten ale v žádném případě nevystupoval jako nezkušený nováček a odehrál velmi dobré utkání. Ve zcela vyrovnané první půli se nikomu nepodařilo gólově prosadit. Ve druhé části zápasu byli hosté první čtvrthodinku lepší, pak již převzali otěže do svých rukou domácí, avšak ani z vyložených šancí se jim nepodařilo skórovat. V poslední patnáctiminutovce se hrálo nahoru a dolů a až do konce zápasu bylo jasné, že kdo vsítí branku tak vyhraje. Nakonec se to nepodařilo ani jednomu mužstvu a velmi dobré střetnutí skončilo bezbrankovou plichtou. Meteor Tábor zaslouží za předvedenou hru obdiv a bude-li v dalších utkáních hrát podobným způsobem, nemusí se strachovat o setrvání v soutěži, vždyť výkonem patří do lepší poloviny tabulky.
První šanci si po dlouhém Ťupově autovém vhodu vytvořili ve 4. minutě domácí. Rakovan míč hlavičkou nadzdvihl a finální Trantinova hlavička skončila pouze v náručí brankáře Šedivého. V 16. minutě zahrával z levé strany rohový kop Václav Homola a jeho přetažený míč na zadní tyč hlavičkoval stopér Novák vedle soupeřovy brány. Ve 31. minutě vypálil výborně z větší vzdálenosti čekanický Švejda, jeho dobře mířenou střelu k tyči do horní poloviny brány vytáhl skvělým zákrokem domácí gólman Tomáš Fučík do pole. Hlavička Adama Rakovana, který po delší době nastoupil po zranění na hrotu útoku, po trestném kopu Kováře skončila ve 41. minutě vedle brány. Ve 44. minutě měl předchozí aktér na kopačce tutovku. Po skvělé Kovářově přihrávce postupoval osamocen na bránu, nezvolil však správnou variantu a nastřelil pouze vyběhnuvšího gólmana Šedivého a z obrovské šance k otevření brankového účtu zápasu nebylo nic.
Ve druhé části střetnutí byli zpočátku hosté aktivnější a lepší. V 56. minutě výborně vypálil z velké dálky René Ševčík a domácímu gólmanovi nadělal u pravé tyče velké starosti. Ten však osvědčil svůj postřeh a míč vytěsnil na rohový kop. V 61. minutě dostal druhou šanci Rakovan a v téměř shodné situaci jako na konci první půle. Po přihrávce Václava Homoly postupoval středem hřiště osamocen na hostujícího gólmana. Ten však proti němu dobře vyběhl a bernartický kanonýr nastřelil jen jeho nohy a výborná gólová příležitost skončila rohovým kopem. O dvě minuty později právě Rakovan dobře uvolnil zleva nabíhajícího Víta Fučíka, který střelou z úhlu doposud skvěle předvídajícího brankáře Šedivého neprostřelil a rezultoval z toho pouze další rohový kop. V 69. minutě si s Brožovou střelou doprostřed brány v klidu poradil. O tři minuty později dobře vystřelil Michael Ševčík těsně vedle vzdálenější tyče. Posledních dvacet minut se začalo hrát nahoru a dolů a bylo se stále nač dívat. Oba týmy vydržely ve vysokém tempu až o konce utkání. Vyložené brankové příležitosti si však nevytvářely a za zmínku stojí snad pouze Pasekova střela ve 88. minutě, která skočila také jen těsně vedle levé brankové tyče Čekanických. Utkání lze hodnotit oboustranně jako velmi kvalitní a rytířsky vedené, bohužel jedinou vadou na jeho kráse bylo to, že nepadl ani jeden gól. Do rámce utkání zapadl i velmi dobře rozhodující sudí. Pro diváky to byla určitě zajímavá podívaná, protože se hrál nadprůměrný fotbal.
Příští 9. kolo odehrají Bernatice na soupeřově trávníku v Chýnově v neděli 9. října a začátek je stanoven na 16:00 hodin.
Rozhodčí: Svyatoslav Izugrafov - Lukáš Tauber, Jiří Klimeš. ŽK: 0-4 (40. Schloff, 47. Fiala, 82. Jakub Pípal, 87. Maštalíř). Diváků: 70.
Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Novák, Trantina, Tomáš Češka - Brož (75. Mir. Suchopár), Ťupa - Paseka, Syrovátka (57. Vít Fučík), Václav Homola - Adam Rakovan. Trenér Petr Vašíček.
Meteor Tábor: Šedivý - PiIař, Jirousek, Schloff, Kubec - Jakub Pípal, René Ševčík (64. Maštalíř), David Fiala (K), Janovský - Švejda (46. Michael Ševčík), Scheufler (90. Lutovský). Trenér Miroslav Dolejš.

Zpět