BIVOJ pokračuje v loňských výkonech

22.08.2016 15:40

Bivoj navázal na sérii z jara loňské sezóny a dvakrát naplno bodoval i na úvod nového ročníku. Vítězně začala i rezerva, která doma zdolala Kostelec 2:0, po brankách Syrovátky a Psohlavce.

Report z nedělního derby v Milevsku a 1. kola s Hradištěm

ZVVZ Milevsko B - Sokol Bernartice 0:2 (0:1)

Již ve druhém kole krajské 1. A třídy přišlo na řadu vždy očekávané derby mezi Bernartickými a rezervou Milevska. Hostům se na tohoto soupeře na jeho půdě v Milevsku daří a v minulých dvou sezonách zde ještě neokusili hořkost porážky. Bylo to tedy zajímavé utkání i z tohoto hlediska. Po vyrovnané hře se hosté prosadili lepší koncovkou, i když lze říci, že domácí byli více na míči, avšak jejich hra postrádala účinnou koncovku a proti hostům se gólově neprezentovali. Bernarticím pomohl hned na začátku, v podstatě po první povedené kombinační akci, faul pokutovém území a proměněný pokutový kop. Ve druhé části hry se domácí vehementně snažili vyrovnat. Hosté však vycházeli z dobře organizované obranné činnosti a Milevským to neumožňovali. Ke konci utkání po standardce pak přidali další gól. Domácí se sice snažili o kontaktní branku avšak neúspěšně. Za kvalitní a kolektivní výkon si hosté po zásluze odvezli všechny body.
Utkání začalo tradičním oťukáváním obou soupeřů. První gól na sebe nenechal dlouho čekat. Po vlastně první dobré kombinační akci v 7. minutě našel Kukrál do pokutového území netradičně nalevo nabíhajícího Paseku a obranný zákrok Vakoče skončil faulem a nařízeným pokutovým kopem. Míč si na značku postavil bernartický specialista na tuto činnost brankář Tomáš Fučík a přesnou střelou do protipohybu svého protějšku zajistil hostům vedení - 0:1. Další pasáž hry se odehrála většinou mezi šestnáctkami se střelami především domácích z větší vzdálenosti avšak nepřesnými. Až Novotného prudká střela ve 29. minutě směřovala na bránu a s tou si bernartický gólman poradil. Podobně jako se Suchanovou střelou o tři minuty později. Další Masopustův pokus v 35. minutě skončil na bránou. V 37. minutě našel zleva Suchan přesnou přihrávkou Skalického, ten však v dobré pozici míč dobře netrefil a byl z toho pouze aut. Hosté poprvé trochu nebezpečně vystřelili na domácího brankáře Pavla Dvořáka až ve 44. minutě Ťupou. Střelu však milevský ochránce svatyně v klidu zlikvidoval. První poločas poměrně chudý na nebezpečné šance před oběma brankami tak skončil jednobrankovým vedením hostů.
