Béčko smolně prohrálo s Putimí

16.11.2015 12:58

TJ Sokol Bernartice "B" - TJ Putim 1:2 (0:2)

Branky: 56. Psohlavec - 22. Bican (11), 27. Psohlavec (vl.)

 

ŽK: 15. J. Kučera - 31. J. Bican .

Poslední podzimní utkání sehrála domácí rezerva proti mužstvu z Putimi. Hosté se v posledním kole dostali do čela tabulky, domácí proto očekávali těžké utkání.To se také potvrdilo, i když trochu jinak, než se očekávalo.
Zápas začal z obou stran opatrně, hrálo se většinou mezi vápny a střely z větší vzdálenosti oba brankáři v pohodě likvidovali.Ve 22. minutě dostali hosté míč po zemi do vápna domácích, hráč hostů se šikovně navezl do bránícího domácího kapitána a rozhodčí k překvapení všech domácích a i některých hostujících hráčů nařídil penaltu! Tu následně Bican s přehledem proměnil. Domácí zvýšili úsilí, hned z následné akce mohl srovnat stav Psohlavec, jeho sklepnutí centru na branku však brankář vyrazil. Za další dvě minuty se dostal do šance Šehrant, ale také neproměnil. Ve 27. minutě už domácí branku dali, bohužel vlastní. Nepovedený odkop od obránce před vlastní branku chtěl Psohlavec hrát hlavou na svého gólmana, míč mu ve větru sklouzl po hlavě a zapadl přesně k tyči domácí branky. To už byl pro domácí šok, z kterého se museli chvíli vzpamatovávat. Do další šance se proto dostali až ve 36.minutě, kdy Šerhant nejprve nastřelil z trestného kopu břevno a po následném závaru ve vápně trefil hlavou na zemi sedícího brankáře. Ve 38. minutě měli hosté největší a také poslední šanci zápasu, ale zcela volný Bican hlavičkoval na zadní tyči pouze do náruče brankáře. Minutu před poločasem ještě Šerhant hlavičkoval zblízka na zadní tyč, ale hostující brankář se opět vyznamenal.
Druhý poločas začali domácí náporem se snahou o vyrovnání skóre, hosté se omezili na dlouhé nákopy a pokusy o brejky, které končili střelami (?) za domácím vápnem, které brankář bez problémů sebral ze země. Za to u branky hostů bylo neustále rušno. Nejprve Klikovu ránu vytáhl brankář hostů s námahou na tyč. Poté následovala série rohů, z které padl gól. Hlavou ho vstřelil do té samé branky opět Psohlavec, po přiklepnutí Šerhanta. To běžela 56. minuta a času na vylepšení výsledku měli domácí ještě dost. Proto se na hřiště dostal Jakub Novák, který ještě zvýšil ofenzivní sílu domácích. Také to v 68. minutě potvrdil po rohu hlavou, ale jeho umístěnou hlavičku gólman bravurně pokryl. S přibývajícím časem hosté úplně rezignovali na útok a snažili se ubránit těsný náskok. To se jim dařilo, někdy s pomocí rozhodčího, který pískal ofsajdy bez signalizace pomezního, takové oči a postřeh mu můžou jeho kolegové v 1.lize jen závidět. V závěru domácí nasadili nejtěžší kalibr, na hrot poslali ofenzivního bijce Jirku Fedáka. Ten také v závěru v 88. minutě promarnil poslední velkou šanci zápasu, z prostoru penalty poslal střílený centr od pravé lajny nad břevno branky hostů. A protože v 90. minutě rozhodčí utkání ukončil (i přes čtyři střídání), zápas skončil výhrou hostů.
Připravil Luděk Schorník.
Zpět