Áčko znovu jen remizovalo

08.04.2012 19:21

 

Sokol Bernartice  :   Sokol Mladá Vožice   2 : 2 (1 : 2)

            V 16. kole se odehrálo utkání mezi mužstvy, jejichž poslední výsledková bilance je velmi zajímavá. Bernartičtí vždy zvítězili na hřišti soupeře, ale v domácích utkáních vždy body ztráceli. Ani toto utkání nevybočilo z této pozoruhodné bilance. Než se domácí rozehřáli v poněkud chladném odpoledni, prohrávali v utkání během devíti minut dvoubrankovým rozdílem. Do konce poločasu to nebylo ze strany domácích o nic lepší. Zabrali až v poslední pětiminutovce a zaslouženě zaznamenali kontaktní gól. Ve druhém poločasu už se hrálo v podstatě jen na jednu branku. V posledních deseti minutách nepůjčili hostům míč, ale co to bylo platné, když opět zbytečně ztratili dva důležité body.

Začátek utkání vyzněl jednoznačně pro hosty, kteří svou kombinací, důrazem v osobních soubojích  a dvěma kvalitními přihrávkami do brejků získali snadno dvoubrankový náskok. Již v 6. minutě vyslal Lorenc do šance kolmou přihrávkou výborně nabíhajícího Tomáše Kuklu, který zprava střelou k vzdálenější tyči rozvlnil síť domácí branky poprvé - 0 : 1. Po třech minutách akce jako přes kopírák, dopadla stejně. Tentokrát autor prvního úspěchu prohodil míč zcela totožným způsobem na Martina Kříženeckého, který opět z pravé strany trefil shodné místo  jako jeho spoluhráč - 0 : 2. To byl pro domácí dokonalý knock out, ze kterého se vzpamatovávali téměř celý poločas. V 16. minutě po přihrávce Mrázka střílel opět velmi aktivní T. Kukla, ale bernartický gólman T. Fučík jeho střelu chytil. Pak následovala dvacetiminutová nezáživná hra, ve které měli stále navrch hosté, s tím rozdílem, že je domácí již do vyložených šancí nepouštěli. Ti v podstatě hostujícího gólmana Bánského vůbec neohrozili. V 35. minutě dalekonosná střela P. Kukly skončila nad domácí svatyní. Ve 40. minutě konečně domácí vytvořili kloudnou akci, na jejímž konci Novák přihrál do šance Kovářovi, který z úhlu střelou poprvé zaměstnal hostujícího brankáře. Tato akce ale předznamenala absolutní obrat ve hře obou mužstev. Domácí od tohoto okamžiku vytrvale bušili na branku hostů. To jim přineslo i ovoce. Ve 43. minutě po pravé straně unikl Kovář, předložil míč přesnou přihrávkou u zadní tyče stojícímu Pasekovi. Ten si chvilku mazácky počkal, co udělá brankář a bombou zblízka přes teč obránce málem protrhl síť mladovožické branky  - 1 : 2.

Do druhé části hry nastoupili domácí jako politi živou vodou. Od počátku tlačili hosty na jejich polovině. Ve 48. minutě střelu aktivního Syrovátky brankář chytil. Přes velký tlak domácích však vyrovnávací branka nepřicházela. V 67. minutě  zahrozili prvně a naposled ve druhém poločasu také hosté. Rychlá akce Duška na Schoda, který přihrával zprava do ohně na Smetanu,  nebyla zakončena díky tomu, že posledně jmenovaný na míč nedosáhl a proto skončil jen v autu vedle branky. Nápor domácích sílil a přinesl šance a následně zasloužené srovnání skóre. V 73. minutě zacentroval Paseka zleva do ohně před branku na  Víta Fučíka, který před chvilkou vystřídal. Ten ze skrumáže před brankou nastřelil břevno Bánského branky, když odražený míč hostující beci uklidili na roh. V 78. minutě Kloboučníkovu střelu vytáhl hostující brankář na roh.  Minutu nato se domácí již konečně mohli radovat z vyrovnání. Kloboučník přesnou přihrávkou našel na pravé straně nabíhajícího Víta Fučíka, který si  míč dobře zpracoval a  nezadržitelně skóroval - 2 : 2. S tím se ale domácí nespokojili a poslední desetiminutovku proměnili pro hosty doslova v peklo. V 82. minutě střela Kloboučníka jen těsně minula branku a v 85. minutě Syrovátkova střela skončila jen na brankáři Bánském. Do konce utkání i v jeho nastavení byli hosté pod permanentním tlakem, domácí ale bohužel již neskórovali a opět zbytečně ztratili body. Utkání bylo typické herně rozdílnými poločasy.

Branky : 43. Paseka, 79. Vít Fučík - 6. T. Kukla, 9. M. Kříženecký

Rozhodčí : Tomáš Kostka - Petr Jeřábek a Pavel Hrych

Žluté karty : 0 : 3 ( Smetana, P. Kukla, Mrázek )

Diváci  :  80

Sestavy: Bernartice : Tomáš Fučík - Novák, T. Češka, Suchopár, D. Homola - St. Češka (83. Špánek), Kovář, Syrovátka, Ťupa (25. Paseka) - Kukrál (68. Vít Fučík), Kloboučník. Trenér Petr Vašíček.

Mladá Vožice : Bánský - Dařílek, P. Kukla, Sůva, Smetana - Dušek, Mrázek, Mart. Kříženecký, Kotek - T. Kukla (39. Schod (82. Malík)), Lorenc (87. Kubále). Trenér Jiří Kolář.

Zpět