Druhá část hry se průběhem od první příliš nelišila, ale bylo znát především větší držení míče domácími borci a jejich zjevná snaha po brankovém úspěchu. Ve 49. minutě však jejich obranu poněkud vyplašil bernartický stoper Novák a jeho tečovaná střela skončila rohovým kopem. V 59. minutě po Kovářem zahrávaném rohovém kopu z pravé strany se hlavičkou Trantina teprve zastřeloval, aby si přesný zásah nechal až ke konci zápasu. Jeho pokus skončil nad Dvořákovou bránou. V 66. minutě měli domácí velkou šanci na vyrovnání po Šimákově přetaženém rohovém kopu levé strany. Zakončoval nikým nebráněný zkušený Masopust. Střela mu ale vůbec nesedla a lehký míč skončil naštěstí pro hosty pouze v náručí gólmana Fučíka. Hra se v té době přelévala od jedné šestnáctky ke druhé a bylo se rozhodně nač dívat. Po dalším z rohových kopů v 78. minutě z pravé strany směřoval přetažený míč od Kováře na zadní tyč. Tam si naběhl stoper Karel Trantina, hlavičkou se tentokrát nemýlil a rozvlnil síť za zády Pavla Dvořáka k obrovské radosti na stadionu většiny bernartických fanoušků podruhé - 0:2. V 82. minutě měli šanci domácí zaznamenat kontaktní gól. Přesnou prudkou střelu Petra Dvořáka levačkou k pravé tyči vytáhl pozorný Tomáš Fučík na roh. Poté Vodňanského střelu skryl ve svých rukavicích. To byl asi poslední nebezpečný okamžik v utkání pro bernartickou bránu. Domácí neustále vyvíjeli tlak až do posledních minut, ale stvrdit ho brankovým úspěchem jim tentokráte nebylo dáno.
Hosté opět potvrdili úspěšnost svého konání na hřišti kolektivním výkonem. To byl také hlavní atribut, který je provázel po celý minulý výsledkově velmi úspěšný ročník. Domácí, prošpikovaní hráči svého áčka, odehráli také velmi dobré utkání, avšak totálně selhali v tom nejdůležitějším, v efektivním zakončování svých akcí.
Příští utkání sehrají Bernartičtí na svém trávníku v neděli 28.srpna a soupeřem jim bude od 17 hodin Sokol Sezimovo Ústí.
Branky: 7. Tomáš Fučík (11), 78. Trantina. Rozhodčí: Petr Nedvěd - Radek Valeš, František Bumba. DFA: Michal Řezáč. ŽK: 5:2 (7. Vakoč, 50. Vodňanský, 53. Masopust, 73. Skalický, 87. Petr Dvořák - 63. Kovář, 90. Brož). Diváků: 150.
Milevsko B: Pavel Dvořák - Vodňanský, Vakoč, Masopust, Mácha - Michal Skalický (K), Pavel Novotný - Marvan (68. Csanda), Petr Dvořák, Šimák - Mir. Suchan (77. David Milaberský). Trenér Jiří Hadáček.
Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Novák, Trantina, Mrkáček - Kloboučník, Kukrál - Paseka (88. Tomáš Češka), Daniel Homola (89. Václav Homola), Ťupa (59. Brož) - Adam Rakovan (84. Vít Fučík). Trenér Petr Vašíček.

