Další 3 body pro Áčko

06.09.2010 20:16

 

Sokol Bernartice  : ZD Vlastiboř   2 : 0 (0 : 0 )

             V dalším utkání nové fotbalové sezóny hráli domácí se soupeřem z Vlastiboře, který ve hře spoléhal hlavně na  zabezpečenou obranu. Tato taktika mu přinášela ovoce v první části hry. Ve druhém poločasu domácí zapnuli na ještě větší obrátky a podařilo se jim po pěkné kombinační akci vsítit konečně branku. Do této doby zcela nezajímavý zápas získal na kvalitě. Domácí ještě jednobrankový náskok pojistili a hosté se již na nic než udržení pro ně příznivého stavu nezmohli. Domácí zaslouženě zvítězili, neboť celé utkání byli jasně fotbalovějším týmem.

Od počátku byla taktika hostujícího mužstva všem přítomným jasná, udržet co možná nejdéle nulu a z náhodného útoku ohrozit domácí branku. Tato taktika se ukázala jako velmi účinná. Domácí od první minuty bušili do osmičlenné obrany, ale ani nakopávanými míči a ani kombinační hrou tuto zeď bránících hostů nebyli schopni překonat. Již ve 4. minutě hry si dobře zpracoval míč Šerhant, obešel svého strážce, ale nevystřelil. Další bek mu míč v rozhodujícím okamžiku ukopl. V 16. minutě se situace téměř opakovala.  Ťupa vysunul Šerhanta, ale tomu řízní obránci nedovolili vystřelit a míč opět ukopli tentokrát na roh. Ve 21. minutě skončil míč z Ťupova centru po rohovém kopu na přední tyči a odrazil se do autu. Dalších dvacet minut byla hra nezáživná, hosté sroceni před svou brankou odolávali náporu domácích, který byl ale úplně neefektivní a obě mužstva čekala na hvizd rozhodčího, aby konečně ukončil tuto nezajímavou  podívanou.

Po přestávce domácí trenér poněkud srovnal myšlenky svých svěřenců a ti nastoupili do druhé půle s odhodláním konečně prorazit val před Viturkovou brankou. Nakonec se jim to skutečně začalo dařit a více ohrožovali střelami a dobrými akcemi hostujícího gólmana. První šanci ohrozit branku domácích měli ale hosté. Již ve 48. minutě L. Podlaha nacentroval přesný míč na Ženíška, jehož hlavičku k tyči pozorný brankář T. Fučík zlikvidoval. V 53. minutě byl dlouhým pasem uvolněn na pravé straně Hrych, ten mohl postupovat sám až téměř k brance hostí, vyřešil to však střelou, branku netrefil a spálil tak svou velkou šanci. V  60. minutě skončila střela St. Češky jen v rukách brankáře Viturky. Skórovat se domácím podařilo až v 62. minutě. Napravo dostal dobrou přihrávku St. Češka, zatáhl míč a jeho centr na zadní tyč hlavičkoval Šerhant k druhé tyči a Bernartičtí se konečně ujali vedení - 1 : 0. Tento gól podstatně změnil další dění na hřišti. Hostům nezbývalo nic jiného, než poněkud otevřít dvířka a domácím se naskytly další dvě šance. Z první v 67. minutě šel míč po ose Kloboučník - Šerhant - Hrych, posledně jmenovaný vystřelil vedle pravé tyče. Ve druhé o minutu později po akci Kloboučníka vystřelil Kotal a obránci míč odkopli na roh, z něhož Hrych našel přesným centrem na přední tyči hlavu Šerhanta, který se nemýlil ani podruhé a poslal míč k tyči do sítě - 2 : 0. Posledních dvacet minut se opět hosté zatáhli před své pokutové území a domácím se již k jejich svatyni nepodařilo dostat a střely zdálky zlikvidoval nejlepší hráč hostů brankář Viturka.

Hosté předvedli výkon, který je měl uchránit od vysoké prohry a to se jim vcelku podařilo. Domácí odehráli jedno z těch lopotnějších utkání, naštěstí s vítězným koncem. V obraně vedle stabilně kvalitně hrajícího Skočila přesvědčil o svých kvalitách i neúnavný bojovník Suchopár. V záloze byl jasně nejlepší St. Češka, který se snažil útočníky zásobovat kvalitními míči a po jeho přesném centru padl i první gól. Pavel Kloboučník odehrál také dobrý zápas a se svou mravenčí práci byl pro mužstvo velmi potřebný. V útoku se prosadil Šerhant, který svými dvěma přesnými hlavičkami rozhodl utkání a nejvíce zaměstnával atakováním soupeřovu obranu. Domácí vyhráli naprosto zaslouženě.

Branky : 62. a 68.  P. Šerhant

Rozhodčí: Petr Řehoř - Jaroslav Hnilička a Martin Bašta

Žluté   karty : 2 : 3 ( Skočil, P. Homola - Smrž, Panský, Jos. Pícha )

Diváci : 90

Sestavy:

Bernartice : Tomáš Fučík - P. Homola, Skočil, Suchopár, T. Češka - Hrych ( 82. L. Pletka), St. Češka, Kloboučník, Ťupa - Paseka (60. Kotal ), Šerhant (87. Hurtík). Trenér Petr Vašíček.

Vlastiboř : Viturka - Šťastný, Mir. Zajíc, Josef Pícha, Smrž (75. Jar. Zajíc )  - Máca, L. Podlaha, Vít. Pícha, Ženíšek (85. Podhradský ) - Jan Podlaha (72. Rappensberger), Panský. Mužstvo vedl Pavel Novotný.

 

 

Připravil Jan Šerhant

Zpět