"Bivoj" je na čele

10.10.2011 14:37

Sokol Bernartice – Božetice  4:1 (2:1)

V 9. kole se domácí mohli vyšvihnout na první příčku díky zaváhání Meteoru.  Této šance chtěli využít a hned od prvních minut zatlačili hosty do defenzivy. První branku vsítil paradoxně soupeř. Domácí však ještě do poločasu otočilo skóre ve svůj prospěch.  Ve druhé části svůj náskok navýšili a usadili se tak na čele tabulky. Příští týden je čeká derby s Branicemi (FC ZVVZ „B“).

Ve druhé minutě se po rohu dostal balón k Češkovi, ten z dobré pozice však branku minul. Poté přišla řada nepřesných střel ze střední vzdálenosti.  Na druhé straně se z ničeho nic jedna taková střela ujala. Když ve 12. minutě napřáhl z pětadvaceti metrů Pinc a jeho rána zapadla za tyč (0:1).   Srovnat mohl o dvě minuty později Ťupa, ale po kombinaci s Psohlavcem a Syrovátkou trefil jen brankáře. Ve 20. minutě po rohovém kopu hostí zažehnal nebezpečí Skočil, když vystřihl parádní nůžky. Z následného útoku padla vyrovnávací branka. Češka vysunul po lajně P. Homolu, ten centrem našel Syrovátku, který hrudí doklepl míč do sítě (1:1). O chvilku později šli domácí do vedení, Syrovátka se změnil v nahrávače a Ťupa jeho nabídky využil (2:1). Poté ještě zahrozili hosté. Nejprve Jelínkův pokus zlikvidoval T. Fučík. Těsně před odchodem do šaten ve skrumáži zablokoval dvě střely na brankové čáře Kovář, třetí již ukryl do svých rukou T. Fučík.

V úvodu druhého poločasu se hra odehrával jen ve středu hřiště a nebylo se nač dívat. Až v 69. minutě mohl uklidnit domácí příznivce Syrovátka, ale jeho lob těsně minul vzdálenější tyč. Podobně jako jeho hlavička o dvě minuty později. V 76. minutě se již Syrovátka dočkal. Kovářův přetažený centr vrátil před branku Novák a Syrovátka doklepl míč do sítě (3:1). V závěru poslal do samostatného úniku V. Fučík nejprve Nováka, který nastřelil břevno a následně D. Homolu, který trefil jen vybíhajícího gólmana. Konečnou podobu dal výsledku Paseka, když z úhlu prostřelil Hanzlíka (4:1).

Branky:  Syrovátka 2, Ťupa, Paseka – Pinc

Rozhodčí: Linhart – Fiala – Říha

Delegát: Švarc

Bernartice: T. Fučík – D. Homola, Skočil, Kotal, P. Homola – Paseka, S. Češka, Kovář, Ťupa – Psohlavec (Novák), Syrovátka (V. Fučík)

Božetice: Hanzlík, Hadáček, Dušek, Fara, Jelínek, Zeman, Kutálek, Němeček, Tollinger, Janouch, Pinc  

Připravil Vít Fučík (zápisky ke článku Kloboučník :D)              

Zpět