Bernartice - Březnice 4:1

01.08.2010 16:09

Sokol Bernartice  :   TJ Březnice 4 : 1  (2 : 0 )

 

            K dalšímu přípravnému utkání na novou sezónu v krajské 1. B třídě si pozvalo  domácí mužstvo na své hřiště soupeře z Březnice, účastníka okresního přeboru Táborska, který skončil v právě uplynulé sezóně druhý za bezkonkurenční  Želčí. Po vcelku vyrovnaném prvním poločasu si domácí vytvořili dvoubrankový náskok, který ve druhé části ještě navýšili. Hosté ve druhé části hry již na čerstvé síly v domácím mužstvu nestačili a podařilo se jim ke konci zápasu jen korigovat výsledek.

 Na začátku utkání měli první dobrou příležitost hosté. V 6. minutě Kubíček vysunul Josefa Duška, který  slabě vystřelil a Tomáš Fučík jeho pokus zlikvidoval. V 18. minutě zatáhl zleva míč St. Češka přihrál jej Špánkovi, který posunul na Hrycha, ten střelou k levé tyči s tečí brankáře Hajíčka zajistil vedení domácích - 1 : 0. Poté hlavičkoval březnický Pikl vedle branky. Ve 22. minutě zlikvidoval Ťupovu šanci  stoper Dvořák, který zblokoval jeho střelu. Hned poté střílel Špánek nad soupeřovu branku, podobně jako hostující Novák z trestného kopu vedle pravé tyče. V 37. minutě posunul míč St. Češka na Ťupu, který postupoval osamocen na březnického gólmana. Ten jeho úmysl o přehození vystihl a míč chytil. O minutu později se dočkali domácí druhého úspěchu, když zleva Kloboučník nahrál před hranici šestnáctky volnému Špánkovi, který střelou s tečí beka rozvlnil síť soupeře podruhé - 2 : 0. Střelecký pokus Tůmy doprostřed branky T. Fučík v klidu zlikvidoval.

Do druhého poločasu prostřídali domácí skoro celé mužstvo. Hosté něco podobného učinit nemohli, neboť přijeli jen s jedenácti hráči. Teplé počasí ovlivnilo hru ve druhé části hry, kdy již domácí po celý čas dominovali a téměř nepustili hosty s výjimkou posledních deseti minut do žádné šance. V 52. minutě posunul Dvořák míč na Tůmu, kterého střelu Vít Fučík chytil. V téže minutě postupoval sám na Hajíčkovu svatyni Šerhant, vyběhnuvší gólman jeho střelu vyrazil. Následně projektil T. Fučíka opět vyrazil a dobíhající Hurtík již nedokázal  míč dorazit za jeho záda. V 57. minutě Paseka vysunul Šerhanta, křižující obránce mu však míč ukopl na roh. Potom unikl Hurtík, přihrál T. Fučíkovi a jeho střela šla nad branku. Přihrávka Hutíka v 59. minutě na Šerhanta byla zakončena jeho střelou jen vedle bližší tyče. V 63. minutě vysunul Ťupa kanonýra domácích Hurtíka, ten s míčem zasprintoval a trefil parádně přesně k vzdálenější tyči  - 3 :0. Po dlouhém nákopu míče od T. Češky do pokutového území zahrál v 70. minutě jeden z obránců hostů rukou a rozhodčí nařídil pokutový kop. Zkušený Skočil si hostujícího gólmana vychutnal a dal mu míč k opačné tyči než brankář předpokládal -  4 : 0. V 74. minutě mířil Šerhant levačkou jen těsně vedle tyče. V 77. minutě měli jasnou gólovku i hosté. Kníže dostal do běhu kolmou přihrávku, ale trefil jen vyběhnuvšího V. Fučíka. Hned nato po pěkné akci po ose Tůma - Kubíček - Josef Dušek posledně jmenovaný minul finální přihrávku a míč skončil v autu. v 80. minutě vyrazil bernartický gólman střelu Kubíčka do pole. Zprava nastřelil v 84. minutě Tůma obloučkem vzdálenější tyč a míč se odrazil do pole. Ke konci zápasu se v 86. minutě dobře hrající hosté dočkali čestného úspěchu. Sólo Nováka mezi beky středem a následná přesná střela korigovala stav utkání na konečných  - 4 : 1.

Utkání bylo poznamenáno velkým teplem a hlavně odlišným počtem aktérů obou mužstev. Kdyby hosté přijeli v početnějším zastoupení, mohl být druhý poločas vyrovnanější záležitostí. U hostů byl nebezpečný Tůma, v obraně hrál s přehledem Dvořák, brankář Hajíček i přes obdržené branky svůj tým podržel. U domácích zachytali velmi dobře oba bratři Fučíkovi. V obraně byl nejvíc vidět nestárnoucí Skočil. Celé utkání dobře odehrál i šikovný Hrych. V prvním poločase byl nejaktivnější St. Češka, který  zásoboval kvalitnímu přihrávkami útočné duo.

 

Branky : 18. Hrych, 38. Špánek, 63. Hurtík, 70. Skočil (11) - 86. Novák

Rozhodčí: Tomáš Žemlička

Žluté   karty :  1 : 0 ( Kotal )

Diváci  :  70

Sestavy:

Bernartice : I. pol. : Tomáš Fučík - Homola, Skočil, Suchopár, T. Češka - Hrych, St. Češka, Kotal, Ťupa - Kloboučník, Špánek.

II. pol. : Vít  Fučík - Ťupa (68. T. Češka), Homola, Skočil, Pletka - Paseka, Kotal, Hrych (68. Psohlavec), Hurtík  - T. Fučík, P. Šerhant. Trenér Petr Vašíček.

Březnice : Hajíček - Prášek, Dvořák, Jakub Dušek, Burian - Roman Kníže ml., Novák, Josef Dušek, Pikl - Karel Kubíček, Tůma. Trenér Roman Kníže st.

 

  Připravil Jan Šerhant

Zpět