 

Sokol Bernartice – TJ Hradiště 4:1 (1:1)

 

Zahajovací utkání nového ročníku krajské 1.A třídy přijelo odehrát do Bernartic mužstvo z Hradiště, které se po ročním pobytu v 1. B třídě vrátilo do této soutěže zpět. Zápas začal pro domácí poněkud nešťastně, když hned v úvodu utkání prohrávali vlastencem. Do konce poločasu se jim podařilo srovnat stav utkání a ve druhém během tří minut převrátili misku vah na svou stranu. Ke konci zápasu přidali ještě jeden gól a zaslouženě zvítězili s mužstvem, které je zlobilo hlavně z brejků, při nichž se v dobrém světle předvedli oba jejich zkušení útočníci.
Začátek utkání byl pro domácí poněkud překvapivý. Už ve 3. minutě zahrával trestný kop asi pět metrů od půlící čáry Tomáš Žalud, po jeho centru do ohně se nedomluvili domácí stoper Jakub Novák s brankářem a míč skončil z hlavičky bernartické opory zadních řad v síti - 0:1. V 8. minutě po zahrávaném trestném kopu Kovářem hlavičkoval dobře Trantina, jeho pokus však hostující gólman Kaška bravurně zlikvidoval. Svůj projektil vyslal v 17. minutě z dobrých třiceti metrů krajní bek Mrkáček a tento pokus jen o kousek minul zadní tyč soupeřovy brány. Ve 24. minutě předvedli svůj parádní kousek Pichlík s Šafárikem, domácí gólman však skvěle zareagoval, střelecký pokus hradišťského kanonýra vystihl, míč vyškrábl konečky prstů a dorážka Pichlíka již naštěstí pro domácí skončila nad bránou. Kovářův trestný kop a další hlavičkový pokus Trantiny skončil pouze vedle vzdálenější tyče v autu. Ve 38. minutě se domácím po kvalitní kombinační akci podařilo vyrovnat. Zleva vypálil Ťupa, jeho střelu odvrátila soupeřova obrana jen k nohám Pavla Kloboučníka, který se do míče pořádně opřel a ten skončil přesně u levé tyče Kaškovy brány v síti - 1:1. Šafárikova střela o dvě minuty později minula levou tyč Fučíkovy brány. Do konce poločasu se domácí snažili stav ještě vylepšit, ale obrana hostů je do zakončení nepouštěla. Hradiště hrozilo rychlými brejky se shodným efektem. Herně zajímavý první poločas skončil nerozhodně.
Do druhé části zápasu domácí na hosty vlétli a během tří minut odskočili na dvoubrankové vedení. Ve 48. minutě nacentroval zprava na bližší tyč Kloboučník, míč poněkud nadzdvihl Daniel Homola na nabíhajícího Adama Rakovana, který v pádu u vzdálenější tyče načal účet druhé půle - 2:1. Další gól na sebe po pokračujícím náporu domácích nenechal dlouho čekat. V 51. minutě po vynikajícím zatažení míče a následné přihrávce Ťupy na Nováka, ten jen lehce přiťukl míč Davidu Kukrálovi, který se v koncovce nemýlil a bylo to - 3:1. Pak přišla fáze utkání, kdy se ani jedno z mužstev do vyložených příležitostí nedostávalo. Hra hostů postavená na nakopávaných míčích na útočné hroty je také značně vyčerpávala a průběh zápasu se celkově zklidnil. Bernartické probrala až střela Blažka v 72. minutě hry, kterou u levé tyče zlikvidoval pozorný domácí gólman. V 76. minutě skončila Chassardova zblokovaná střela rohovým kopem. V téže minutě postupoval na druhé straně hřiště Brož středem neatakován na hradišťského brankáře Kašku, ten jeho obstřel vystihl a nohama míč odrazil do pole. Po centrovaném míči do pokutového území v 78. minutě jej otočen zády k bráně Daniel Homola hlavičkou nadzdvihl a za ním hlavou jen lehce usměrnil za záda bezmocného gólmana do sítě počtvrté střelec dne Adam Rakovan - 4:1. V 87. minutě ještě po trestném kopu Kováře mířil hlavou vedle tyče stoper Trantina. Utkání se pak již dohrávalo z povinnosti. Domácí se již dále nikam nehnali a unavení hosté náročným způsobem své hry byli rádi, že se již blíží konec.
Domácí odehráli opět velmi kvalitní utkání, především ve druhém poločase byli kombinačně lepší než jejich soupeř. Hosté ale i přes poměrně vysokou prohru rozhodně herně nezaostávali a především oba ofenzivní hráči odvedli velký kus práce.
Příští zápas odehrají Bernartičtí derby s Milevskem B v neděli 21. srpna na jejich umělce.
Branky: 48. a 78. Rakovan, 38. Kloboučník, 51. Kukrál - 3. Novák (vlastní). Rozhodčí: Karel Kříž st. - Petr Nedvěd, Radek Devera. ŽK: 1-3 (59. Kukrál - 44. Libor Pichlík, 70. Blažek, 89. Kaška). Diváků: 100.
Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Kovář, Novák, Trantina, Mrkáček (79. Tomáš Češka) - Kloboučník, Kukrál - Paseka (73. Mir. Suchopár), Vít Fučík (28. Daniel Homola), Ťupa (56. Brož) - Adam Rakovan (82. Sláma). Trenér Petr Vašíček.
Hradiště: Kaška - Vepřovský, Tomáš Žalud, Chassard, Výrostek - Čejka (77. Slavíček), Humr (71. Mužík), Tomáš Blažek, Rybár - Libor Pichlík (K), Šafárik. Trenér Alois Švarc.

Zpět