Bivoj zdolal Prachatice

03.11.2016 09:23

Sokol Bernartice – FK Tatran Prachatice 3:0 (2:0)

V utkání 12. kola krajské 1.A třídy se střetla mužstva, která v probíhající podzimní části soutěže obdržela shodný počet gólů, tedy nejméně ze všech soupeřů ve skupině. V ofenzivní činnosti měli hosté o jeden zásah více. Mladý tým z Prachatic překvapil svým stylem hry a v celém utkání předváděl velmi dobrou kombinaci, jediným negativem na jejich hře byla koncovka. Domácí dobře bránili a v podstatě po prvním průniku do pokutového území soupeře zaznamenali díky ruce hostujícího stopera z penalty první úspěch. Pak se hra opticky srovnala a domácí gólem do šatny zvýšili svůj náskok. Ve druhé půli dobře organizovanou obranou činností domácí aktivní hosty nepouštěli do brankových šancí a ke konci utkání z perfektně zahrané standardky rozhodli utkání, které mělo na tuto soutěž nadstandardní úroveň. Konečný výsledek nečekal snad ani největší optimista. Domácí tak potvrdili svou formu z minulého utkání na hřišti soupeře a neuvěřitelně zvýšili svou produktivitu, když ze dvou posledních zápasů zatížili konto svých soupeřů osmi trefami. Hosté se svým mladým mužstvem rozhodně nezklamali a téměř po celém utkání byli více na míči, až zlepší koncovku budou velmi kvalitním protivníkem. Už takhle ukázali svou kvalitu a byli v průběhu letošní sezóny nejlepším mužstvem, s kterým se Bernartičtí utkali.

Utkání začali aktivním přístupem ke hře především hosté, měli více času míč v držení, domácí věděli do čeho jdou a dobře organizovanou defenzivní činností eliminovali ofenzivní choutky hostů, velkou roli v tomto snažení hrál i spolehlivě chytající bernartický gólman, který svými zákroky vnášel klid do hry domácích. Hosté po propracovaných kombinačních akcích pronikali na domácí území, avšak chyběla jim kvalitní koncovka. Buď bránu jejich střely míjely nebo zasáhl gólman. O vyložených brankových příležitostech se nedá hovořit. Vlastně první nadějné vniknutí domácích do pokutového území ve 20. minutě předznamenalo odpískání penalty. To hostující stoper Šantora zahrál nešťastně rukou, rozhodčí byl hodně blízko a příliš se nerozmýšlel odpískat pokutový kop. Míč si postavil na značku specialista na tuto činnost brankář Tomáš Fučík a opět perfektně přečetl úmysl svého protějšku a s přehledem rozvlnil síť za jeho zády - 1:0. Byl to již jeho pátý proměněný pokutový kop a stal se rázem nejlepším střelcem domácích v soutěži. O minutu později vypálil na druhé straně Kadlec a míč skončil vedle pravé tyče. Ve 24. minutě po akci Daniela Homoly vystřelil nad Hopfingerovu bránu aktivní Paseka. Ve 30. minutě skončila dobrá koncovka Trantiny po teči prachatického beka rohovým kopem. O dvě minuty později míč z Kovářova rohového kopu hlavičkoval dobře stoper Novák, avšak hostující gólman byl na místě. Aktivita domácích ke konci první půle gradovala. Ve 38. minutě Ťupovu střelu brankář chytil a z protiútoku zachránil Tomáš Fučík domácí svatyni před nabíhajícím Mir. Kochmou. Ve 40. minutě byl blízko dalšímu úspěchu Vít Fučík, avšak jeho kvalitní zakončení z levé strany prachatický gólman vyrazil. Ve 45. minutě se domácí dočkali druhého trochu nečekaného úspěchu. To z levé strany zahrával Pavel Mrkáček míč ohně, ten ve vzduchu trochu zaplachtil a skončil v síti u zadní tyče překvapeného hostujícího gólmana a všech přítomných - 2:0. Po rozehrávce e středu hrací plochy rozhodčí první půli ukončil.
Do druhého poločasu nastoupili aktivněji hosté a to jim v podstatě vydrželo téměř v celém jeho průběhu. Ve 49. minutě střelu Víta Fučíka u zadní tyče brankář zlikvidoval. Mrázovo zakončení v 56. minutě směřovalo nad bránu. Velmi kvalitní pokus Juroše vytáhl od tyče bernartický gólman na roh. Další střelecký pokus Škopka v 75. minutě chytil. O minutu později zahrozili domácí rychlým brejkem, to se před prachatickým brankářem objevil Vít Fučík a jeho střelu nadvakrát zlikvidoval.V 78. minutě se ještě Jakub Kovář zastřeloval a míč skončil jen těsně vedle vzdálenější tyče. To v 86. minutě už bylo vše jinak. Po faulu na Daniela Homolu ve vzdáleností asi dvacet metrů od brány přesně v její ose si postavil míč Jakub Kovář a úžasnou točenou technickou střelou do pravé šibenice nedal gólmanovi Hopfingerovi šanci - 3:0. To byl snad nejhezčí gól, který rozradostněný bernartický stadion v poslední době viděl a určitě nejhezčí gól autora tohoto kopu. Opaření hosté se již po tomto knockautu na nic nezmohli a není divu, po velmi dobré hře z jejich strany takováhle sprcha. Domácí pak dotáhli již utkání v poklidu do konce.
Příští střetnutí odehrají Bernartice na hřišti v Blatné, tedy u soupeře, kterého příliš pro jeho kvalitní kombinační hru rádi nemají. Lze však říci, že u něj při jeho působení v A třídě ještě neprohráli. Utkání se hraje v sobotu 5. listopadu ve 14:00 hodin.
Branky: 21. Tomáš Fučík (11), 45. Mrkáček, 86. Kovář. Rozhodčí: Petr Nedvěd - Lukáš Tauber, Petr Krejník. DFA: Zdeněk Krčín. ŽK: 2-2 (65. D. Homola, 67. Mrkáček - 41. Mir. Kochma, 45. Mráz). Diváků: 60.
Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Novák, Trantina, Tomáš Češka - Kloboučník, Ťupa - Paseka (88. Kotšmíd), Daniel Homola, Mrkáček - Vít Fučík (87. Sláma). Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.
Prachatice: Hopfinger - Mráz (77. Kotrch), Šandera, David Kováč (K), Miesbauer - Tesař, Kadlec, Škopek, Juroš - Ondřej Kochma, Mir. Kochma. Tým koučoval Zdeněk Chocholouš.

Zpět