Bingo vyhrálo, Áčko remizovalo

25.03.2012 15:42

 

Sokol Bernartice B : Jistebnice  5 : 1 (1 : 1)

Sestava: Žemlička - Kosinka, Suchopár, Fedák, Ručka - Herink, L. Schorník(60. Suchan), Skočil, Hrych - Špánek(46. V.Fučík), Hurtík

Branky: Ručka, Fučík, Hurtík 2x, Herink

Sokol Bernartice  :   FC DIMMPL Mirovice  2 : 2  (0 : 2)

            V posledním přípravném utkání na jarní část sezóny se domácí utkali v sobotu  s účastníkem 1. B  třídy, mužstvem Mirovic, které osadilo 4. místo tabulky jiné skupiny po podzimní části soutěže. V průběhu prvního poločasu byli hosté očividně lepším mužstvem, hlavně v ofenzivní činnosti. Jejich útoky v celých blocích hráčů byli velmi nebezpečné i díky tomu, že se do útočné aktivity zapojovaly i krajní beci. U první branky byly právě oni. Průběh první části hry se odehrál jednoznačně v režii hostů. Po přestávce se obraz hry začal měnit. Domácí lépe přistupovali k soupeři a ke konci zápasu si vytvořili šance, které proměnili a téměř ztracené utkání nakonec zremizovali.

První nebezpečnou akce měli domácí. Psohlavec kolmo vysunul Syrovátku, jehož střelu v 7. minutě vytěsnil hostující gólman Čejdík na roh. V 11. minutě hostující Císař přehazoval lobem brankáře, ale míč skončil nad břevnem. Ve 13. minutě se již hosté radovali z prvního úspěchu. Jelínek zaútočil po křídle a jeho centr sám před osamoceným brankářem perfektně zpracoval a uklidil za jeho záda další velmi ofenzivní bek Urban - 0 : 1. V 17.  minutě po dobře zahraném rohovém kopu posledně jmenovaného hlavičkoval Huleš, ale jeho střelecký pokus byl zblokován domácí obranou na roh. Pak se hra opticky srovnala, ale z hostů byla cítit větší vůle po dalším úspěchu.  Ve 27. minutě zachránil před Syrovátkou spolehlivý brankář hostů Čejdík. Poté dva střelecké pokusy Psohlavce a Kováře mezi tyči tyče nesměřovaly. Ve 34. minutě byl blízko k vyrovnání D. Homola, jeho střela z levé strany skončila vedle vzdálenější tyče v autu. Ve 37. minutě udeřilo podruhé. Centrovaný míč z levé strany od Císaře trefil přesně hlavou opět nikým nekrytý Převrátil a brankář Tomáš Fučík byl bezmocný. O minutu později mohlo být pro domácí ještě hůře. Po pravé straně unikl  Obyt, jeho střela z úhlu přes celou branku skončila naštěstí pro domácí v autu. V 39. minutě dobře kopnutý trestný kop z pravé strany Syrovátkou gólman vytlačil na roh.

Do druhé půle hosté prostřídali dva hráče a gólmana, domácí zůstali ve stejném složení. Ve 49. minutě trestný kop Kováře skončil nad mirovickou brankou. V dalším průběhu utkání se hrálo   většinou uprostřed pole, bez větších šancí na obou stranách. Hosté se již nikam netlačili a kontrolovali pro ně příznivý stav. Až v 63. minutě po hezké akci Převrátil - Císař - Obyt, posledně jmenovaný  nestihl zakončit. Pak  do domácí branky nastoupil Vít Fučík a jeho bratr Tomáš posílil úročnou fázi hry. V 64. minutě postupoval na domácí branku sám Mařík, jeho úmysl však Vít Fučík vystihl a  přesnou střelu vytěsnil na roh. V 69. minutě po centru Obyta hlavičkoval Peterka a nastřelil břevno bernartické branky. Poté střelu Krušiny zblokovala domácí obrana na roh. V 74. minutě byl faulován Tomáš Fučík, sám rychle rozehrál trestný kop na Kováře, jehož bomba z rohu šestnáctky skončila v síti mirovického  brankáře u vzdálenější tyče - 1 : 2. Domácí vycítili šanci na lepší výsledek. V 77. minutě vysunul Syrovátka kolmo Kukrála, ten se protáhl mezi beky, oklamal i brankáře a do prázdné branky po parádní akci vyrovnal stav utkání na  - 2 : 2.  V 84. minutě dobrou přihrávku vrátil střelec poslední branky Syrovátkovi, který ale nemířil přesně a míč skončil nad. V 87. minutě trestný kop exdivizního Převrátila skončil jen na domácí zdi, podobně jako střela Syrovátky z trestného kopu také branku neohrozila. Jak utkání zhodnotit ? Za hru předvedenou v prvním poločasu měl vyhrát soupeř. Za hru ve druhé části utkání si však domácí remízu plně zasloužili. V tom je právě krása fotbalu. Byl to určitě dobrý zápas a hlavně kvalitní prověrka obou mužstev před prvními mistrovskými boji.

Branky : 74. Kovář, 77. Kukrál - 13. Urban, 37. Převrátil

Rozhodčí : Marek Fiala

Žluté karty : 0

Diváci  :  30

Sestavy:

Bernartice : Tomáš Fučík - Novák, Psohlavec, T. Češka, D. Homola - Kukrál, Kovář, St. Češka, Ťupa - Kloboučník, Syrovátka. Střídali : Vít Fučík, Špánek. Trenér Petr Vašíček.

Mirovice : Čejdík - Jelínek, Huleš, Harbáček, Urban - Převrátil, Mařík, Obyt, Mrlina - Císař, Peterka. Střídali : Krušina, Kvěch, Sedlák, Merta, Kazák. Trenér Jiří Ureš.

 

 Zdroj Sokol Bernartice

Zpět