Čtvrté utkání bez výhry

25.10.2010 19:54

Bernartice A - Mladá Vožice  0:1 (0:0)

 V 10. kole krajské 1.B třídy přivítali domácí soupeře, který pro ně neměl být těžkým soustem,  ale opak byl pravdou. Mladá Vožice hrála docela slušně zezadu a domácí do šancí příliš nepouštěla. Oboustranně opatrná hra k brankovému vyjádření v první části hry nevedla. Hosté však šli s daleko větším úsilím za úspěšným výsledkem. Ve druhé části hry domácí zahodili jasnou gólovku a hosté zjistili, že soupeř nehraje v nejlepší pohodě. Ve druhém poločasu byli lepším mužstvem a utkání nakonec rozhodli proměněním pokutového kopu. Domácí se z herní letargie a zahazování šancí z posledních zápasů neprobrali a zaslouženě odešli z domácího hřiště poraženi.

Po úvodním oťukávání se akce střídaly na obou stranách. Ve 12. minutě Kotek adresoval  přesnou přihrávku na Kazdu, kterého střela skončila nad domácí brankou. Paseka našel přihrávkou ve 14. minutě Šerhanta, který střílel přes šlapák obránce na branku, ale hostující brankář míč ve vzduchu stáhl do svých rukavic. Další akci hostů v 16. minutě po přihrávce L. Kříženeckého zakončoval hlavou T. Kukla, jeho střelu však brankář Vít Fučík v klidu lapil. Homolova střela v 24. minutě moc práce brankáři Zachariášovi nenadělala. Stějně jako hlavička téhož hráče po rohovém kopu o šest minut později. Ve 35. minutě Hrychova levačka minula těsně vzdálenější tyč. Hned nato na druhé straně   L. Kříženecký obešel beka, ale bernartický gólman V. Fučík jeho střelu zlikvidoval. Ještě jednu zajímavou akci do konce poločasu měli hosté, když Stejskalův rohový kop hlavičkoval zcela volný veterán Karel Kukla u vzdálenější tyče  vedle konstrukce branky.

Ve druhé části hry se opět šance střídali na obou stranách. V 47. minutě P. Kukla střílel k tyči, ale brankář Fučík byl na místě a jeho ránu vytěsnil na roh. V 53. minutě vysunul Šerhant přihrávkou Paseku, ten však nezakončil a vracející se obránce mu míč ukopl na roh. Domácí mohli jít do vedení v 56. minutě. Paseka přihrál naběhnutému Šerhantovi, proti kterému vyběhl brankář, jeho střela placírkou však branku přeletěla. V 66. minutě Ťupovu střelu levačkou k vzdálenější tyči vytěsnil hostující gólman na roh. V 68. minutě byl Suchopárem faulován Tomáš Kukla v pokutovém území. Míč si na značku postavil sám faulovaný a střelou k levé tyči nedal Fučíkovi šanci na úspěšný zákrok - 0 : 1. To byl pro domácí šok, ze kterého se již do konce utkání nevzpamatovali a svou hrou prochladlé diváky velmi zklamali. Hosté začali být aktivnější a domácí jasně přehrávali. Dosáhli dokonce druhého úspěchu, který však nebyl uznán pro ofsajd. Domácí se v závěru nadechli k  náporu, ale střely Psohlavce v 79. minutě  a Tomáše  Fučíka na konci zápasu, však kýžený úspěch a tím i remízu nepřinesly. Hosté nakonec utkání vyhráli a lze říci, že za předvedenou hru zaslouženě.

Hosté hráli dobře od zadu a celkem pevná obrana v atacích domácích odolávala. Záložní řada stejnou formaci domácích přehrávala hlavně ve druhé půli a i obraz hry tomu jasné odpovídal. Domácí nepřesnými přihrávkami nenacházeli spoluhráče, ty  spíše končili za postranními čarami. V útoku byly síly obou soupeřů vyrovnány, ale neproměněné šance se domácím opět vymstily a výsledný efekt jejich lopotné herní snahy byl nulový.

 

Branky : 66. Tomáš Kukla (pokutový kop)

Rozhodčí: Marek Habich - Jiří Sajtl a Luděk Haviár

Žluté   karty :  3 : 3 ( Šerhant, P. Homola, Hrych - Dařílek, Kotek, P. Kukla)

Diváci  :  70

Sestavy:

Bernartice : Vít Fučík - Novák, Tomáš Fučík, Suchopár, P. Homola -  Hrych (82. Sláma), Psohlavec, St. Češka,  Ťupa - Paseka, P. Šerhant (61. Kotal). Trenér Petr Vašíček.

MladáVožice : Zachariáš - Dařílek, Petr Kukla, Karel Kukla, Sejk (59. Kubále) - Maroušek, Kazda, Kotek (84. Michal Kříženecký), Lukáš Kříženecký - Stejskal, Tomáš Kukla (87. Jeřábek). Trenér Jiří Kolář.

 

 

Připravil Jan Šerhant

Zpět