B-tým přijel z Oslova bez bodů

05.04.2016 16:43

OSLOV - BERNARTICE B 3:2 ( 1:0)

Sestava hostů: V. Fučík - Sláma, Psohlavec, Fedák, J. Suchopár - Růžek, St. Češka, Buriánek, Hrych - Šerhant, D. Homola. Střídal Kučera za Hrycha.

První venkovní utkání na jaře odehrálo Bingo na hřišti Oslova, které žádný ze soupeřů nemiluje. Velikost hřiště předurčuje způsob hry a ten mají domácí zažitý určitě lépe než hostující mužstva. Po většinu zápasu to byl víc boj než fotbal a v závěru byli domácí tím mužstvem, které dokázalo vstřelit rozhodující branku.
V první půli byli domácí na hřišti jednoznačně lepším týmem. Dlouhými míči za obranu se dostávali do šancí, které ale nedokázali proměnit a to včetně pokutového kopu. Hosté se úporně bránili a k domácí brance se dostávali jen velice sporadicky. Za zmínku stojí snad jen šance Češky, který odražený míč nedokázal uklidit do odkryté domácí svatyně. Domácím se povedlo vstřelit branku ve 21. minutě, kdy se Hubáček trefil technickou střelou parádně na zadní tyč Fučíkovi branky.
Ve druhém poločasu se hosté přizpůsobili velikosti hřiště a začali více ohrožovat domácí branku. V 55. minutě se po autovém vhazování a závaru v malém vápně protlačil k míči Šerhant a bylo vyrovnáno. Poté hra pokračovala se šancemi na obou stranách,které ale nikdo nedokázal brankově zúročit. Až v 77. minutě se k trestnému kopu z dvaceti metrů postavil Psohlavec, technickou střelou obstřelil zeď a domácí gólman byl u tyče pozdě - 1:2. Vypadalo to, že se domácí položí, ale opak byl pravdou! Za dvě minuty vyrovnal Zajíček krásnou ranou z trestňáku přes zeď a v 83. minutě se po dalším trestném kopu dostal k balonu odraženému od zdi za obranu střídající Němec, který ranou z první rozhodl utkání. Pokus o závěrečný nápor hostů domácí hráči bez potíží ustáli s pomocí dlouhých míčů odkopnutých kamkoli. (To není myšleno jako kritika, takhle se brání na konci zápasu výsledek). Bráno z pohledu šancí bylo domácí mužstvo lepší, z pohledu vývoje utkání si měli hosté v závěru výsledek lépe pohlídat.

připravil Luděk Schorník

 

Zpět